Mīļās muļķībiņas - Ēdmaņa

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Jūnijs 22., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:40 - Ēdmaņa
Par ēšanu runājot: es jau gribēju sūdzēties par to, ka itin bieži staigāju nepaēdusi un vakarā pavisam bieži gribas ēst pamatīgi, bet vislaik kaut kā nesanāk - abus vīriešus pabaroju, bet pašai vai nu nepietiek, vai nesanāk laika paēst, un man tas ir pieriebies... Ilgstoši tāda sajūta ir baigi nejauka, apnicis jau!
Bet tad es nejauši sadomāju nosvērties prikola pēc, un atklāju, ka 3,4 kilogrami ir nost... Un tas ļoti ilgi nebij izdevies...
Un tagad nesaprotu, priecāties vai raudāt, jo nomest svaru gribējās, bet ne jau no BADA nomest! Nebij plānots vājēt uz veselības rēķina.
Bet nu būtībā, lai arī ēdu maz, es cenšos ēst kaut cik vērtīgu to pašu mazumiņu. Rupjmaize, cāļa desa ar olu, omletes, aukstā zupa, biezpiens, kefīrs, jogurts, tomāti, gurķi, puķkāposti, auzu pārslu putras, kartupeļi ar siļķi, dažreiz rieksti un rozīnes, bet laba tiesa ābolu, banānu vai kādu citu augļu. Šitie visi ir tādi ēdamie, kurus nekad neapēdu tik daudz, lai būtu sāts, bet nu tā, ka ir ieēsts kaut kas. Mūždien liekas - vēlāk kaut ko vēl ieēdīšu. Susliks sacepj sev kaut kādas taukainas gaļas, tās es tāpat nevaru ieēst, kur nu vēl badīgā sajūtā.
Es gribētu caurām dienām pārtikt no saviem uzskaitītajiem produktiem, bet tikai pienācīgos daudzumos, nevis tikai drusciņ. Plus vēl augļu biezsulas, dzeramie jogurti, daudz, daudz augļu visādu, daudz visādu sēkliņu - saulespuķu, ķirbju, kā našķus. Garšo. Un ilgojos pēc savām sātīgajām žāvēto ribiņu zupām - pupiņzupas, skābeņzupas. Vai skābo kāpostu, vai frikadeļu. Vai dārzeņzupas ar brokoļiem un sieru, vai vistas buljona ar makaroniem... ĀkDIEVS, un ja vēl paštaisītais sušīts... Oj, un garneļsalāti! GRIBU!!
Pa vienam šitos ēdienus ik pa laikam sanāk uztaisīt, kad sanāk, bet gribētos katru dienu tādas kārtīgas brokastis, pusdienas ar pirmo, otro un saldo, un vakariņas ģimenes lokā. Pašlaik ir bardaks 8) Un itin bieži nākas ēst vienkārši to, kas dabūjams. Piemēram, kad mamma padalās ar kaut kādām saldētām gaļām, tai mājā daudz krājumu. Tad taisu, kas sanāk. Un šovakar pavisam pa skaisto - pašiem naudas ne kapeikas gandrīz, bet krāsnī tītara kāja cepas :)))) Tā vaig mācēt 8))
Es pati vispār varu paēst no visaut kā. Man patīk vienveidīgs ēdiens, nevis visādi mikšļi. Salātus un rosolus atzīstu tikai pati savējos ;)) Bet man patīk ēst, piemēram, skumbrijas gabaliņi eļļā ar rīsiem :)) Kā slimnīcā dod XD Vai tīri puķkāposti ar sviesta piciņu un sāli. Vai arī vienā reizē apēdu kaudzi ar rupjmaizes grauzdiņiem un tēju, un jūtos paēdusi :))

AK, tikai tagad novērtēju, kāda laime ir tad, kad kāds uztaisa man ēst! X]] Uz publiskām ēstuvēm skatos pavisam citādākām acīm :)) Lai arī viņi prasa naudu, man tāpat tas liekas milzīgs darbs un esmu ļoti priecīga, ja varu kādreiz ārpus mājas paēst XD Tāpēc palutinu sevi, kad maks atļauj. Kaut vai makaronu porcijiņu Lidiņā vai kādu burgeru Maķītī.
Dažreiz Susliks arī taisa ēst. Tas ir lieliski. Varētu tikai būt biežāk! :P Pie tam viņam dažkārt sanāk kaut kas neēdams. Un tad ir škrobe - produkti un laiks iztērēti, bet ēst nevar. Bet neko darīt

(2 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:22. Jūnijs 2009 - 02:30
(Link)
Tītara kāja vienos naktī?? :)
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:23. Jūnijs 2009 - 02:00
(Link)
Spokojno! ;D
Drusciņ paspēju ieēst, baigi labais sanāca.
No rīta gan atkal bads. Toties uz pusdienām nekas nebij jātaisa, bij gatavs tītaruks, baigi labs izcepējies

> Go to Top
Sviesta Ciba