Aug. 23rd, 2017 @ 10:20 am (no subject)
Es personīgi gribētu, lai kāds topošais jurists (vai topošo juristu grupa, jo materiāls ir ļoti apjomīgs) papēta tiesas sēžu atlikšanas iemeslus. Mani tīri ziņkārība sāka mākt - kā var tiesu atlikt 18 reizes? 6 reizes - tā ir tāda vispārpieņemta prakse, cik skatos. Rodas iespaids, ka vienkārši vēlas tiesu un prokurorus nokausēt. Un pēc tam sūdzēties par to, ka tiesvedība nav notikusi saprātīgos termiņos, tāpēc jāpiespriež sods, kas ir mazāks par likumā noteikto mazāko sodu.
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]pinjons
Date: August 23rd, 2017 - 10:37 am
(Permanent Link)
Daudz kas atkarīgs no tiesneša (cik tiesnesis ļauj procesa dalībniekiem stiept gumiju), lietas apjoma un sarežģītības pakāpes (jo apjomīgāka un sarežģītāka lieta jo vairāk iespējas, ka tiesai ievērojama daļa laika jāpavada izlemjot n-tos procesuālos jautājumus), kā arī lietas dalībnieku skaita (jo vairāk dalībnieku, jo lielākas iespējas ka kāds no dalībniekiem, vai pārstāvis neierodas attaisnojošu iemeslu dēļ).
[User Picture Icon]
From:[info]pinjons
Date: August 23rd, 2017 - 10:41 am
(Permanent Link)
Pie liela lietas dalībnieku skaita arī katra procesuālā jautājuma izlemšana aizņem laiku (jo katram dalībniekam par to jādod iespēja sniegt viedokli). Tādēļ šādās lietās visādu procesuālo lūgumu pieteikšana ir efektīvs veids kā novilcināt lietas izskatīšanu.
[User Picture Icon]
From:[info]missalise
Date: August 23rd, 2017 - 10:48 am
(Permanent Link)
Nu, jā. :( Vēl es vienā spriedumā redzēju, ka tiesa ir atlikta astoņas reizes, jo advokāte nebija ieradusies.
[User Picture Icon]
From:[info]pinjons
Date: August 23rd, 2017 - 10:51 am
(Permanent Link)
Nu tas gan ir uz tiesas sirdsapziņas, ka ļauj tā sevi ilgstoši vazāt aiz deguna. Pēdējā laikā gan vērojama pozitīvāka tendence, ka tiesneši vairs nemēdz lietas atlikt pie katra mazākā iemesla (ir zināmi keisi, kad advokāts cenšoties stiept gumiju ir konkrēti aplauzies).