17 September 2020 @ 06:21 pm
 
Noskatiijos netfliksaa Sociaalo Dilemmu, atinstaleeju instu, un tagad seezhu, jo nekas jau taapat nav mainiijies. Es jau zinaaju, ka mani meera, cik ilgi es skatos uz bildiiti. Un jau pirms vairaakiem gadiem Juvals teica, ka internets tevi zinaas labaak par maati. Taapeec mani nepaarsteidz, ka uzrodas notifikaacijas par lietaam, ko pirms sekundeem teicu vai pat domaaju. Veel mazinjsh laicinjsh, shkjipsninja Iilons un pat bez jokiem, domas noklausiisies tik pat viegli kaa ikdienishkjas sarunas. Ja ne telefons, tad televizors vai gaismas spuldziite.

Bet kaa jau vinji tajaa filmaa teica, kameer veel nav singularitaate, kas riikosies kaa pashai labpatiik, cilveeki veel var izveeleeties algoritmus un nebuut in bad faith about it. Vai vinji to dariis?

Bet vai nav psihopaatiski? Pavisam labi zinot, ka cilveeki.. beerni lietojot visus shos elles riikus, ne tuvu nav tik gudri, lai saskatiitu algoritmus, bet gan lolkakjus un pikseliishus saskata, un tikai uz savaam trauslajaam sirdsjuutinjaam un negaisiigo psihi balstaas, tikuntaa vinji tecina asintinju. Deelj naudas! Patieshaam molohi! Maza, nesatabila pusaudziisha sirsninjdraama ir vinju dazhu centu veertu ienaakumu avots.. nice I guess.
 
 
( Post a new comment )
adele_varbut[info]adele_varbut on September 17th, 2020 - 11:35 pm
Man liekas, vienreiz bija tā, ka es veikalā apskatīju jogurta trauciņus un vakarā man facebook izlēca viņu reklāma. Nu, vai gandrīz tā.

Nezinu, vai vēl ir jēga kaut ko slēpt, vai nav tā, ka Viņi jau ir uzzinājuši visu, ko vēlējās.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on September 18th, 2020 - 12:00 am
True, bet tagad es saprotu, ka shis ir vairaak nevis par sleepshanu, bet gan par konstantu tavas uzmaniibas notureeshanu. Jo vairaak indiviidam interesantu un saistoshu 'kontentu' algoritms atradiis un piedaavaas, jo ilgaak cilveeka uzmaniibu noturees. Karoche jo aizrautiigaak un ilgaak cilveeks pateerees internetu un taadeejaadi atdos savu daargo laiku. Tas ir kaa kaut kaads mesmerising klauns visu laiku klaigaatu tev acu priekshaa un noveerstu no jebkaa cita lietderiiga dziivee.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on September 18th, 2020 - 12:08 am
Nu jā, man gan gribas ticēt, ka tas izdodas tik labi tāpēc, ka cilvēkiem ir visādas atkarības un nepiepildītas vajadzības, kuras var piedāvāt kompensēt, rādot kaut ko tām atbilsošu un mirguļojošu internetā, bet, ja tu to sapratīsi un mēģināsi atrast kaut kādu reālāku veidu, kā dabūt to, ko tu patiesībā gribi, tad tā burvestība būs lauzta. Lai gan skaidrs, ka šis ir naivi, skatīties uz mirguļojošām bildītēm vienmēr var atrast iemeslu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on September 18th, 2020 - 09:11 am
Nu jaa, bet lielaakaa dalja cilveeku nekad nemeklees risinaajumu gariigumaa, bet gan aarpasulee, kas muusdienaas aprobezhojas ar Internetu. Jo iistaa pasaule nav pietiekoshi stimuleejosha.
(Reply) (Parent) (Link)