Mīļās muļķībiņas - Gandrīz tieši tā domāju

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Janvāris 15., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:20 - Gandrīz tieši tā domāju
Pārpublicēts no Tvneta. M.Zanders: Kara pieteikums Māris Zanders, Radio SWH (Izcēles manas)

 Jāpiekrīt premjeram Godmanim, ka šorīt pamodāmies citā valstī. Tikai baidos, ka vismaz es personīgi šo citādumu saprotu atšķirīgi no Godmaņa. Lai vispār turpinātu sarunu par pagājušajā naktī notikušo un turpmāko, ir jātiek skaidrībā par spēka institūciju un specdienestu darbību. Nepietiks ar amatpersonu paziņojumiem, ka nelielas kļūdas bija, bet kopumā struktūras ir strādājušas godam.

Nepietiks tāpēc, ka ir pārāk lielas aizdomas, ka tas tā nebija, turklāt ne nejauši. Tāpēc man ir konkrēts priekšlikums: izveidot izmeklēšanas komisiju (ar opozīcijas un sabiedrisko organizāciju līdzdalību), kurai nodot atbildīgo dienestu amatpersonu sarunu atšifrējumus konkrētajā periodā. Redziet, mūsu brašuļiem varbūt liekas, ka viņi sazinās frekvencēs, kuras nevar noklausīties, tomēr baidos, ka tā gluži nav. Latvijā nepieciešamās iekārtas iegādāties legāli nevar (pat internetā ne), tomēr, kā saka, par naudu visu var dabūt. Es nez kāpēc esmu pārliecināts, ka vakarnakts komandas ir piefiksētas “no malas”. Skaidrs, ka šāda dienestu frekvenču noklausīšanās no tiesiskā aspekta ir ļoti apšaubāms pasākums, tomēr teiksim tā: telefona sarunu ieraksti, kas savulaik tik intensīvi tika “nopludināti”, arī nebija juridiski šķīsti, un tad? Parādīsies kaut kur internetā vakarnakts atšifrējumi, un tad amatpersonas kliegs, ka tā nedrīkst, ka samontēts, ka provokācija. Labāk kliedējiet aizdomas paši. Vai arī nē? Baidāties, ka atklāsies kaut kas šokējošs?

Tālāk. Vara ar premjeru priekšgalā nav sapratusi vienu lietu. Aizskart privātīpašumu nedrīkst – par to nav jāstrīdas. Bet pasludināt, ka pretošanās varai ir ļoti smags noziegums, – nu, atvainojiet... Pasaules vēsturē ir ļoti maz nevardarbīgu režīma maiņu piemēru. Kā tad jūs, kungi, iedomājaties – vara varēs pret pilsoņiem izrīkoties, kā ienāk prātā, savukārt pilsoņiem paklausīgi jādzied, jāstāv ar plakātiem un “jāizlaiž gaiss” ar saukļiem? Nē, tā nebūs. Kā jūs pret mums, tā mēs pret jums. Ja režīms ir sevi apliecinājis par neefektīvu, bet pats atkāpties negrasās, nevar prasīt, lai sabiedrība būtu pieklājīga. Un nestāstiet man par civilizētu sabiedrību. Kad pirms dažiem gadiem Serbijā tauta gāza Miloševiča režīmu, tad kaut kā neviens nekaunināja demonstrantus par ielaušanos parlamentā. Kāpēc mūsu politiķi ielaušanos parlamentā nepārmet savam draugam Gruzijā, Saakašvili? Un ko vēl agrāk vajadzēja darīt rumāņiem ar Čaušesku režīmu? Un mūsu sabiedrotajiem “iekš” NATO un ES portugāļiem ar Salazara režīmu? Ziniet, tur tauta ņēma rokās ieročus – kāds noziegums, pēc Godmaņa & Co domām!

