10 May 2013 @ 08:07 am
 
es redzeeju ljoti ziimiigu sapni, vismaz vinjsh taads jutaas.
es gaaju pa zaaljainu taku, vai celja malu kad bija jau vakars, un man pretii naaca viirietis kaa vilks, un vinjsh man teica, lai es eju ar vinju seedeet laivaa uz ezera pa nakti. es apsveeru, ka tas ir tieshi tas, kas man pashlaik ir nepiecieshams, taapeec es gaaju ar vinju. kad mees nonaacaam pie ezera, taa krasti bija ar niedreem aizaugushi un bezmazvai purvaini. vinjsh teica, lai naaku uudenii, bet es ar nepatiku jo uudens shkjita aizaudzis un netiirs. vinjsh man nostaajaas priekshaa un teica, ka iegremdees manu galvu uudenii, lai es iemaacos elpot. vinjsh mani iegremdeeja tajaa netiirajaa purvainajaa ezera uudenii, un zem uudens esot man peekshnji bija tik viegli elpot, it kaa pirms tam es nemaz nebuutu elpojusi vispaar.
 
 
( Post a new comment )
[info]kirkegors on May 10th, 2013 - 11:13 am
kaut kā kristīgi
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 10th, 2013 - 10:09 pm
nebiju par to iedomaajusies, man kristietiiba peec visa ko esmu redzeejusi un dzirdeejusi un uzzinaajusi ir gandriiz izzudusi kaa leetticiiga beernibas pasaka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kirkegors on May 11th, 2013 - 12:32 am
nu, ejot vēl viņpus kristīgā, varētu teikt 'kaut kā mitoloģiski', 'kaut kā arhetipiski/Jungiski', utml, vienkārši uzreiz iedomājos par klasisko kristīšanos, 'ieiešanu ticībā' šādi ar galvu atmuguriski gremdējoties Jordānā, un būtībā, tas jau caur ūdeni daudz kur ir iniciācijas process, piemēram, mītos viņi brauc pāri ūdeņiem, ienirst ūdeņos, iz ūdeņiem rada pasauli, ūdeni saista ar htonisko, pirmatnējo, un došanās šajā 'primeval' sfērā ir kaut kas līdzīgs nokāpšanai pazemē, kas bieži vien ir svarīga simboliskā iniciācijas rituāla sastāvdaļa, un kas gan ir iniciācija? - pēc iniciācijas kļūst par īstu cilvēku, par pilntiesīgu un riktīgu sabiedrības locekli.

vienkārši mani interesējošā paradigma pēdējos laikos ir kristietība, tāpēc tūlītēja asociācija, lai gan uzmanību jau saistīja tā braukšana ar laivu, evanģēlijos tam arī nezkāpēc pievērš uzmanību, mācekļu braukšanai laivā (tumsā, vakarā, pat piepeši izcēlušajās vētrā) kopā ar Jēzu.


man pašam gan bija nedaudz citādāk, pagājšgad redzēju sapni, kur atrados zilgantumsnējā un mistiskā pareizticīgo baznīcā, tiesa, atrados zem skapja, bija šaurs un apgrūtināta elpošana, bet priekšā baznīcas vidusdaļā rosījās un lēni kustējās melnās drānās tērpti, bijību iedvesoši popi, tad viņi kaut kā uzzināja, ka tur esmu, un jautāja, vai vienreiz kristīšos, es laikam atbildēju apstiprinoši, un viņi sāka burties un darīt visādas baisas lietas, kamēr es joprojām netiku ārā no skapja un vairojās spiedošā sajūta, tomēr viņi mani izvilka, nostādīja vidū, skaitīja visādus pantus, lūgšanas, meta krustus un simbolus, tad man pārvilka ar roku pāri, es aizvēru acis, atvēru acis un mani pārņēma neizmērojamas šausmas, tā bija ļoti reālistiska sajūta - atverot acis es neko neredzēju, bija tikai tumsa, un man šķita, ka esmu uz visiem laikiem zaudējis redzi, bet dzirde bija palikusi un es vēl dzirdēju viņu skandēšanu, mirkšķināju acis, bet nekas nemainījās, un tas likās tik īsti un ļoti baisi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 11th, 2013 - 10:35 pm
nu jaa bet sapnjiem nav nekaada noziime jau. sapnji tikai analogi atspoguljo to cik ziimiiga un svariiga mums shkjiet dziive, lai arii ti ir tikai kaut kaadi duumi kas jau driiz izpleen
(Reply) (Parent) (Link)