mapats - [entries|archive|friends|userinfo]
mapats

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[21. Dec 2015|20:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm, kad braucot pa automaģistrāli(piemēram Talsi-Kuldīga :))uz 90-100km/st, gadās kaitinoša situācija, kad cienījamais satiksmes dalībnieks braucot no aizmugures mani neizprotamā veidā panāk. Un kad panācis, iesēžas astē, tā teikt. Tad nu, ja pieklājīgā laika sprīdī neapdzen, dodu pieklājīgu mājienu samazinot ātrumu līdz ~85km/st, kas lielākajai daļai cienījamo satiksmes dalībnieku ir pietiekoši, lai apdzītu uzreiz, jo šāds majiens tiek dots vietā kur iespējams veikt manevru.
Bet, reizēm, gadās satiksmes dalībnieki kuri iesēžas astē un tā arī sēž, 5,10, 15 km, uz pieklājīgu mājienu nereaģē. Tad manī pamostas riebeklītis un es sāku šos satiksmes dalībniekus čakarēt. Tā ka esiet tik laipni, nesēdiet ilgstoši man astē, man tas nepatīk.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:22. Decembris 2015 - 08:43
(Link)
Un kas tev par daļu kas tev astē notiek? Lai tak sēž tur. Cik novērots, tad pilsētniekiem tuvās distances ir norma.
[User Picture]
From:[info]scope
Date:22. Decembris 2015 - 10:38
(Link)
Ja ievēro drošu distanci, vienalga, bet ja nē - reāla iespēja neparedzamu apstākļu dēļ dabūt "pakaļā".
Tāpat arī nākamajam steidzīgajam būs problēma, jo būs jāapdzen divi auto, kas nozīmē ilgāku atrašanos pretējā joslā un iespēju, ka vajadzēs riskanti līst atpakaļ joslā vai nu tev priekšā, vai starp tevi un aizmugurējo, kur īsti nav vietas.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:22. Decembris 2015 - 10:54
(Link)
Nav iebildumu, ja pieprauc un sēž astē kamēr apdzen, bet ja iesēžas uz palikšanu, tad man nepatīk, ko arī pieklājīgā veidā lieku noprast. Ja aizmugurē braucējs ir 100m aiz manis, tad lai ar paliek - nesatrauc, bet 10-30m ir attālums kurā piebrauc, lai apdzītu.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:22. Decembris 2015 - 16:27
(Link)
Taisnība. Tikai saku, ka mums kā auto vadītājiem vairāk ir jāuztraucas par to, kas notiek priekšā. Zinu, ka besī, arī man tas besī, bet kad pāris reizes esmu pabraukājis līdzi īsteniem pilsētniekiem (Rīdziniekiem) tad sapratu, ka tā viņiem tāda psiholoģiska problēma un reāli jau neko nevar iesākt, jo viņi tā ir pieraduši. Moš tādiem palīdz parādīt bremžu gaismas reizi pa reizei.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:23. Decembris 2015 - 11:13
(Link)
Kautko darīt var vienmēr.

Lai savas psīholoģiskās problēmas risina pilsētā.

Bremžu uguņu parādīšana ir pieklājīgā mājiena daļa.