Tādēļ notikušais man personīgi nozīmē interesi par nevardarbīgas pretošanās formu pieredzes apgūšanu. Aicinu uz to arī citus. Savukārt, ja vara traucēs nevardarbīgas formas – piemēram, ierobežojot pulcēšanās brīvības, – tad pati vainīga. Šo personīgo pozīciju nosaka sajūta, ka nevis tie pārdesmit īpatņi, bet vara ir nostājusies uz kara takas – neatzīst ne mazāko savu vainu notikušajā, draud, baida, šantažē. Es neatbalstu pagājušās nakts notikumus, bet, ja vara nevis atvainojas, bet sāk draudēt, tad es to saprotu kā kara pieteikumu sabiedrībai. Nu, ja karš, tad karš.

(13 teica | saki)

Comments:


From:[info]nord
Date:15. Janvāris 2009 - 17:27
(Link)
nē, nu tu tomēr esi dumja:/
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:15. Janvāris 2009 - 17:36
(Link)
Nez, ko tas maina.
From:[info]nord
Date:15. Janvāris 2009 - 17:41
(Link)
audzināsi dēlu par vandālistu? "nepatīk valdība, ko mammīte ievēlējusi, tev ir pilnas tiesības iet un demolēt, tas ir gāzt režīmu"?
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:15. Janvāris 2009 - 17:45
(Link)
Galīgi ne tā es domāju
From:[info]nord
Date:15. Janvāris 2009 - 17:37
(Link)
[Error: Irreparable invalid markup ('<nevar [...] sabiedrība>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

<nevar prasīt, lai sabiedrība būtu pieklājīga>, nu nevar, nevar.

Ja tas būtu tavs izvandītais auto, vai tavu rotu veikaliņš, kuru izdemolē un apdrošināšana to nesedz, vai tava mīļotā cilvēka galvaskaus, kuru ielauž kroplis ar brugakmeni.
Ko pret ko mainīsim. Varonīgiās padibenes, atmarozoki un degenerāti ir tie, kas spējīgi pacelt akmeni. Un gudreļu populisms un cilvēki , kas uz šito pavelkās. Lūk mana tauta. pretīgi.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:15. Janvāris 2009 - 17:46
(Link)
Nu pilnīgi ačgārni.

Atkal es iebraucu auzās, mēģinot pasniegt domu ar svešiem vārdiem
From:[info]stihija
Date:15. Janvāris 2009 - 17:47
(Link)
Es piekristu šim viedoklim, ja tie, kas vandzlizēja, būtu cilvēki, kas saprot ko un kāpēc dara.
Bet šajā gadījumā, tas vienkārši bija tīņu grautiņš, kuri pēkšņi bija tam atraduši kaut kādu iemeslu to darīt "oficiāli".

Neviens no viņiem, ja būtu ielauzušies saeimā, nebūtu zinājuši - ko nu tālāk darīt! Neba nu viņi varu gāztu, varbūt vēl kādu logu izsistu un saspertos pildspalvas, tieši tāpat kā saspērās cigaretes LB veikalā.
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:15. Janvāris 2009 - 18:03
(Link)
Tur jau ir tā lieta. Jaunieši stulbi ir un būs un paliks, un vienmēr izmantos šitādus gadījumus, kad bars kaut ko dara, mītiņo utt. Ar visiem šitajiem zaudējumiem bij jārēķinās uzreiz, kad tika paziņots mītiņa datums!!

Bet miermīlīgi palūgt mantkārīgos treknuļus aizvākties - vai nav smieklīgi?? Viņi nav pa purnu dabūjuši vispār!!
Paskaties, kā viņi tur muldēja un muld joprojām! Un visur apspriež tieši grautiņus, nevis tās problēmas, kuru dēļ mītiņš tika vākts! Tas viss bij speciāli!

