Apr. 14th, 2016 @ 08:23 pm (no subject)
Ienāca prātā, ka es regulāri vāros par savām bērnības atmiņām.
Šodien - dejošanas sakarā atcerējos, kā mēs ar māsīcām iestudējām manis izdomātu deju un dziesmu, ko es sacerēju, būdama ļoti ietekmēta no kādas manā bērnībā dzirdētas dziesmas. Nezinu, ko mani vecāki, vecvecāki un māsīcu vecāki domāja, kad kārtējo reizi attaisījās durvis no aukstā kambara, iznācu es ar savām vienaudzēm - gadus septiņus vecajām māsīcām, un kopīgi izpildījām robotveidīgas kustības, kamēr es savā bērna balstiņā, kuru centos padarīt pēc iespējas zemāku un iespaidīgāku, dziedāju:

"Dzelzs malkas cirtējs, dzelzs malkas cirtējs, dzelzs malkas cirtējs dziedātājs bij'!
Reiz pūķis alā, reiz pūķis alā, reiz pūķis alā briesmīgs bij, briesmīgs bij, jā."

Jūs arī kādreiz sacerējāt dziesmas vai pantiņus, iedvesmojušies no kaut kāda populāra mākslinieka? :)
About this Entry
[User Picture Icon]
From:[info]goddes
Date: April 14th, 2016 - 09:26 pm
(Permanent Link)
Es ar kaimiņpuiku, klausoties vēlos Būsim pazīstami manā krutājā VEF radio, mirguļojām paštaisīto gaismasmūziku (miniatūru luksoforu un vēlāk jau kartonā iestrādājām daudzdaudz spuldzīšu) gaismas mūziku un spēlējām iedomātu sintiņu+giču, dziedot tā...nu kā dzirdējām, kā gobziņš savus rīmeikus:D
[User Picture Icon]
From:[info]di_wine
Date: April 14th, 2016 - 09:43 pm
(Permanent Link)
Nē, jo mani agri iestūķēja akadēmiskajā prof apmācībā, bet izklausās, ka Tev ir/bija liels talants un dotības!
[User Picture Icon]
From:[info]arrianda
Date: April 15th, 2016 - 10:35 am
(Permanent Link)
Dziesmu esmu sacerējusi reliģiskā sakarā, iedvesmojoties no svētceļojuma, bet šajā Tavas uzstāšanaās sakarā atcerējos, ka man bērnībā bija raksturīgi deju priekšnesumi ģimenei uz Ziemassvētkiem. Un īpaši spilgti atmiņā bija breakdance izpildījums zem dziesmas "Freestyler". Nebiju es nekāds breakdancers, bet manā galvā man uzstājoties bija sajūta, ka esmu un ka man superkruta sanāk, bet ģimene, skatoties uz manu priekšnesumu, mira nost no smiekliem. :D :D :D
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: April 15th, 2016 - 02:52 pm
(Permanent Link)
es dzeju rakstīju, neiedvesmojoties ne no kā.
un vienam garam Zīlītē lasītam dzejolim par kaķu banketu piegudroju meldiņu, kuru pēc tam (! goda vārds, tikai pēc pāris gadiem!) nedaudz mainītu dzirdēju Liepiņa repertuārā par trīs runčiem kādā krogā.
[User Picture Icon]
From:[info]lavendera
Date: April 15th, 2016 - 02:54 pm
(Permanent Link)
ak jā,un mums bija pagalmā teātra izrāde ar trim galveno lomu tēlotājiem, bez skatītājiem, toties ar daudziem jo daudziem atkārtojumiem vai ik dienas. Es biju režisore un galvenā aktrise, bet nudien neatceros, par ko bija luga.