Sep. 10th, 2021 @ 11:51 am (no subject)
Šodien Nordeka autobsa šoferis bija dikti nervozs/stervozs - kā uz to paskatās. Izrādījās, ka man nav sīknaudas, tāpēc es kāpu autobusā, turot 10 EUR banknoti rokā (parasti es cenšos samainīt, bet šoreiz nebija sanācis. Tā kā pirms manis autobusā jau parasti ir kādi 30 pasažieri, cerēju, ka varēs samainīt.
Bet šoferis jau pirms manis kādai pasažierie sāka teikt, ka viņam neesot naudas, ko izdot. Un ka viņa varēšot iet kājām - nevedīšot.
Nu, neko - ieliku banknoti makā, izvilku bankas karti.
Bet šoferis, to ieraugot, uzvilkās un paaugstinātā tonī teica, ka viņš tagad manas bankas kartes dēļ desmit minūtes stāvēšot.
Tas mani arī drusku nokaitināja (it īpaši tāpēc, ka viņš jau pirms manis tai nabaga sievietie bija uzbraucis) un es viņam tādā pašā tonī pateicu, ka ciematā taču nav bankomāta, kur sīkāku naudu sadabūt. Tonis viņam kļuva rāmāks, tomēr viņš vēl nosūkstījās, ka viņiem lēni strādā karšu lasītājs autobusā. Uz to es atteicu, ka tad lai prasa savai vadībai, lai maina pret labākiem. Uz to viņš atbildēja, ka pie tā esot vainīga valsts?! Uz to es atteicu, ka viņi taču ir privāta kompānija un gāju projām.
Vismaz pret nākošajiem pasažieriem viņam vairs pretenziju nebija.

Es esmu mainījusies. Ja kādreiz es mierīgi noklausītos šos te murgus, tagad - ja domāju, ka man ir taisnība, runāju pretī.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]mapats
Date: September 10th, 2021 - 02:51 pm
(Permanent Link)
Ļoti labi. Attieksme ir pareizā, tik jāuzmanās ar pārspīlēšanu un lai netrāpa nevainīgajiem.
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: September 10th, 2021 - 04:14 pm
(Permanent Link)
Pilnīgi pareizi!
Bet es nesapratu - tu aizgāji no autobusa? Tiešām gāji ar kājām?
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: September 10th, 2021 - 11:48 pm
(Permanent Link)
Uz sēdvietu gāju. :)
[User Picture Icon]
From:[info]shelly
Date: September 11th, 2021 - 11:19 pm
(Permanent Link)
Pareizi!