Tos izsistos logus Saeimas namam tā arī vajadzētu atstāt izsistus, lai paliek par piemiņu, nevis par nodokļu naudu likt atpakaļ! Lai salst pakaļas! Nav takš valstij naudas!
Jo, kad mazākam cilvēkam kaut kas tiek nogriezts (piemēram, štuko pašlaik noņemt pabalstu, kas paredzēts bērniem, kas b/d rindā gaida - varbūt vair iedomāties, cik es ļoti "iepriecināta" esmu), tad vienkārši paliek bešā un viss. Un viss, nogriezts un viss! Naudas nav. Tāda situācija. Tāpat ar šitajiem materiālajiem zaudējumiem!
Stulbi policijas mašīnas bojāt, tas bij stulbi. Vajadzēja deputātu mājas un auto iet demolēt, lai no savas kabatas labo. Tāpat pilnas kabatas ar tautas naudu.
From:[info]stihija
Date:15. Janvāris 2009 - 19:07
(Link)
To, ka valstī notiek totālas nejēdzības, tas ir skaidrs! Bet tas neattaisno to demolēšanu Vecrīgā. Tā bija pilnīgi bezjēdzīga un lieka.
Runājot par to, kā to visu risināt. Man gribētos teikt, nevis atlais saeimu, bet pārvēlēt saeimu. Jo šo te pašu saeimu mēs jau vienreiz atlaidām. Ielika jaunu (no tiem pašiem 100 ievēlētajiem purniem) - so what? Tas jau nemaina situāciju. Lielās partijas, kas ir saeimā, ir jānomaina par visiem 100%, un dodoties uz vēlēšanām ir, nevis jāskatās TV reklāmas, bet jāpaklausās, kaut vai Dombura raidījums, vai jebkurš cits, ko piedāvā TV, kuros visām partijām ir vienāds laiks paskaidrot un pastāstīt kas viņi ir un ko un kā plāno darīt. Palasīt viņu priekšvēlēšanu programmas (ar reālām acīm, nevis rozā brillēm), un tad doties vēlēt. Turklāt, nedrīkst cerēt, ka tuvāko gadu laikā viss būs ļoti labi. LAi salabotu to bardaku, kas ir izveidtos, vajadzēs kā minimums 10 gadus. Diemžēl, mums no tā vieglāk nepaliek, bet mēs varam censties ātrāk panākt to, ka vismaz cilvēki, kas lemj - tiek mainīti!
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:15. Janvāris 2009 - 19:29
(Link)
Vispār jau pabalstus atņems RD, nevis Saeima, bet kam tas rūp..
From:[info]nord
Date:15. Janvāris 2009 - 19:33
(Link)
kurš tad tādus "sīkumus" atšķir :D
From:[info]nord
Date:15. Janvāris 2009 - 19:39
(Link)
[Error: Irreparable invalid markup ('<vajadzēja>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

<Vajadzēja deputātu mājas un auto iet demolēt, lai no savas kabatas labo>

A tu vari droši apgalvot, ka ciestu tiešām tie, kas zog, un kā izpaužās tā zagšana?- aiztek līdz valsts kasei un paņem sev kurpēm- Kurus izvēlētu, vai davai visiem pēc kārtas, nafig šķirot, katik atmaksas saldā garša?

Tu nepieļauj, ka tad, ja šādu rīcību uzskatīt par normālu, apsveicamu un sekmējamu, agresija var neapstāties un tad kādi urlaki atnāks un bez šķirošanas izdemolēs tavu māju, jo "nafig tev 2 istabas, ja man ir tikai viena, neko nešķirosim, noteikti esi sazagusies kaut kur? vai kādēļ tev ir zābaki, ja man ir tikai kedas, stulbā biezule. " ?
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:15. Janvāris 2009 - 20:02
(Link)
Varbūt nediršamies mēs vismaz savā starpā?
Es Tev neko nenozagu, Tu man arī ne! Ko mēs dalam?!

Man nav enerģijas rezervju, ko iztērēt, kašķējoties ar frendlisti, katru teikumu paskaidrojot! Kad varēšu, tad domāšu, šobrīd es domāju, kāpēc Ādamam t lēkā augšā lejā

> Go to Top
Sviesta Ciba