mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[29. Okt 2016|22:32]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Interesanta doma.

19.gs. beigās atmodās elites un sagruva impērijas, izveidojās nacionālās valstis. Šobrīd atmostas masas, vai tas nozīmē ka pienācis nacionālo valstu beigu posms un kāda veida sabiedrība būs šā gadsimta vidū? Runa ir par Āzijas, Āfrikas, Levantes tautu atmodu, kad viņi uzzin un saprot cik lielu postu šīm tautām atnesis balto cilveku koloniālisms un kā tas izvērtīsies priekš rietumu pasaules, tas ir baltā cilvēka.

https://www.youtube.com/watch?v=mmd5P5a77iA
Tālāk stāsta par visādām ģeopolitiskām konstrukcijām, no ASV viedokļa.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:29. Oktobris 2016 - 22:46
(Link)
Postu viņi pamatā atnesuši sev paši. Ļaunais baltais cilvēks-koloniālists vienkārši bija stiprāks par pārējiem, Ja nebūtu, tad galvenie kolonisti būtu citi. Prasts darvinisms. Velt mūsdienu čurkistānu nožēlojamo attīstības līmeni uz koloniālisma ir intelekta slinkums.
Nenoliedzu, ka briesmīgie baltie cilvēki ir devuši savu artavu sūdu, bet tas ir tikai viens no daudziem faktoriem.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:29. Oktobris 2016 - 22:57
(Link)
Lūk šo te ziņu, ka viņi paši vainīgi, vajag nogādāt visiem džihadistiem.

Sabiedrības attīstības virziens radikālo muslimu valstīs pieļauju, ka būs līdzīgs kā viduslaiku Eiropā, tikai ātrāks. Kā sabiedrības atmoda izpaudīsies pie mums, koloniālo seku apzināšanas rezultātā - droši vien pieprasīs miljardu, vai cik tur sarēķināja, no krieviem. Kā, piemēram Indijā - nav pat nekādu domu.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:30. Oktobris 2016 - 09:28
(Link)
Vai esi lasījis Orvela "Birmas dienas"? Viņš tur par koloniālismu raksta tikpat trāpīgi kā par totalitārismu "1984", pie tam arī ļoti smieklīgi, lieliskas paralēles ar mūsdienu eiroierēdniecību u.c.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:30. Oktobris 2016 - 11:25
(Link)
Šo Orvela darbu neesmu lasījis.

http://gramata24.lv/gramatas/dailliteratura/modernie-romani-un-stasti/p/80-toreiz-birma 16e. Pēc apraksta varētu būt laba.

Man liekas, ka daļa(jautajums, cik liela un kvalitatīva) iepriekškolonizēto gribēs atriebību un atpirkties neizdosies, vismaz Āzijā. Un šādi es domāju, jo austrumnieku dzīves uztvere manuprāt ir nepragmatiska(labā nozīmē).
[User Picture]
From:[info]heda
Date:30. Oktobris 2016 - 12:20
(Link)
Izcili laba, un žēl, ka nav tik populāra kā "Dzīvnieku ferma" un "1984", jo tikpat pravietiska un aktuāla, arī tulkojums labs.