|
[28. Nov 2024|18:19] |
Tviterī jautājums, atbildu šeit.
https://nitter.poast.org/lasitajs_nr1/status/1861382544123470204 Runājot par uzturu - kāds var izskaidrot fenomenu, ka kviešu milti Latvijā izraisa nepanesamību no pirmās maizes šķēlītes. Bet Itālijā var rukāt iekšā picas, pastas un kruasānus bez bēdu. Tā ir psihosomatika vai reālas zemkopības atšķirības?
Lai pateiktu precīzi jātaisa analīzes, gan Latvijā audzēto un pārstrādāto graudu miltiem, gan itāļu. Es domāju, ka tāpat kā ar citām pārtikas precēm ir divu līmeņu kvaltitāte - priekš R Eiropas un A Eiropas. Kviešu izstrādājumu kvalitātes pazemināšanos esmu pamanījis, bet domāju, ka tas man individuāli, izrādās nē. |
|
|
Comments: |
Kvieši un no tiem taisītie balinātie milti vispār nav cilvēka sistēmai panesami. Der tikai brāgas sagatavei. Eiropā varētu šur tur vēl arvien būt maize, kas taisīta no neķīmizētiem miltiem, bet arī tas mazos lokālos. Lielveikals pārdod lēnas iedarbības indes. Pie mums, ātrākas.
| From: | mapats |
Date: | 28. Novembris 2024 - 21:12 |
---|
| | | (Link) |
|
Atsevišķām ēdamlietām ir plastmasas sajūta. Izspļaut un nepirkt.
Ievēro, ja kvieši ir balti, tad tā ir inde. Kviešu miltiem nav jābūt baltiem. Paprovē pats tos sagatavot pēc sentēvu metodēm, ieraudzīsi. Tie ir brūni un ar pavisam citādu fizisko reakciju saskarsmē ar ūdeni. Mākslīgie balinātāji kviešus padara "smukus" pirkšanai, bet nederīgus organismam, jo iznīcina visas vajadzīgās baktērijas, kas sinerģē ar tām, kas mūsu zarnās. Širpatreba baltmaize ir burtiski tas pats, kas tualetes papīrs, tikai garšīgs, jo tajā daudz cukura u.c. gardvielu, smukumvielu. Cukurs pamatā sintētiskais, kas ir jau pavisam vēlviena tārpu burka.
Nez vai RFK spēs pret to kaut ko izdarīt ŪSā. Viņš par to ir veselu biblioteku sarakstījis. | |