21 March 2013 @ 02:38 pm
 
tieshaam no sirds un dveeseles nesaprotu, vai arii vienkaarshi skumji fascinee, kaapeec cilveeki vispaar kaut ko dara cilveeces labaa. njemot veeraa, ka katram individuaalam cilveekam uz zemes ir doti tikai kaadi 70 gadi, un vinju nekaadaa veidaa neskars tas, kas notiks peec tam. es nespeeju citaadaak domaat par shaadu entuziasmu, kaa kaut ko, kas nenaak no pasha cilveeka, bet no kaut kaa, kas vinjaa ir iemiesojies. man patiik sleepties no pasaules, jo dziivojot liberaalaa pasaulee, kur cilveeki tomeer funkcionee ar kaut kaadu kjeceriigu komunismu praata, es juutos taa it kaa mani pleestu uz puseem. no kurienes rodas shis entuziasms 'uzlabot', 'apskaidrot', 'ieguldiit' pasaulee? es vienmeer esmu jutusies taa, ka pasaule no tevis tikai njem, bet pretii nedod neko svariigu, tikai taadas burzhujiskas drumslas. pasaule pashlaik pretii nedod patiesiibu un neko iistu.
 
 
( Post a new comment )
[info]kirkegors on March 23rd, 2013 - 12:55 am
interesanti, ka apzinoties, ka neapmierinātība ir plānā, tā nemazinās, tātad neapmierinātības nemazināšanās arī ir plānā. varbūt neapmierinātība ir tāpēc, ka, ja tu gribētu, tu spētu izskaitļot un uzskaitīt visu cēloņsakarību ķēdi, kas novedusi līdz šībrīža situācijai, plus, tu vēl varētu izteikt diezgan precīzas nākotnes prognozes, balstoties uz iepriekšējiem datiem, tomēr ir kaut kāda cerība, gaidu horizonts, ka notiks wtf un prognoze un kauzalitāte nenostrādā un notiek kaut kas negaidīts, kas visu maina un pārraksta visu sistēmu un struktūru. bet nenotiek. un tad seko neapmierinātība. šī saraustītība starp vēl neesošo nākotni, stingro, pabeigto pagātni, kas noteikusi šodienu un nākotni padara teju tikpat skaidru kā šodienu, šī izmētātība starp dažādiem laikiem, šī neesamība, nebūšana šeit un tagad. jo pat ja tu esi visas pagātnes cēloņsakarību un sistēmu summa, tu neesi šodienas es, tu esi vakardienas es šodienā. tevis nekad nav. kaut kāds eksistenciālistu mūds man šovakar.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on March 23rd, 2013 - 01:05 am
es man shkjiet vienkaarshi nespeeju sadziivot ar to drausmiigo superpoziiciju starp mani kaa muuzhiigo negaaciju, tukshumu, un iluzoru indiviidu sabiedriibaa. es nevaru ar sevi sadziivot kaa indiviidu, jo es nesaprotu prieksh kam eksistee cilveece, un kaada ir mana vieta tajaa, taapeec viss ko es daru shkjiet savtiigi un random.
taapec mani aizkustina, cilveeki, kas cilveecee juutas eerti un motiveeti. un es gribu uzzinaat, vai vinji to dara automaatiski, vai apzinaati, un cik apzinaati.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]kirkegors on March 23rd, 2013 - 01:16 am
viena lieta ir skaidra - nevis ka sabiedrība un pasaule pastāv priekš tevis, bet tu pastāvi priekš sabiedrības un pasaules.
(Reply) (Parent) (Link)