MēS vIsI mIrSiM! - Iz sarakstes ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru:
June 4th, 2009
10:52 am

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Iz sarakstes ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru:

(27 comments | Leave a comment)

Comments
 
From:[info]kangaroo
Date:June 4th, 2009 - 11:02 am
(Link)
Viss likuma ietvaros. Ja ir noteikts, ka jāatbild 15 dienu laikā, tad tā arī raksta. Tas taču nenozīme, ka atbildēs 15. dienā. Tas nozīmē, ka var atbildēt jau pēc 10 minūtēm, pēc 10 dienām vai vispār nekad. No savas pieredzes zinu, ka visbiežāk izpildās pēdējā versija, jo valsts iestādēs uz e-pastu vēl arvien neuzskata par normālu saziņas kanālu.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:June 4th, 2009 - 11:11 am
(Link)
Agdies, agdies... a man riebjas kaut kur zvanīt, jo rakstīto es pēc tam varu parādīt kādam, kurš brēkā, a runāto var smuki apstrīdēt.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:June 4th, 2009 - 11:23 am
(Link)
Nu redz, bet tieshi taapeec, ka tu peec tam to papiiriiti kaadam vari plivinaat un apstriideet neko nevarees arii visus 7 ziegjeljus vajag.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:June 4th, 2009 - 11:28 am
(Link)
Bleee... tas noziimee, ka man buus parakstiita, apziimogota dokumenta skans... oj, maama...
From:[info]dunduks
Date:June 4th, 2009 - 12:17 pm
(Link)
valsts iestaades nav homogeena masa, t.sk. attieciibaa pret ienakaoshajiem e-pastiem :-)
From:[info]kangaroo
Date:June 4th, 2009 - 12:20 pm
(Link)
Droši vien. Es jau arī visām neesmu rakstījis. Zinu tikai par VID, VSAA un ZG. Bet pirmās divas noteikti saņem lielāko daļu visu ienākošo meilu, kas vispār tiek sūtīti valsts iestādēm.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 12:50 pm
(Link)
Uz e-pastiem (ja tas nav patakstīts ar elektronisko parakstu) atbildes kārtību (t.sk. termiņu) nosaka nevis likumā, bet gan iestādes vadītāja izdotajā rīkojumā. (Iesniegumu likuma 2.panta ceturtā daļa).
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:June 4th, 2009 - 12:58 pm
(Link)
Ta hz, es tādu mēslu neatceros redzējis. ;))
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 03:02 pm
(Link)
Nu tam es ticu - pēc idejas tam mēslam būtu bijis jātop pagājušā gada sākumā, kad Iesniegumu likums spēkā stājās.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:June 4th, 2009 - 03:11 pm
(Link)
/ar pūlēm valdot smieklus: Mums jau te strādā augsti kvalificēti juristi, viens maģistrs, otrs vienkārši dumš. Varu derēt, ka šie nekā nav pamanījuši. :DDD
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 03:36 pm

Nevar būt

(Link)
Ja cilvēks strādā par juristu valsts pārvaldē, tad viņam jābūt mucā augušam & pa spundi barotam lai nepiefiksētu to.
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:June 4th, 2009 - 06:40 pm

Re: Nevar būt

(Link)
Ak tā. Tu kuras ministrijas paspārnē apgrozies? Es - ZM.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 09:50 pm

Re: Nevar būt

(Link)
Es biju vienas ministrijas padotības iestādes nodaļas vadītājs (tb tavā izpratnē - EVIL), kādu laiku biju arī iestādes vadītāja vietnieka juridiskajos jautājumos pienākumu izpildītājs. Kad no dekrēta atgriezās vietniece, kuras pienākumus es pildīju, viņa acīmredzot uzskatīja mani par potenciālu konkurentu un (būdama mana tiešā priekšniece + iestādes iekšpolitikas jomā daudz pieredzējušāka) izēda mani no iestādes visai ātri - dovela tik tālu, ka es pats (duraks tāds!) uzrakstīju atlūgumu. Un tagad jau vairākus mēnešus esu bezdarbnieka statusā.
From:[info]kangaroo
Date:June 4th, 2009 - 01:05 pm
(Link)
O! Īsta birokrāta cienīga atbilde! Ja iesniegums atnāk pa pastu, tad ir divas nedēļas, bet ja pa e-pastu, tad atbilstoši iestādes vadītāja rīkojumam. Ja iestādes vadītājs pat īsti neprot ieslēgt datoru, tad attiecīgi rīkojumā par e-pastiem vispār nekas nav minēts un ierēdņiem ir dota vaļa fantāzijai.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 03:01 pm
(Link)
Īsta diletanta cienīga vāvuļošana - iestādes vadītājam ir pienākums šādu rīkojumu izdot (jau kopš 2008.gada 1.janvāra, kad minētais likums stājās spēkā). Ja arī tāds nebūtu izdots jebkurā gadījumā ierēdņiem ir pienākums ievērot labas pārvaldības principu, kas cita starpā ietver arī pienākumu nestiept garumā atbildes uz elementārtiem jautājumiem. No no Iesniegumu likuma teksta ir nepārprotami skaidrs, ka nevar atstāt bez atbildes arī e-pastu, kuram nav eletroniskais paraksts.
From:[info]kangaroo
Date:June 4th, 2009 - 04:06 pm
(Link)
Precizēsim- nevis diletanta, bet neapmierināta klienta, kurš nav saņēmis atbildi uz uzdotajiem jautājumiem (cik šobrīd spēju atcerēties) 6 reizes. Un tikai zvanot varēja tikt pie nepieciešamās informācijas, jo tad tam ierēdnim nekas cits neatliek kā atbildēt- nemetīs taks klausuli nost. Bet e-pasti (t.sk. atkārtoti) bez ievērības paliek nedēļām ilgi. Pat auto-reply neatnāk. [info]mamutsam vismaz ar to paveicās.
[User Picture]
From:[info]pinjons
Date:June 4th, 2009 - 05:31 pm
(Link)
Nu diemžēl tā jau ir, ka praksē mūsu dievzemītes ierēdņiem ar to likumu piemērošanu ir kā ir. Ir situācijas, kad problēmas ir ar kompetenci + attieksmi, bet ir arī gadījumi, kad problēma ir lielā noslogītībā, kurai galvenais iemesls ir tīri organizatorisks - neprasmīga resursu sadale valsts līmenī. Blakus iestādēm/iestāžu nodaļām, kurās cilvēki tiešām raujas vaiga sviedros do potjeri puļsa ir arī iestādes/iestāžu nodaļas, kurās cilvēki mēdz vienkārši rullēt gurķi. Ir novērots, ka vislielākais liekēžu skaits mēdz būt tieši ministrijās, kuras melno darbu uzveļ padotības iestādēm.
Powered by Sviesta Ciba