08 July 2015 @ 09:08 pm
 
es peec nedeeljas buushu latvijaa. tu ierodoties es vienmeer juutos, kaa ierodoties pie slepena, klusa drauga, kuru neviens no manas dziives nezina. es varu jebkur pastaigaaties kaa sveetiigaa transaa, jo es staigaaju ar diivaino, neredzamo, kluso klaatbuutni kaada vienmeer ir latvijaa. pat ja es tur neko nedaru, bet tieshaam tikai pastaigaajos pa teiku vai vecriigu, vai laukos pa jebkuru vienkaarshu pljavu vai smilshainu celju vai starp kokiem, it visur ir mieriigs, sveetiigs gars kaa visdziljaakaa izelpa, nozhuust asarinja un atmaigst sirds. deelj taa es tur vienmeer kad varu braucu, lai arii nekaa daudz cita tur man nav palicis

 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 8th, 2015 - 11:20 pm
Jā, man ir tāpat. Tāpēc es arī gribu te dzīvot. Te eventuāli nedzīvot man šķiet unfair, tā it kā mēs ar Rīgu būtu divi cilvēki ar mutual crush, kas neko ar to nedara un izliekas, ka viss ir normāli.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on July 8th, 2015 - 11:27 pm
duuude, so exactly.. es nevareetu buut atradusi atbilstoshaaku saliidzinaajumu! maybe tu un Riiga are twinflame meant for each other just not at this point in life yet.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 8th, 2015 - 11:30 pm
Lol twinflame.. Bet jā, es ceru, ka mēs kaut kad nākotnē būsim reunited.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]narrenschiff on July 9th, 2015 - 02:19 am
starp citu, nu ja galīgi nesanāk, tad Skotija ir tuvākais Latvijai, ko Apvienotajā Karalistē var dabūt.
(Reply) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 9th, 2015 - 10:51 am
Esmu bijusi, bet arī nav tas. Vismaz pilsētas caurstrāvo tā te-viss-ir-vienāds-un-mēs-visu-daram-vienādi-jo-esam-to-visu-atsrādājuši-simtiem-gadu elpa. To ir grūti paskaidrot, bet Rīgā ir kait kāds lielāks randomness un varbūtības māju, ielu un notikumu ziņā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]narrenschiff on July 9th, 2015 - 11:54 am
Ok, taisnība. To tiešām saka daudzi, un arī es pēc Skotijas Latvijā kārtējo reizi pamanīju, ka par spīti zemākam dzīves līmenim, ir labāk, jo ir dažādība un variācijas. Pat salīdzinājumā ar Parīzi ir lielāka dažādība, jo tur milzīgie bulvāri aiziet vienādos štampos. Pat nosacīti jaunie privātmāju rajoni ap Rīgu ir ar dažādām mājām - kaut kas ļoti rets Skotijā.
Taču ar visu to, lauki Skotijā tik un tā bija maģiski, it īpaši lapu koku meži, kas LV gan ir retums, taču noskaņa līdzīga. Pastaigāju arī pa nomaļiem lauku ceļiem, uzdūros kādai sen pamestai, krūmos ieaugušai mājai/saimniecībai, bija krēsla un sajūtas kā Latvijā. Pilsētās gan, kā jau teici.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 9th, 2015 - 11:00 am
Es domāju šo, Karl Ove Knausgaard vārdiem. UK šis viss ir ļoti izteikti.

"Or was the revulsion I felt based on the sameness that was spreading through the world and making everything smaller?

If you traveled through Norway now you saw the same everywhere. The same roads, the same houses, the same gas stations, the same shops. As late as the sixties you could see how local culture changed as you drove through Gudbrandsdalen, for example, the strange black timber buildings, so pure and somber, which were now encapsulated as small museums in a culture that was no different from the one you had left or the one you were going to. And Europe, which was merging more and more into one large, homogeneous country. The same, the same, everywhere the same. Or was it perhaps that the light that illuminated the world and made everything comprehensible also drained it of meaning? Was it perhaps the forests that had vanished, the animal species that had become extinct, the ways of life that would never return?"

-Karl Ove Knausgaard
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]narrenschiff on July 9th, 2015 - 12:02 pm
Paradoksāli, ka viņpus dzelzs priekškaram pēc idejas notika tas pats. Hruščovkas, tipveida projekti, kolhozi, no Varšavas līdz Vladivostokai.
(Reply) (Parent) (Link)