Dec. 5th, 2019 @ 08:58 am (no subject)
Sāku apsvērt mācīties SQL. Man apmācības vislabāk sokas kursos ar sakarīgu skolotāju un praktiskajiem darbiem. Varbūt kādam ir ieteikumi, kas man varētu noderēt?
Vakar ekselis uz pusstundu uzkārās pašā nepiemērotākajā brīdī - uz pusstundu no tās pusotras stundas, kuras laikā man vajadzēja dabūt datus.
About this Entry
From:[info]liuut
Date: December 5th, 2019 - 10:06 am
(Permanent Link)
vai online kursi der? Pati mācījos no tiem, aizņēma vien pāris vakarus. Domāju, cilvēkam, kas saprot, kas no datiem jāpanāk ekselī, nebūs grūti. Ja interesē, varu iemest kādus sakarīgus kursus / linkus.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: December 6th, 2019 - 09:31 am
(Permanent Link)
Būtu pateicīga.:)
From:[info]liuut
Date: December 6th, 2019 - 11:47 am
(Permanent Link)
īsāk / ātrāk ir šeit - galvenie atslēgvārdi, piemēri visām variācijām un daži uzdevumi pie katra, bet tādi vienkāršoti. Referencei noder.

ja prasās izvērstāk un ar skaidrošanu, var paskatīties te, kurss ir bez maksas, ja pēc "Enroll" izvēlas "Audit the course". Tur ir jēdzīgāki testa jautājumi un uzdevumi.

iesākumam laikam labāk šie resursi, nevis youtube. Vienīgi ja kādas operācijas skaidrojums nepatīk, var pameklēt. Bet visa mācīšanās jau galvenokārt ir praksē. Lai labi sokas!
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: December 5th, 2019 - 10:36 am
(Permanent Link)
Principā SQL nav grūts, visādā ziņā salīdzinot ar Eksceļa pivotiem.

Kursus gan nevarēšu ieteikt, jo pats apguvu pašmācības ceļā, bet mūsdienās ir tiešām daudz resursu, drusku arī latviski:

https://datubazes.wordpress.com/sql-pamati/
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: December 6th, 2019 - 09:32 am
(Permanent Link)
Paldies. :)