malkolnsP - [entries|archive|friends|userinfo]
C1>C4

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[22. Maijs 2018|12:40]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkkomentēt

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:22. Maijs 2018 - 13:57
(Link)
Patiesībā jau Grieķijas eiro fiasko tomēr bija zināmā mērā uzspiests ar ideju, ka visiem ES vajag eiro. Tā vainas dalīšana, ka paši grieķi gribēja un starptautiskās auditoru kompānijas viltoja grāmatvedības datus, lai iebīdītu viņus eirozonā, tika darīts ar visas ES akceptu kā laba lieta ar domu, ka pēc tam jau visu atrisinās. Bet reāli vislabākais risinājums grieķu tradīcijām būtu palikt pie savas naudas, kuru regulāri devalvēja. Šķiet, ka Itālijai tas būtu bijis līdzīgi.

Latvija arī zaudēja vairākus attīstības gadus, kad iegrima krīzē pēc eiro piesaistītiem kredītiem. Tā ka ES loma drīzāk ir bijusi kaitējoša, nevis plusos.
From:(Anonymous)
Date:22. Maijs 2018 - 14:07
(Link)
"Latvija arī zaudēja vairākus attīstības gadus, kad iegrima krīzē pēc eiro piesaistītiem kredītiem. Tā ka ES loma drīzāk ir bijusi kaitējoša, nevis plusos."

Bet ar ko salīdzināt? Kāda būtu tā hipotētiskā Latvija, ja tā neiestātos ES?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:22. Maijs 2018 - 14:12
(Link)
Salīdzināt nav iespējams, jo nekas nav absolūti vienāds. Bet tas ir saprātīgs pieņēmums, ko ir izvērtējuši daudzi ekonomiski, piemēram, P. Krūgmans.

Tāpat nevar īsti zināt, kas būtu, ja būtu, un tas arī netiek prasīts. Jautājums ir drīzāk par to, vai centralizētai ES ir kādi mīnusa punkti? Kā arī apzināties šo punktus, un izsvērt, vai reizēm nebūtu izdevīgāk būt neatkarīgiem? Latvija droši vien ir pārāk korumpēta, ka tai labāk ir būt ES sistēmā. Bet UK ir pašpietiekama, ka varbūt nav lielas jēgas visu pārtaisīt pēc Briseles ieskatiem, ja pietiktu ar līgumiem par tirgošanos utml.
From:[info]krishjaanis2
Date:22. Maijs 2018 - 14:20
(Link)
Hipotētiskā LV, ja neiestātos EU (vai vismaz eirozonā) būtu kaut kas uz attīstītākas Horvātijas un mazāk krieviskas Baltkrievijas pusi. Lai gan mēs hipotētiski to nekādi nevaram izvērtēt tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šobrīd Eiropā ir ļot maz rietumnieciski orientētas valstis, kuras neatrastos EU, un tās pašas ir ar savām neatkarīgām un spēcīgām ekonomikām un stipru vēsturisko leģitimējošo bekgraundu.
From:(Anonymous)
Date:22. Maijs 2018 - 14:14
(Link)
Tāds pagaldes ekonomists. Piesaistītie kredīti viņam vainīgi.