malkolnsP - [entries|archive|friends|userinfo]
C1>C4

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[1. Okt 2024|17:02]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkkomentēt

Comments:
From:[info]divas_zosis
Date:1. Oktobris 2024 - 17:10
(Link)
Nē.
[User Picture]
From:[info]malvine_truse
Date:1. Oktobris 2024 - 17:21
(Link)
kādas ir jūsu versijas?
From:[info]divas_zosis
Date:1. Oktobris 2024 - 18:57
(Link)
Protams, arī minētie, bet - kalpa gēns.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:2. Oktobris 2024 - 11:51
(Link)
Versija: pašcieņas trūkums lielākoties visos Latvijas cilvēkos, gan sab.zemākajos, gan augstākajos slāņos, kas pieņem atbildīgus lēmumus. Šīs pašcieņas neesamības dēļ valsts nav spējīga izskaust korupciju, kartelismu, nepotismu, jo to nevar izdarīt ar nogriešanu. Tas nāk no sirds. Un mums ir problēma ar to. Valsts nesaprot, ka vienīgi caur kārtīgu ieguldīšanos kultūrā, storytellingā, jaunu leģendu radīšanā. Viņiem šķiet, ka to var atrisināt caur "labklājību", "darbu", "apņēmību", "neatlaidību", bet tās ir pārāk smalkas lietas, lai tās varētu forsēt.
[User Picture]
From:[info]malvine_truse
Date:2. Oktobris 2024 - 16:17
(Link)
nē nu protams var mentalitāti vainot, fine, bet ir jau lietas kas šķiet darītas ar tādām troļļošanas taktikām. piemeram rail baltica fiasko - tas ir strateģisks, svarigs projekts visām Baltijas valstim un to sabotējot Latvijā tiek nošauti trīs zaķi ar vienu šāvienu, tāpat arī autoceļu projektu briesmīgā situācija, kad atjaunošanas darbi notiek pilnīgi sviestaini, tas ari vājina valsts aizsardzību, turklāt visa tā alošanās mazina cilvēku ticibu valsts pārvaldei, atkal tas nāk par labu mūsu ienaidniekam. Cui bono? Un to nebūtu grūti panākt dabūjot kaut kadus valstij nelojālus kangarus atbilstošos amatos. Man šķiet ka visās sfērās ir šādi nelojāli aģenti, īpaši tiesvedības sistēma un valsts birokrātiskajā aparātā.
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:3. Oktobris 2024 - 13:43
(Link)
Aģenti noteikti ir arī un gan jau ka arī nopietnos amatos. Bet es uzskatu, ka lielu lomu spēlē tas, kas mums trūkst, jo pārāk īsu laiku esam tiešām valdījuši paši pār sevi. Mūsu varoņi nab cēli un pašaizliedzīgi, joprojām intuitīvi ticam kapitālisma lamatām - Lielajam Sapnim par Rietumu dzīvesveidu, konsūmerismu. Ja tautai trūkst kulturālas pašcieņas un augstas latiņas turēšanas standarta kultūras, tur nevar rasties un nobriest ideāliem ticoši un tās iedzīvinoši līderi. Bet nē, nepotisms jau ir ieausts jaunās LV DNS. Sabiedrībā ciena labākos hastlerus- tie, kuri spējīgi pat kriminālām metodēm darboties sistēmā. Kamēr nenomirs postPSRS postromantisms, nenomainīsies 2-3 paaudzes, nekas nemainīsies.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:3. Oktobris 2024 - 18:36
(Link)
jā, diemžēl tā ir patiesība - piem., es agrāk domāju, ka man ir tāda pati rietumnieku mentalitāte, bet nevar noliegt, ka tā tomēr ir stipri atšķirīga no rietumnieku uztveres. reāli jau mūs ir audzinājuši sovjetu režīmam piederīgie, un mēs esam tikai pirmā paaudze, kurai ir kaut kāda doma par to, ka viss varētu darboties citādāk, bet tā augšana starp sovjetiem un rietumiem ir daudzus padarījusi par sava veida šizofrēniķiem (tas gan ir mans privāts secinājums / nojauta, nekas apstiprināts)
[User Picture]
From:[info]ulvs
Date:5. Oktobris 2024 - 12:11
(Link)
Es tiešām reflektēju tavu secinājumu par latvieti kā šizoīdu būtni, kas saraustīta starp divām konfliktējošām vibrācijām. Es to ļoti jūtu sevī, savā duālismā. Tāpēc tas tik uzskatāmi vērojams manā apziņā par Latviju