Piektdiena, 19. Feb 2010, 13:41
Latvietis tipiski praktiskais

Šis ir krosposts no Glupais information. Vari komentēt gan šeit, gan tur.

Vēlos uzrakstīt par savu Audi. Audi Quattro! :) Nē, nekaisīšu jums sāli uz brūcēm un nestāstīšu, cik kolosāla braukšana ir šajā sniega laikmetā. Tāpat nevēlos uzsvērt, ka vēl ne reizi nekur neesmu ar to iesēdies ne stāvvietās, ne ielu malās, ne… Oi.. aizrāvos! Atvainojiet, nespēju noturēties! :D

Katram auto ir savas sāpīgās vietas – sīkumi, kuri ir jāpieskata un kuri mēdz pārstāt funkcionēt ātrāk, nekā to sākotnēji bija paredzējis ražotājs. Konkrēti manam Audo viena no šīm sāpīgām lietām ir pakaļējais miglas lukturis, kurš ir sācis rūsēt un kura patrona rūsas dēļ vairs nespēj laist cauri strāvu pietiekami, lai iededzinātu spuldzīti. Risinājums? Ir jānomaina pakaļējā miglas luktura spuldzītes patrona.

Kā jau latvietis tipiskais (praktiskais), sāku apzināt lietoto autodetaļu tirdzniecības vietas (šrotus), cerēdams lētāk tikt pie nepieciešamās detaļas. Apstiprinājās, ka šī patrona tiekot izķerta īsi uzreiz pēc tam, kad ir ienācis jauns Audi uz izjaukšanu, maksā no 5 – 10 lati. It kā nav dārgi, un ja ūdens smeļas mutē (tehniskā apskate), tad noteikti tā tiktu iegādāta. Draugs, servisa īpašnieks, ieteica tomēr paralēli painteresēties pie autorizētā Audi dīlera – Auto Rīga. Uzzvanīju uz detaļu “nodaļu” un uzjautāju pēc nepieciešamās detaļas. Sarunu sāku tā kautrīgi – nav jau man tas Audi gluži pirmā svaiguma, diez vai viņi ar tādiem vēl krāmējas, bet nē! Vajadzīgā detaļa tur ir! Pie viena noskaidroju cik tā pie viņiem maksā. Dāmas un kungi, jauna pakaļējā miglas luktura spuldzītes patrona pie autorizētā Audi dīlera maksā 3 lati un 50 santīmi! Atgādināšu, ka lietota konkrētā detaļa šrotos maksā kā minimums 5 lati.

Šajā sakarā man ir biznesa plāns, kuru varētu izmantot šroti. Iepirkt jaunas detaļas no Auto Rīga un ar minimālu uzcenojumu tirgot kā lietotas, tajā pašā laikā palienot zem šrotu lietoto detaļu vidējās cenas. Peļņu dalām uz pusēm ar mani! :D

Gribēju kā labāk un gandrīz sanāca kā vienmēr… :)

Tags: ,

Piektdiena, 19. Feb 2010, 13:47
[info]jan09: ;))

nav vienīgais gadījums - bieži var nopirkt jaunu detaļu lētāk veikalā, nekā šrotā ;)

Piektdiena, 19. Feb 2010, 13:53
[info]atis: Re: ;))

Jā man šitāds prieks ar gadījies; es gan to uzzināju pēc tam, kad biju samaksājis kādus 15 Ls par sīku bagāžnieka stiprinājumu, kurš veikalā bija latus 5us lētāks. Izskatās, ka šrotu īpašnieki mazliet ļaunprātīgi sāk izmantot to, ka visi loģiskā kārtā uzskata, ka lietots ir lētāk.

Piektdiena, 19. Feb 2010, 14:08
[info]drako: Re: ;))

Nemācēsi komentēt, kā šis apstāklis attiecas uz MB markas "zirdziņiem"?

