21 February 2016 @ 09:46 pm
lieux  
viss, mani ir notvērusi holandes negantā smidzekļa un vēja kombinācija, un tagad ir tikai puņķi un krecelēšana. bet tas nekas, īstā štelle ir tāda, ka es gribu mest pie malas visas savas pārējās atbildības un tikai lasīt un lasīt par identitāti un atmiņu, un continuity, un collective consciousness, par spatial & temporal dimensions, par lieux de mémoire un lieux d'histoire, un, protams, rakstīt un pētīt, un rakstīt un pētīt. tāda man dzīve ar to architecture theory thesis tagad.
 
 
( Post a new comment )
/m.[info]mesija on February 22nd, 2016 - 10:03 pm
kāda ir tava tēze?
(Reply) (Thread) (Link)
pērkons: medūza[info]miglajs on February 26th, 2016 - 10:39 am
man pagaidām viss vēl tā ļoti tentative, vairāk research questions nekā hipotēze (vēlos izvairīties no researcher's bias). principā rakstu par Latviju, par identitāti under foreign rule un kā tā mainās pēc neatkarības atgūšanas, un to kā missing or deformed links in identity impacts on design and perception of the built space. tā kaut kā.

kas tev tagad unī notiek?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
/m.[info]mesija on February 26th, 2016 - 11:39 am
Hm, interesanti, labprāt izlasītu, kad būs pabeigts. Mēs birojā uz biennāli gatavojām pieteikumu par simbolismu un overused archetypes tieši pēc neatkarības atgūšanas. Skaitījām simbolus publiskās būvēs un vispopulārākie izrādījās koki un jūra, oriģinālie tautieši :) ā, un laivas. We love them boats.
Interesanti, ka pāris konkursu nolikumos tika lūgts nelietot 'tautisko simboliku'. Groskaufmanim vienā no procesiem arī bija labs raksts par šito tēmu. Šauju tumsā, bet tavā virzienā.

Es pati tikko nofinalizēju savu disertāciju (kāpēc to te sauc par disertāciju, man nav skaidrs, tā pati tēze pa lielām šaibām). Saucās the failed theory of revolutionary walking - kulturālās nozīmes apskats of politically charged walking through the times.
Tagad projektēju bathhouse, kas izskatās pēc kosmosa kuģa, and this fact is an inexhaustible source of satisfaction.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons: medūza[info]miglajs on February 26th, 2016 - 02:55 pm
To pieteikumu jūs gatavojāt uz šo biennāli vai iepriekšējo, pirms tā modernisma? Un kā jūs tieši skaitījāt tos simbolus? Tā arī ņēmāt vienu ēku pēc otras un skaitījāt?
Un tie Procesi ir manā to-do list, vienīgā bēda, ka viņi vairs nav pārdošanā :/ Aprīļa beigās braukšu uz LV specifikally, lai pētītu visu, ko nu var nedēļas beigās izpētīt. Spot on tie tavi šāvieni un arīdzan much appreciated, jo, zin kā, man pašai jau ir ļoti interesanti, bet vismaz ar to, kas attiecas tieši uz Latviju, es daudz eju uz intuīciju un to, ko es varu novērot. Nedaudz bail, ka kāds jau visu šo ir aprakstījis, un es vienkārši nevaru atrast, ha.

Ē, kāpēc tieši "staigāšana"? Es arī labprāt palasītos!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
/m.[info]mesija on February 26th, 2016 - 03:54 pm
Gatavojām uz šo biennāli.
Es kādas 3 dienas gāju cauri a4d un sataisīju exeļa tabulu ar relevantajiem projektiem. Tā arī ņēmu un skaitīju. Ja tev šķiet, ka varētu noderēt, varu palūgt kolēģiem lai atsūta, kaut kur uz biroja servera tas viss vēl mētājas. Tas procesa raksts arī mums tur kaut kur figurēja. Kad ar šito ņēmos, es mēģināju atrast arī kaut kādu literatūru latviski par to contemporary nacionālo simboliku, un cik atceros bija arī kaut kāds worda failiņš ar pa malu malām sakasītiem citātiem no arhitektiem un kritiķiem, bet man radās iespaids, ka neviens tajā īsti nav iedziļinājies. (ja atskaita senilus pensionārus un viņu apcerējumus par klēti kā fenomenu) vismaz ne LV. tā ka a good choice of topic, i'd say.

labprāt uzklausīšu pēdējos komentārus par savu rakstu darbu pirms nodošanas (in about 2 weeks). aizmeilošu.
'staigāšana', jo a fun topic. daudz interesantas literatūras, un bija iespēja pateikt ko tādu, ko neviens vēl nebija comprehensively pateicis, proti, ka visi rakstnieki, kas ir mēģinājuši staigāšanu lietot kā politisku instrumentu (un tādu ir dahuja!), ir trāpījuši galīgi garām. arī gribējās to deķi vairāk pavilkt uz filosofiju un social commentary, nevis dizainu. tā, lūk.
good luck with all the writing!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pērkons: medūza[info]miglajs on February 26th, 2016 - 04:48 pm
yes yes yes, please, sūti man to visu. referencēšu, protams, avotu.
man vispār ir tā, ka dikti gribās kaut kā kvalitatīvi pieiet šai tēmai (tieši, lai izvairītos no klēšu klišejām), un skatīties ne tik daudz uz "latviešu identitāti" bet gan to identitāti, kas manifestējas telpā cilvēkiem, kad dzīvo Latvijā, tātad nedaudz plašāk. arī ne tikai identitāti ēku stilos, bet to identitāti, kas mīt iekš public space. vispār jau ar to telpisko identitāti arī ir grūti, vismaz pagaidām es esmu līdz ausīm iekšā metafiziskā izpētē par to, kas tad īsti ir identitāte (personīgā identitāte, un kā to pārcelt plašākā mērogā uz cilvēku grupām) un atmiņa, utt. Sasiet to visu tā koherenti kopā nemaz nav tik vienkārši, kā izrādās. 10k vārdu pašlaik šķiet smieklīgi uz to visu, ko gribās izdarīt.

gaidu, kad varēšu izlasīt!
(Reply) (Parent) (Link)