mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[30. Aug 2020|15:46]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Tomēr sadūšojos un noņēmu medu, jau pirms sāku bija nojauta, ka sadzels un sadzēla ar, sešas gabalas. Tagad rokas propolisā un dūmos ārdētas smaržo pa visu istabu, pat pēc mazgāšanas ar ziepēm. Kad atbraucu no meža sāka sāpēt galva, velnsviņzin kāpēc. Bet laiciš tāds ka diezgan piemērots lai beidzot izdarītu atlikto darbu, tad nu ar ķēros klāt. Noņēmu magazīnas, apmainīju dažus vecos rāmjus, pat neskatījos kas peru telpā īpaši notiek. Bitēm ļoti nepatīk birste, ar kuru tās noslauku no rāmīšiem, vesels mākons riņķī un zumzina un dzeļ, kamēr saprot kas birsti kustina un tad man mēdz būt gauži. Tāpēc šoreiz izdomāju izcelt magazīnas no stropa ar visām bitēm, tik galā peru telpā un tad kratīt bites no magazīnas rāmīšiem iekšā stropā, birsti izmantojot tikai beigās, lai noslaucītu atlikušās izturīgākās medus vācējas. Darbojās šāda kārtība labi, tad vēl uzliku sedziņu uz peru telpas, lai neredz ka tur pa virsu vicinos. Nonācu pie pēdējās saimes(man visas bez noteiktas izcelsmes), ienesums ļoti labs, labākais. Lēnā garā daru ko augstāk aprakstīju, bet pašās beigās, kad jau krāmēju visu atpakaļ, ieskaitot saberu bites kuras no magazīnas palikušas uz vāka, bet saimei kautkas ļoti neiepatīkas un man apkārt ir mākonis ar dusmīgām bitēm, nu labi cepure, bikses, jaka, viss ir. Bet šī saime kautkāda savādāka(laikam esmu Pūks, tajā aptaujā kas te klabē bija, kaut ierakstīju ko citu), jo spēj izdzelt cauri manam flīsam, ko citas nekad nav spējušas. Nu tā, ka darbojies un te pie elkoņa te krūšukurvī iebaksta, ne tā pa īstam, jo kārtīgi izdurt cauri nevar, bet jūtami. Aizeju pastaigāties visā tērpā, bites riņķi un neatlaižas. Eju atpakaļ un padaru visu līdz galam, savācu loriņus, sasegtās magazīnas un fiksi prom. Tagad ārstēju galvassāpes ar balzāmu, palīdz.

p.s. Gailens daudz, baravikas maz, podiņi ir. Ļoti garšīgs mellens un jau gatavās brūklens.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:30. Augusts 2020 - 18:23
(Link)
Tu teicies esot Kristofera Robina tētis. Bet man Tavu ierakstu lasot, deguns pilns ar medus smaržu un mute siekalās... pūks kas pūks. :)
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:30. Augusts 2020 - 18:38
(Link)
Smaržīgākā daļa vēl priekšā, gardums jādabū ārā no šūnām un jāsapilda burkās. Varbūt tiešām Pūks :).
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:30. Augusts 2020 - 20:53
(Link)
Es slīkstu siekalās, cik gardi ir tādu mazu šūnas gabaliņu pakošļāt. Līdz vasks paliek tukšs. Bet tas aromāts...mmmm
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:30. Augusts 2020 - 23:01
(Link)
Tad jau jāsāk nodarboties ar biškopību. Varu palīdzēt ar padomu, savas pieredzes robežās.
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:31. Augusts 2020 - 13:06
(Link)
Liels paldies par piedāvājumu, bet biškopība nav manā desmitgades plānā. :) Turklāt man ir tiešā pieeja svaigam medum, jo rados ir biškopis. Vienkārši Tavs ieraksts bija tik smaržīgs,ka uzvirmoja visas tās medus smaržas un garšas. :) :) :)
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:31. Augusts 2020 - 13:50
(Link)
Tā viš i. Estētikas biškopībā ir diezgan daudz.