May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Cela uz IT

Posted on 2013.08.23 at 00:34
Fīlings:: accomplished
Tags: , , , , , , , , , , ,
M2 bija tik mils, ka aizveda mani uz Friborgu. :D Smiekligi izklausas varbut, bet tas ir mazliet tuvak, varbut lielaka satiksme, lai dabutu kadu, kas brauc leja uz It pusi.

parmainu pec - 2. stopesanas diena, kad sola lietu - tas ari piepildijas faktiski precizi. Tomer tas palist, palist - pariet un ta paris reizes. Neizmirku. Bet It vakara sola negaisu, tapat ka viscaur Sveice pa dienu. taisni - Sveice, kad vel busu Sveice un Italija, kad tur iespejams, ieradisos. tad jau redzes.

Agri no rita. Ar visu Kilu. tiri labs benzintanks/restspots. Kadu laiku M2 patuseja, paskatijas, ka man izdodas. Visi tur tik pa vietejiem ciemiem braukalejas. Stundu bez rezultatiem lidz 1 kravinieks saka, ka uz pilsetu no manas zimes nebraucot gan. Vins braucot uz Sionu. Sito nosaukumu M2 kaut kad piemineja un zinaju, kur tas aptuveni ir. Paradiju sava gps un sakas kopigs cels. Vienkarsi vins pirmo reizi brauc uz turieni, tad nezinaja, kadas pilsetas ir pa celam.

Pec tam ar dazadiem soferisiem tiku uz prieksu pa serpentiniem uc celiem, t.sk. ar senu celotaju, kas joprojam to dara. un parsvara sanaca NEstopet benzintankos, jo tie bija parak mazi, ka paris auto varbut izbrauca cauri. stopeju gan uz sosejas, gan oie benzintanka (ka ari neta foruma tika teikts, ka tur vel kaut ka varot).

Bet maza kalnu ciematina dabuju forsu vacu-italu pari, kas brauc kempingot Italija. tadi loti absirdigi un forsi. :) Nobrauca no sosejas (tur jamaksa, lai uzbrauktu atkal uz soseja,s ta es sapratu), lai ievestu mani Ivrea's pilseta, kur, ja nu esmu dimba, tad nemu vilcienu un braucu lidz galam.

Apskatijos tur, ka butu jabrauc ar 2 vilcieniem un izdomaju apskatit so mazo miestu, kura ir slalomistu trase, kaut kada pils/cietoksnis, kura ieksa tikt nevar, ka ari nelielas jaukas ielas, bet nelieli un loti dargi apgerbu veikali ar. Nu, ja 136 eiro par loti parastam biksem (par kuram 5 eiro nemaksatu) ir ar 50% atlaidi!! Nekur lielu brendu nosaukumu ar neredzeju.

Tomer izdomaju stopet un italis mani izlaida kaut kur nekuriene uz sosejas, nu gandriz nekuriene, kur auto jau uznem atrumu. jau saku apzinat kokus, zem kuriem nomesties snaudus. tomer kads panema un aizveda talak.

Tomer...
Vai ta butu jauztver ka zime...? Viena spota pienaca klat virietis ar plakatu rokas, sacidams, ka vina masa pazudusi bez vests... Kad man apstajas auto, kas gatavs aizvest lidz nakamam miestam (virietis, protams), sieviete no tas pasas auto kliegdama skrien surp. Nolemju pagaidit, kas notiks. Bet vina vienkarsi gribeja pavestit masas pazusanu ari sim soferim, lai pavairotu zinataju loku. es iekapu ieksa un sanemu bridinajumus, ka uzmanigai jabut.
Nu labi.

Perle - Vercelli ir tikai risi un odi. :D

Ciema, kur vins mani izlaida ara (piedavaja aizvest ari uz vilciena staciju), saku stopet, pacelu zimi ar miestu, kura jau esmu, attapos, griezu otru pusi ar Novara, bet uzreiz nolaidu, jo izdomaju, ka jauzzraksta jauna zime ar, jo labak tikt pa soseju augsup uz Borgomanero. eju un man preti nak meitene un prasa, vai es uz Novaru. Nu - ta, ka ja... Nezinu, kura bridi vini pamanijusi, ka es uz Novaru - ta nu ar italu pari nokluvu tur. :) Vini savulaik pa kluso aizbraukusi uz Amsterdamu, sakot, ka uz Lagostu. mamma sashutusi par to, kur ir Lagosta, ka nobraukti dazji tukstosi km. :D Bet citadi aizbildnieciska italju mamma nelaistu delu tik talu. :D

Novara mani izlaida ne ipasi laba vieta, ka pienemu kadas ekvadoriesu gimenes piedavajumam aizvest mani uz staciju.

Jo Evija sobrid celo majup no ciemosanas pie draudzenes, tik otra puse no Suno un vinu tur kaut kur savaksot ar auto. Butu labi pagut tikt lidz vietai, kur vini varetu mani pa celam savakt. Bet vakara vilcieni ne visi pietur tai mazaja miesta. Ir jau 7 pm.

Man ir paveicies - pec 20 min pedejais vilciens, kas pietur, kur vajag. labs taimings. :) Ar stopiem nebutu paspejusi pa tiem mazajiem miestiem.
Loti erti bija nopirkt bileti automata, par cik tur eng valoda, tacu atrast peronu... tur ir 6 & 7. Pie tas pasas ejas ir ari mans Nr, bet nu nav tacu tur. Nakamas trepes ved uz pilsetu. 1 italis neko nespej pateikt un saprast angliski, tomer kads jaunietis speja paradit, ka tur jaiet pari sliedem no 7. perona!! O_o

Vilciena sakuma ar nezinaju, ka tikt, durvis ciet - ko vini tas tik tiesi pirms brauksanas varbut atver? Bet tad ieraudziju, ka vienigas durvis, kas atvertas - ir pirmajam vagonam. :)
Vilciens vecs jau dikti un sagrabejis.
Vilciena dross paliek nedross vienigajam cilvekam vagona uzprasu, vai ir istais vilciens un pec cik pieturam bus suno. Sakam plapat ar Oskaru par visu ko. Ar so vilcienu varot aizbraukt no juras lidz kalniem - no Dzenovas lidz Domodossolai, kas ir pierobezas kalni.

Lietus sakas precizi ka prognozets - neilgi pec 21. Sakas ar pamatigiem perkona dardiem un zibeni.

Statistika. 341 km, 9 auto 8h. Japiebilst, ka neviena sieviete sofere pat uzmanibu nepieversa. Ak ne, iznemot pedejo auto, kas aizveda uz staciju, kas bija pilns ar sievietem vien.

Gps ari man Italija kaut ka ... sajuka prata. Eju, rada, ka eju pareiza virziena. Peksni bultina sak radit, ka eju preteja virziena. WFT?
Cilveki ari tadi vairak aizdomigi, ja ieklidu kaut kur. Uzmana, vai zagli neklist rinki...

Previous Entry  Next Entry