11 March 2013 @ 05:26 pm
Jautājums par maketēšanu...  
Varbūt kāds man varēs ieteikt šo to par maketēšanu? Ja cilvēks izdomā mācīties maketēt, ar ko vispār būtu jāsāk, ar kādām programmām? Kuras ir biezhāk lietotās? Vai noderīgāk ir apgūt dažādu programmu pamatus, vai tomēr izvēlēties vienu, kurai nopietnāk pievērsties? Priecāšos par jebkuru viedokli!
 
 
( Post a new comment )
labils[info]labils on March 12th, 2013 - 02:08 pm
tam es nevaru piekrist.
šitas strīds ir tik pat apnicīgs, kā mac vs pc
gan vienā, gan otrā pusē ir vērā ņemami argumenti un neviens instruments nav perfekts.
es pats dažādu iemeslu pēc esmu strādājis gan ar coreldraw, gan adobe illustrator, gan inkscape uz dažādām darba stacijām, dažādos europas nostūros. godīgi varu pateikt, katrā no situācijām atradās gan labās un patīkamās nianses, gan tādas kuru pārvarēšanai bij gan līdz desmit jāskaita, gan pa liekai cigaretei jānopīpē.

ja drukai tiek nodots pareizi sagatavots fails, drukas kantorī nevajadzētu būt nekādai starpībai kādā programmā tas ir salikts.

ja maketētāja un drukas kantora komunikācija ir caur kādu trešo personu ē-pastu paskatā, problēmas, lāsti un laba vēlējumi uz visām pusēm garantēti.
+ ja maketētājs muļķis nekāda adobe napalīdzēs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
indulgence[info]indulgence on March 14th, 2013 - 07:10 pm
Kā drukātāju puses pārstāvis, varu tikai piebilst, ka korelim ir 2 fundamentāli mīnusi:
1) krāsas - nav nekādas garantijas, ka tas, ko redzi maketā (pat ja monitors kalibrēts), līdzīgs arī drukāsies (ar ilustratoru šai ziņā nekādu problēmu);
2) kā viņi iešuvuši visus gradientus, caurspīdīgumus u.c specefektus, taču RIPus karina nenormāli (ar ilustratoru šai ziņā nekādu problēmu); beigu beigās jau druķieri galā tiek, taču neviens ārpus nezina, kādas asinis tas prasa.
No malas var šķist, ka iekšdedzes dzinējs visur vienāds, taču atšķirība, vai brauc ar žiguli, jebšu lamborgini, tomēr ir mazliet jūtama. Tb ja pie vienāda maketētāja profesionalitātes līmeņa ienāk AI EPS fails drukai, tad ripo nost un drukā, aber ja CDR, tad tiek saukts konsīlijs pārbaudīt zemūdens akmeņus un davest pasākumu līdz to vispār var drukāt (autors dzīvo laimīgā neziņā, uzskatot, ka ja druķieri viņam nesūta satrakotus mailus, tad viss pīrāgos).

Tb viennozīmīgi Adobe: ilustrators + fotošops grafikai, indizains žurnāliem un katalogiem. Pie tam, kas nav mazsvarīgi, korelim nemitīgi ir nesaķeršanās un cunduri ar fotošopu, ar ko AI ir saaudzēts kopā kudi stabilāk. Tb neredzu nevienu rādītāju, kāpēc CDR vispār būtu jālieto (nu, izņemot ticību vai nepatiku pret Adobi). :)
(Reply) (Parent) (Link)