10 May 2021 @ 04:37 pm
Samsariņa.  
Tā kā man pēdējā laikā ir the big reckoning, kur es izlēmu uztaisīt maksimālu šķerdēšanās lokdaunu, tad tagad katru reizi, kad manas pretenzijas pat iepīkstas par kaut kā jauka nopirkšanu, tā ir vesela eksistenciāla drāma. No vienas puses, es zinu kāpēc taupu, un zinu ka tas ir labi un pareizi, jo ir priekš manas satriecošās nākotnes baltā mājā pie okājāņa, uz klints, ar aizkariem, kas plīvuļo ap balkonu un tamlīdzīgi. Bet no otras puses ir tik skaudri mazgāties ar 99p dušas želeju un ēst pāraugušus 39p kartupeļus aplaistītus ar 89p saulespuķu eļļu visu laiku. Kamēr citi labiņie mazgājas ar aprikožu un baltās tējas dušas želeju, bauda organiskus, miltainus karpelīšus kā mazas roasty saulītes, un tērpjas izsmalcinātās drānās ar grandioziem musturiem, nevis knapiem diegiem lāpītos lindrakos, kuros tu jūties lielāks vergs nekā trešās pasaules vergi, kas viņas lāpīja. Ak es nabadzīte, ai ai aī..

No otras puses, fuck apricot white tea body wash! Lai arī es varbūt varēju kaut uz pāris mirkļiem dušā kliedēt savu eksistenciālo enuiķi, nekur jau tālu es viņu neaizkliedēju. Lai cilvēki neredz, cik es patiesībā esmu ģeniāli forša ar savām tekstūru, krāsiņu, smaržiņu un luksusa sviestmaižu izvēlēm. Man būtu jābūt pateicīgai, ka viņus neapgrūtināšu ar savu kolosālo vanity. Plus, tāpāt es nevaru mierīgi lietot visas dārgās lietas, jo to kompānijā jūtos gan vainīga gan nepelnījusi. Tā kā maza nošmulējusies ganu meitene, kas pamanījusies ielavīties kundziņu mājā un tagadiņās ņemstās visu apgrampstīt ar saviem mazajiem, smirdīgajiem pirkstiņiem.

Tajā vietā man būs izbaudīt pieticības romantiku. Nēsāt vienu noplukušu kleitiņu, kuras paskats ir tikpat nomācošs kā 99p dušas želeju plaukts Asdā, un ēdīšu ūdeņainu kartupeli kā debesmannu. Mani pilnīgi nekā neietekmēs ārišķīgā daile un sensorās baudas veikalu skatologos un vitrīnās. Daba un apziņas gaisma ir mana daile un hedonija.

Un tad kādu dienu, pēc daudziem gadiem, kad es beidzot būšu sakrājusi naudu savam plīvojošajam balkona stūrītim, un spēšu vaļsirdīgi uzvilkt kristāla kurpīti, un smaržināties ar rožlapiņu eļļu, es atskārtīšu.. ka tas tāpat neko nemaina.
 
 
( Post a new comment )
J. S. Badger[info]217 on May 10th, 2021 - 08:13 pm
nav balta, bet netālu no jūras un kalniem :)

3bed pa 85k (= vajag £4.25k 5%u depozītam, un kādus 3-5k pārējām izmaksām, lai pārvāktos)= 7.25-9.25k mājiņai. un remote darbu, lai var nomaksāt £350-400 mēneša mortgage maksājumus :D
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 11th, 2021 - 11:31 am
That's probably all I will be able to afford in the end. :')
(Reply) (Parent) (Link)
traffico[info]traffico on May 10th, 2021 - 08:47 pm
Acīmredzot nemāki iepirkties, jo taupīt naudu nenozīmē pirkt sūdus. Un kā var kartupeļus ūdeņainus dabūt- tur ir jāmāk.
(Reply) (Link)
[info]formica on May 10th, 2021 - 09:16 pm
Kaut kaa neliekas, ka iistais briidis, kad nodoties kraashanai, ir pusstundu pirms dizhinflaacijas..

Zinaatne saka, ka ar kartupeljiem un tehniskajaam eljljaam ir brugjeets celjsh uz metaboliskajaam kaiteem. Gan jau, ka kjeezhveikalos par grashiem var sapirkt kaudzeem subproduktu (piemeeram, vistu aknas), olas un, piemeeram, superveseliigos 'Britannia Finest Beef Dripping' un 'Stockwell & Co. Lard, kaudzi seenju vai sardiines
(Reply) (Thread) (Link)
barvins[info]barvins on May 11th, 2021 - 11:16 am
Dižinflācija attiecas tikai uz naudu, kuru valdības masveidā sadrukāja pandēmijas laikā. Ja krāj dolārus, eiro vai mārciņas, tad inflācija noēdīs to pirktspēju. Ja krāj zeltu, bitkoinu, etheriumu vai vecmeistaru mākslu, tad no problem.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on May 11th, 2021 - 11:35 am
Dižinflācija šmizinflācija.. pasaule inflācē un deflācē jau veselu bezgalību.

Also, nevines nesaprot manus eklektiskos epitetus un melanholiskās metaforas.. protams, ka ūdeni var iztvaicēt kartupeļos, ja ilgāk patur uz plīts, un lētas eļļas vietā var likt lētu sviestu. Un protams ir kaudzēm produktu, bet kartupeļi ir pēdējā laimīte un prieciņš kas man dzīvē ir palicis, nevajag arī to man atņemt ar jūsu olainajām aknām.
(Reply) (Parent) (Link)