08 November 2016 @ 06:13 am
 
shii ir varbuut peedeejaa diena pasaulee, kurai ir caur asiniim un sviedriem izciiniitas ljoti vaargas bet vismaz, vismaz.. izredzes buut par kaut ko labaaku, gaishaaku. riitdien varbuut jau pasaule nolaidiisies tumsoniibas ellee, Latvijai uzbruks putins, sievietes dedzinaas uz seksisma saarta, cilveekiem kaaps ar zaabaku sejaa un dialoga vietaa pasty bitches shaudiisies ar pishchikiem. bezmaz vai gribas vakaraa dariit kaut ko sviniigu, sveeto vakareedienu pirms apokalipses. carpe diem
 
 
( Post a new comment )
[info]methodrone on November 9th, 2016 - 09:21 pm
protams, ka eetiskais ir arii vinjos, un tikai konfrontacijaa ar pasauli tas var realizeeties. ir viegli buut minimaali eetiskam savaa kopienaa, ir gruuti buut eetiskam pret visu pasauli, bet, manupraat, ir vismaz jaameegjina, nevis pagriezt muguru pavisam.

vai gadiijumaa tas pats kirkegors neteica, ka tu nevari pa iistam miileet savu gjimenes locekli, ja tu vienliidziigi nemiili jebkuru citu pasaules cilveeku? jo taa tad nav patiesa miilestiiba, kas shkjirot un nav omnipresent, unconditional. labi, tas izklausaas ljoti abstrakti un 'parastajiem' nepieejami, bet manupraat, cilveekiem uz to vajag tiekties un tas ir pieejams katram, bet trumps iet otraa virzienaa. vinjsh atbalsta tikai saakotneeju piesaisti kopienai, un jebkuru citu izaugsmi grib nocirst. nieviens nevienam nevar uzspiest eetiskumu, bet trumps ATNJEM cilveekiem iespeeju, izveeli izraadiities buut eetiskaakiem, augt eetiskumaa. protams, ka ir gruuti parastajiem cilveekiem izdziivot, un tas ir satricinaajums, ja iepluust imigranti un aiztaisaas ruupniicas, bet tas parasti tieshi notiek deelj taadiem bagaatajiem korporaaciju kundzinjiem kaa trumps. visi kari, klimata izmainjas, tas burtiski VISS ir bagaatnieku, korporaaciju, savtiigo naudas rauseeju radiits lol, taapeec, man ir zheel, ka cilveeki noticeeja un ieveeleeja tieshi to pashu vellu, kurhs ir vainiigs pie shiis globaalaas nestabilitates.
bet jebkuraa gadiijumaa, es neeveelos par sho kaismiigi striideeties, jo lai kas notiktu pasauee viss ir uz labu, un cilveeka gars vienmeer uzvarees. varbuut iesiikstejeushajiem, 'parastajiem', savtiigajiem amerikaanjiem tieshi vajadzeeju trumpu, lai saprastu, ka vinji nedriikst ljaut savai dveeselei paarakmenjoties.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]krishjaanis on November 9th, 2016 - 09:40 pm
protams, ka viņš to teica, bet viņš arī teica, ka jāmīl cilvēks, ko r e d z i (nevis kāds abstrakts ideāls, kolektivitātes forma, ideja, koncepts, veselums utt) - one's duty to love what we see -, kas ir tavā tuvumā, klātbūtnē, jo, kas tā par mīlestību, ja skrienot palīgā kādam Āfrikas badacietējam citā kontinentā, tu paskrien garām badacietējam tepat, tavā miestā?
kur Tramps atņem iespēju būt ētiskam, kā tas notiek? ir taču tāda lieta kā legālā imigrācija utml. bet nu labi, lai jau.
(Reply) (Parent) (Link)