15 November 2015 @ 03:24 pm
 
kad cilveeks iesliigst miegaa, vinjam smadzenees iepluust spinal fluid, kas saavaac un peec tam izvada atmirushaas shuunas un proteiinus. jo atshkjiriibaa no paareejaa kjermenja, kur par atkritumvielu izvadiishanas procesu paruupeejas limfaatiskaa sisteema, smadznees taas klaatbuutnes laikam nav. labi, es nezinu vai taa ir bet es to redzeeju vienaa Ted talk.
bet kas notiek tad, kad neilgu briitinju pirms iesliigshanas miegaa, kad galva jau ir piepildiijusies ar spinal fluid, cilveeku pamodina? tu pamosties ar karstu galvu all dizzy, saturated with spinal fluid in your brains, vai tas shkjidrums tur paliek un tusee kopaa ar atmirushajaam shuunam un rada kaut kaadu damage? vai arii leeni attek atpakalj spine?
es visu pagaajusho nedelju jutos ljoti dizzy and zombie man shkjiet tieshi deelj shii, jo peedeejos paaris meeneshus man bija sanaacis taa ka gandriiz katru nakti ir shaads interrupted miega pattern. peedeejaas triis naktis gan esmu apziniigi normaali guleejusi un veel ieshkjiebusi pa kaadai diendusai un atkal juutos normaali.
izraadaas par miegu nemaz nav tik daudz neuroscience studies, it sevishkji par interrupted sleep patterns.
man vienmeer ir reaali bail par savu kjermeni, un smadzeneem, es nezinu kaa vinjus pasargaat, kuras lietas neapzinoties es daru nepareizi. man ir reaali dziljsh respekts pret dabas radiitajiem objektiem tajaa skaitaa savu kjermeni, bet manas zinaashanas par to kaa pareizi sevi uztureet ir tik aprobezhotas.
es veelos pilniibaa atteikties no kafijas, alkohola, lieka cukura un jebkaa kas shkjiet ostentatious un lieks, es gribu normaali guleet un daudz elpot un biezhaak skriet un taisiit jogu.
veel mani ljoti nomaac tas, kaa lieka un nejauka informaacija iestuukjeejas manaa galvaa. visvainiigaak es juutos lasot fikciju, vai peer pressure iespaidaa skatoties stulbu, cheap, brainless tv. man gribas ekskluziivi lasiit tikai graamatas, kur cilveeki raksta ko vinji domaa par dziivi, nevis izdomaatus staastus. ar filmaam gan ir citaadaak, jo man patiik skatiities uz cilveekiem, un vinju body language.
 
 
( Post a new comment )
[info]narrenschiff on November 15th, 2015 - 07:02 pm
tā nu ir, nekad neesmu neko "lietojis", plus, kopš pirms kādiem 8 gadiem sāku skriet, vairs nekad nav sāpējusi galva un ir ļoti dziļš un restartējošs miegs, taču ar to vienu trūkumu (vai bonusu?), ka tikpat kā neredzu sapņus
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 15th, 2015 - 07:30 pm
tas ir diezgan reti, kaut es nekad neko nebuutu 'lietojusi'. man shkjiet dalja cilveeku vienkaarshi neredz sapnjus. tas gan ir diivaini, man taas naktis, kad neredzu sapnjus shkjiet kaa taads total blackout, as if i ceased to exist for a while. bet naktis ar sapnjiem shkjiet kaa continued existence
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]narrenschiff on November 15th, 2015 - 07:34 pm
es tieši par to complete blackout priecājos kā par kādu veselīgu svētību
(Reply) (Parent) (Link)
[info]kaukau on November 16th, 2015 - 12:48 pm
paldies, atradu TED un noskatīšos! izklausās ticami un savietojami ar to, ko lasīju viena Coursera kursa sakarā.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on November 16th, 2015 - 12:52 pm
cheerio, es arii ljoti priecaajos, kad to atradu - i's good knowledge!
(Reply) (Parent) (Link)