17 September 2012 @ 05:11 pm
detach  
shodien man radaas dziives posms, kad man nav ne mazaakaas intereses dziivot interesanti, man shkjiet es taa pavadiishu savu jauniibu liidz kaadai 30 gadnieku kriizei. viss, ko man pashlaik dziivee gribaas ir agri celties, iet karstaa dushaa, straadaat monotonu darbu 6-7 dienas nedeeljaa, naakt maajaas, izdzert glaazi viina, paeest veseliigu vegaanu paartiku, aiziet pusotru stundu garaa pastaigaa ar muuziku, un aiziet guleet.
viss paareejais mani dziivee ir taa traumeejis, un licis vilties, ka es pat nevaru aprakstiit cik ljoti man saap sirsninja un ir sevis zheel. es nezinu, kaa cilveeki uzdroshinaas dziivot. es taa nevaru. luudzu neprasiet man.
 
 
( Post a new comment )
[info]skaudri on September 17th, 2012 - 08:15 pm
tā jau tāda kapitālisma dziņa - mūžam esi oriģināls, interesants, piedzīvojumu patērēšana, mirkļu krāšana (piemēram, vācu/japāņu pensionāru bari, kas visu mūžu strādājuši un ir bijuši piesieti darba vietai, bet beigās kā negauši kampj un patērē 'iespaidus' tīri kvantitatīvā plaknē, saražo bildītes, ieliek ķeksīti - priekš kam !?) , vēlme pēc interesantā ir tā pati vēlme pēc surplus pleasure. teorētiski, ja ir pietiekami atvērts prāts, tad arī šādā rutīna ar laiku var iemācīties atrast interesanto. gribi teikt, ka 19.gs. latviešu zemnieki dzīvoja neinteresanti tikai tāpēc vien, ka gadu no gada atkārtoja tās pašas cikliskās darbības, rituālus un formulas ? viņam tāda kategorija kā "interesantais" nemaz neeksistēja, labi, jā, bija "jaunais" vai "svešais" , kas visbiežāk tika marķēts ar negatīvo zīmi. modernisms izgudroja "interesanto" , bet postmodernisms "interesanto" padarīja par noieta preci.
(Reply) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on September 17th, 2012 - 09:43 pm
+1. izklausās ļoti saprātīgi. izklausās arī kā kaut kas, ko Žižeks teiktu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]skaudri on September 17th, 2012 - 10:02 pm
jā, surplus pleasure un Lakāniskais jouissance man ir no viņa, izlasīju The Fragile Absolute, pa roku galam stāv The Plague of Fantasies
(Reply) (Parent) (Link)
[info]methodrone on September 17th, 2012 - 11:16 pm
bet taa nav kapitaalisma dzinja. es no sirds uzskatu, ka cilveeks ir tikai tad patiess pret sevi ja uzdroshinaas savu dziivi padariit interesantu. man shkjiet, tas ir dabiski eksperimenteet dziivee, nevis stagneeties vienaa vietaa.
(Reply) (Parent) (Link)