Feb. 27th, 2022 @ 10:10 pm (no subject)
Mani šokē tas, ka tik milzīga daļa krievu pat neapjauš, kas notiek. Es politikā neiesaistos, tātad ne par ko neatbildu. Aizsūtīju visiem saviem krievvalodīgajiem tiktok sekotājiem ierakstu ar sagūstītu krievu, kurš beigās pasaka, ka viņi Ukrainā nogalina mierīgos iedzīvotākus. Masks malacis - vismaz Ukrainā tagad ir nenokaujams internets.

Bet tiktokā baigi maz video ar notikumiem Ukrainā, turklāt tie paši satagoti tikai ar atbilstošiem tagiem. Bet tiktokā jau skatās visādas glupības, tāpēc jāliek glupību tagi. Lai vairāk cilvēku uzzina, kas notiek. Tā ja - ja jums ir kāds pazīstams tiktokeris, kurš varētu to darīt, padodiet viņam ziņu.

Varbūt jaunieši varētu savus vecākus vest pie prāta.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]restart
Date: February 27th, 2022 - 10:24 pm
(Permanent Link)
Latvijas krievi kaut ko varbūt sāks saprast, kad viņiem atslēgs visus RU TV kanālus. Turienes krievi, kad personīgā līmenī saskarsies ar viņiem nepatīkamām sankcijām, kuras līdz šim, manuprāt, nepamatoti žēlīgi tika piemērotas tā, lai neskartu parastos iedzīvotājus.
Tiesa, nedomāju, ka no "saprašanas" vien kaut kas mainīsies.
[User Picture Icon]
From:[info]dombrava
Date: February 28th, 2022 - 12:21 am
(Permanent Link)
Bet ja Krievijā ir ļauno Rietumu naratīvs un ticība Krievija īpašai izredzētībai, tad diez vai uz puspatiesībām balstīta propoganda (gudri veidota) pārstās ietekmēt iedzīvotājus. Sankcijas visticamāk interpretēs kā Krievijas apmelošanas sekas utt.

[User Picture Icon]
From:[info]restart
Date: February 28th, 2022 - 07:45 am
(Permanent Link)
Kā zināms, Krievijā ir ļauno Rietumu naratīvs un ticība Krievijas izredzētībai.
Indivīdu ticību tam var ietekmēt krasas izmaiņas (jūtamas sankcijas) personīgajā dzīvē. Var arī neietekmēt. Bet bez krasām izmaiņām dzīvē ir daudz mazāka iespēja personīgo uzskatu, domāšanas veida paradigmas maiņai.
[User Picture Icon]
From:[info]dombrava
Date: February 28th, 2022 - 12:23 am
(Permanent Link)
Tas varētu darboties tikai tad, ja visi cilvēki būtu ļoti skeptiski.

"Te vērts atgriezties visai senā pagātnē, 2005. gadā. Regulāri katru gadu apmeklēju Ukrainu un togad pievērsu uzmanību tam, ka Krievijas "akadēmiskajās" aprindās dzimst teorija, kas faktiski noliedz neatkarīgas Ukrainas pastāvēšanu. Par to pirmoreiz lasīju tolaik gana ietekmīgajā Ukrainas iknedēļas laikrakstā "Zerkalo nedeļi". Tas, protams, šķita satraucoši, jo apliecināja klaji šovinistisku un necilvēcīgu attieksmi, un, kā redzam tagad, šie "akadēmiķi" "nešāva pa gluži zilu gaisu". Ļoti ticami, ņemot vērā, kādas pārmaiņas šajos gados piedzīvojusi vēsturnieku kopiena Krievijā, tas bija politisks pasūtījums. Tagad redzams, kurp šie "zinātnieki" palīdzējuši virzīt savu agresīvo valsti. Protams, ne jau vidusmēra krievam Murmanskā, Kurskā vai Krasnodarā bija adresēti "pētījumi" par vēsturi, viņu galvas līdz pat šodienai kārtīgi izskalojuši Krievijas televīzijas kanālu propagandisti. Kā saka ilggadējais Latvijas mediju autors Maskavā Pavels Širovs, problēma neaprobežojas ar Vladimiru Putinu. Tā ir daudz nopietnāka, jo militāristisko agresiju atbalsta ļoti liels skaits Krievijas iedzīvotāju. Tas ir nevis viens Putins, bet gan kolektīvais Putins."
Atis Klimovičs