mazaa_mija - paris Cité, 10 [entries|archive|friends|userinfo]
mazaa_mija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

paris Cité, 10 [Apr. 7th, 2017|11:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Velo satiksme Parīzē, protams ir pizģec, visi mauc visur, un kā mana fr. val. pasniedzēja deklarē, ka velosipēdisti ir jaunā rase kam visi klanās, un pat piedod pārvietošanos pie sarkanās gaismas, braukšanu pa trotuāru u.t.t un tad man venmēr sanāk smiekli par rīgas veloderastiem, kad esmu kkur ārpusē un jādīlo ar reālo situāciju, kurai nezini iekšējos noteikumus, man kkā vienmēr sanāk mīties pika stundās, bet tas tā, izbaudu kalorītu, bet vakar pēc atklāšanas nez kā saņēmos aiztesties uz otru pilsētas malu paklausīties Perinčiku (mums bija īss, bet kaislīgs romāns A-damā Van Hālendsrātes dzīvoklī) un tad naktī braucu mājās ar ričuku, jo nekāds transports jau vairs negāja, brīnišķīgs piedzīvojums, ka tur brauc nezin kur, bet no nāc kkur, šodien uz st. danis bazilku braucu ar metro, ir aizvien grūtāk man ielīst pazemē, bet tā kā ar Perīnu aizgājām uz vietējo amsterdamu man nebija variantu, gribētos atvilkt viņu uz Rīgu uz kkādu gigu
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kalevala
Date:April 8th, 2017 - 08:20 am
(Link)
skat kā, tad kopš 2009. gada kaut kas ir mainījies. man toreiz ļoti patika turienes velosatiksme. pateicoties treniņam Parīzē, sāku braukt arī pa Rīgu.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:April 8th, 2017 - 10:24 am
(Link)
tikko dūšīgi aizsapņojos vārdā satiksme, bez šleseriem, ministrijām un noteikumiem. foršs vārds tomēr, grozi-kā-gribi.

https://youtu.be/UaIxYx_lYf0

kā tad īsti bija tai 9tajā? es vēl tur ne reizi ar velō neesmu braucis, un tikai beidzamajā laikā piefiksējis, ka ir parādījusies luste. jebkurā gadienā, jauki, ka Parīze Tev iedeva to drošības atspērienu. es savējo dabūju Oslō 90./91ā gada ziemā, kad ievēroju, ka daudzi, sniegiem un lediem iestājoties, nekar vis ratus vadzī. iesākumā tas izskatījās tikpat neprātīgi kā ēst indīgos Latvijas vīngliemežus. bet tad pats uzmanīgi noprovē, atzīst par labu esam un turpina ripot viscauru gadu.
atgriežoties Latvijā, 90to beigās un nulto sākumā, te brīžam bija bišk skērī, bet citādi nevaru beigt priecāties, cik neticami veiksmīgi rati ir ienākuši dzimtajā pilsētā. irōniskā kārtā šķiet, ka viens no faktōriem bija arī Dižķibele. ai, beigšu mūldēt, iešu pabraukāties.
[User Picture]
From:[info]raidijums
Date:April 8th, 2017 - 11:59 am
(Link)
Perīnu obligāti vajag atvilkt uz kādu gigu!