27 December 2022 @ 11:26 am
Lietu kārtība.  
Man šķiet es esmu garīgi sasniegusi tādu I faked it until I made it fāzi, kur man vismaz teorētiski vairs nešķiet outrageously ridiculous būt mierīgai un priecīgai, even in the midst of crisis. Tagad es skaidrāk redzu, ka gan negatīvisms, gan bailes, gan sliktā saskatīšana/sagaidīšana, nav nekāds autentisks esības equilibriums, vai reality check, bet gan faulty, even sinful perception, kas tikusi ieaudzināta no mazotnes. Being an adult that I am, to turpināt būtu dzīvot in bad faith, banāli un pompōzi.

Tāpēc nākamgad es vēlos unapologetically praktizēt šo apziņu, and I know I have a long way to go. Ar mūķenisku laipnību, optimismu, pacietību, un makgaiversku izdzīvošanas manieri. Basically, es vēlos dzīvot tā, ka lai kas notiktu, mana default reakcija būtu 'Nekas, tātad izdarīsim šitā un viss būs labi!' Jo es zinu no sirds, ka ir tik daudz paradīzes, ka to pastāvīgi aizmirst ir kaut kāds saskābis grēks un zaimīga muļķība.

Laba dzīve ir kā kārtīga istaba - līdz ko viss nevajadzīgais un gaisu bojājošais ir izmēzsts, un lietas saliktas savās vietās, tā tevi pārņem bezgalīgs esības labuma deja-vu.

Tupināt mēzt un kārtot, un priecāties par savu kluso darbiņu.
 
 
( Post a new comment )
jā un nē[info]dzeltens on December 27th, 2022 - 02:39 pm
Man pēdējā laikā ir pretējas pārdomas šajā sakarā.
Ka ieaudzinātā īpašība, ko angliski laikam sauc par resilience jeb spēju nesalūzt grūtībās, nemaz nav tik laba, jo ļauj grūtības izturēt, bet ne pārvarēt, meklēt tām risinājumus. Regulāri pieķeru sevi, pielāgojoties nelabvēlīgiem apstākļiem, nevis darot visu, lai tos vērstu uz labu, vismaz iespēju robežās (kuras vienmēr ir plašākas nekā sākumā šķiet).
Jaunajā gadā novēlu sev (un Tev) meklēt risinājumus, nevis saglabāt mieru!
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 27th, 2022 - 03:03 pm
Paldies!
Bet es to arii taa domaaju, jo liidz shim es nemekleeju risinaajumus (partially) bet tikai kunkstu.
Saluuzt ir ok un vajadziigs.

Es taa arii domaaju - mekleet risinaajumus peec iespeejas aatraak, kunksteeshanas vietaa, jo it feels better then faster.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
jā un nē[info]dzeltens on December 27th, 2022 - 03:56 pm
Tikko ļoti tematiski dabūju bērnu no dārziņa, kurš visu dienu cieties un nav padzēries, jo starpsvētku laikā bijis citā grupiņā, kur nav viņa krūzītes. Stingri pieteicu citreiz risināt šo - piemēram, palūgt audzinātājai kopā aiziet uz savu grupiņu un atnest krūzīti, padzerties no svešas krūzītes, nomazgāt un nolikt vietā vai kaut kā. Bet laikam jau mums visiem šis ir asinīs - ka vieglāk ir paciesties nekā atrisināt problēmu :( Mēs ar viņa tēti jau neesam labāki (nu, es vismaz mācos).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on December 29th, 2022 - 01:51 pm
Ugh tas ir nejauki, noteikti labi ka pieteici risinaat.. Nu kaa taa var? It kaa profesionaalji straadaa daarzinjos..

Jaa cilveekiem gruuti noticeet, ka tas effort kas jaadod risinot, iisteniibaa ir mazaaks nekaa effort kas jaapieliek pacieshot.
(Reply) (Parent) (Link)