07 January 2021 @ 04:02 pm
 
Sāku lasīt Junga Simbolus, un ienāca prātā, ka memes ir tik populāras, jo tie vienkārši ir simboli cilvēciņu psihes elementiem, ko būtu grūti ja ne pārāk gari aprakstīt vārdos. Taču, varbūt tas vienkārši atkal ir slinkums.. Jebkurā gadījumā, memes ir cilvēka simboli, kas cilvēkam šausmīgi patīk - simboli.
 
 
( Post a new comment )
A: Einstein[info]klusums on January 8th, 2021 - 06:09 pm
Hah! Es vienmēr domāju, ka memes uzvaras gājiens ir balstīts vizualizācijā. Bet šis simbolu skaidrojums varētu būt pat vēl precīzāk! Tā nav tikai vizualizācija, tas IR simbols. (Un vispār tālāk domas raisās par simbolu ietekmējamību, radīšanu, izplatīšanos... Jebkurā gadījumā ļoti interesanta doma!)
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 8th, 2021 - 06:33 pm
Jā, tā vizualizācija arī ir simbolu paveids, vai ne? Kaut gan, pēc tam kad uzrakstīju, atģidos, ka tas nemaz nav pārsteidzoši, vai pieminēt pelnoši, jo reāli, pretty much viss cilvēku radītajā kulturā ir simboli. Vienīgais, kāpēc gan nepiesaukt, ka memes ir tik pat leģitīmas un svarīgas, kā kaut kādi Nīčija referāti. Jo reāli jūtas, kas ietvertas memes ir pavisam akūta un dziļa kontemporārā fenomenoloģija.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on January 8th, 2021 - 06:34 pm
Sevišķi astroloģijas memes, hah!
(Reply) (Parent) (Link)