24 November 2021 @ 10:52 am
Noriets.  
Karoče viss jūsu grandiozais liberālisms, tolerance un iekļautība tiek atsviesti trejdeviņos viduslaikos, vai pat tumšā, saltā, dūņainā pre-universe, ar jūsu velnešķīgo dalītāja attieksmi pret nabaga antivakseriem. Kas būtībā nozīmē ka jūsu liberālisms was a sham all along. Ekspozē!
 
 
( Post a new comment )
Skabičevskis[info]begemots on November 24th, 2021 - 09:56 pm
konservatīvie ir dažādi. bet šāds risinājums ar brutālu spēku iederas konservatīvo repertuārā neatkarīgi no tā, vai runa ir par vakcīnām vai ko citu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]saka_taisniibu2 on November 24th, 2021 - 10:06 pm
Brutālu spēku vienādot ar konservatīvo repertuāru gan ir dīvaini. Piemēram, anglo konservatīvie vispār ir skeptiski par valsts varas lielumu. Savukārt reliģiski konservatīvie vienmēr teiks, ka valsts "brutālā spēka" robežas ir jāsalāgo ar morāles mērauklu, proti, spēka lietojuma robežas ierāmē labais un ir jāsaskaņo ar labo, kas pāri par to, "ir no ļauna".
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on November 25th, 2021 - 11:06 am
Jā, taisnība, šos jēdzienus mēdz lietot ļoti dažādi, gan attiecībā uz konservatīvismu, gan liberālismu.

Sākotnējā komentāra ietvaros liberālisms izskatījās vairāk saistīts ar to, ko ņirgājoties Latvijā mēdz dēvēt par "liberastismu". Šādam novirzienam pretēja būtu autoritatīva konservatīvisma izpratne. Tas neizslēdz, ka var būt citas konservatīvisma definīcijas, bet tās šai komentāra ietvaros neizskatās aktuālas.
(Reply) (Parent) (Link)