Es te tā reizēm skatos uz 300CE, bet viņš pēc būtības jau ir tāds ~pavecs~ ...

Piektdiena, 19. Feb 2010, 14:14
[info]maris: Re: ;))

Es pieļauju, ka līdzīga situācija varētu būt arī ar citu marku auto, tajā skaitā arī MB.

Piektdiena, 19. Feb 2010, 14:39
[info]kangaroo

Atkarībā, ko tieši meklē. Es savam šo un to varu atrast šrotos, bet vispār jau grūti dabūt un atliek vien ņemt caur anormāli dārgo Domeniksu. Šroti pasākuši vilkt iekšā no Anglijas sasistus vāģus rezerves daļām, bet nu jārēķinās, ka ne viss der tīri stūres novietojuma dēļ. Pat priekšas lukturi nederēs, jo atšķiras rievojums, gaismu nepareizi met un tehnisko var arī neiziet.

Piektdiena, 19. Feb 2010, 14:19
[info]misame

Aha, ir bijuši gadījumi, pat jau senajos laikos, kad pie autorizētajiem dīleriem brauca tikai "psihopāti" ;-)
- 1990. gada Passat nolauzu logu tīrītāja slēdzi (to "ūsu" pie stūres). Šrotos - oi, baigi dārgi, vismaz 25Ls un vispār mums nav. Oriģinālā - 14Ls (nu, bija bik jāpagaida, kamēr no Vācijas atved).
- šim pašam passat bija briesmīgi salauzta priekšējā apakšējā redele. Tā bija zema un salauzta viņa bija gandrīz visiem. Šrotos dārgi, bija pat servisi, kas piedāvāja "līmēt" par kādiem 50ls. Nu, aizbraucu uz HELLA veikalu, iegādājos jaunu & nesalauztu. Šķiet, 12ls (?)

Bet ir arī pretējā pieredze ar dīleriem. tagad Macdai saplīsusi lupata, kas ap ātrumkloķi. Un ātrumkloķa galam hromējums nodilis. Tas komplektiņš pie viņiem maksā ap 130Ls :-)

Piektdiena, 19. Feb 2010, 14:21
[info]maris

Nu jā, man ar BMW bija gadījums, kad Permalatā startera bendikss maksāja ap 90 Ls, bet nopirku pa kaut kādiem 16 Ls. :)

Otrdiena, 23. Feb 2010, 22:23
[info]kugis

"saplīsusi lupata, kas ap ātrumkloķi. Un ātrumkloķa galam hromējums nodilis. Tas komplektiņš pie viņiem maksā ap 130Ls :-)"

Nestāsti?! Tur tak galvā jābūt švakam, lai tādas cenas liktu. Nerunājot par jebkādu loģiku starp pašizmaksu un gala cenu.

Otrdiena, 23. Feb 2010, 22:58
[info]misame

Nu, tā bija mana saruna ar Baltic motors. Vīrs otrā galā lepni paziņoja "jūs droši vien to negribēiset maksāt". Prasu, nu CIK tad - ok, lupata esot 80Ls. Iespējams gan, ka viņa nāk vēl ar kādu plastmasas gabalu, bet vienalga tam bija jāmaksā max 20ls.

Trešdiena, 24. Feb 2010, 09:14
[info]kugis

Lieliski!;)
Pats pārdevējs zina, ka pārdod par dārgu un jau pēc noklusējuma PATS noskaņo pircēju pret pirkumu.
Lieliski, atkal!:)

Sestdiena, 20. Feb 2010, 17:33
[info]scope

Nja, tie šrota džeki dažreiz ir kosmonauti.

Bet nu gadās arī, ka lietotās daļas var dabūt krietni lētāk, nekā oriģinālu.
Kā piemēru varu minēt sava Passat gumijas/metāla sloksnes, kas liekas gar durvju stiklu no ārpuses - caur privāto no UK autiņa 2 Ls/gab., jauna 35 Ls...