Mīļās muļķībiņas - Jau atkal par vardarbību

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Marts 17., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:29 - Jau atkal par vardarbību
Tie ir vīrieši, 99% gadījumu tie ir vīrieši (ir arī psihas mātes, vecmāmiņas, vīramātes utml. tantes un sociālās darbinieces, bet tas ir atsevišķs stāsts).
Sākumā normāli jaunie laulātie draugi. Pēc gadiem pienāk vai nu pusmūža krīze vai vēl kaut kādas izmaiņas dzīvē un psihiskajā pasaulē, un daudzi, daudzi pēkšņi vai pamazām izmainās pilnībā, kļūst par emocionāliem, fiziskiem, psiholoģiskiem vai finansiāliem vardarbjiem. Sit, pazemo, tiranizē sievu un bērnus, bet ārēji nemaz nav ne nabadzīgi, ne alkoholiķi, ne citādi nelabvēlīgā statusā. Vienkārši viņi dara, ellē ratā, ko grib, jo viņi vienkārši to var, un par to "nekas nebūs". "No manis baidās, tātad - ciena". Ellē ratā...

Kāpēc tik maz uzmanības tam tiek pievērsts, kāpēc vardarbjiem ir tāda patvaļa?...

Jau agrā vecumā ar mediju palīdzību tik daudz izglītojošas gudrības tiek sabiedrībai iepotētas ar masu mediju palīdzību, jau ar pamtskolas sākumu māca cilvēkiem gan anatomiju, gan satiksmes drošības noteikumus, pirmās palīdzības sniegšanu, Tēvzemes godināšanu, uzsver veselīgas pārtikas un, protams, atstarotāju nozīmi mūsu dzīvē un vēl viskaut ko, nu tad KĀPĒC neviens vēl nav izdomājis, kā iepotēt apziņu par normālu, veselīgu ģimenes modeli, kur nedrīkst palaist rokas, kur nedrīkst ļaut vaļu savai vēlmei pašapliecināties, gūt varu un iebiedēt savus tuvākos radiniekus?!? Kādu "kodu", kas "ieprogrammētos" automātiski to vīriešu smadzenēs, kam varētu rasties nosliece uz vardarbību (paldies Dievam, ir arī normāli, veselīgi domājoši, inteliģenti vīrieši, kam pat prātā nenāk darīt kaut ko tik amorālu kā kaušanās, pazemošana fiziski un emocionāli)! Es nezinu, es nezinu, bet nu kaut ko, kaut ko taču var un vajag darīt!!! Cik bērniem jāizaug ar sadragātu psihi, cik sievām jāmirst no vardarbīga "vīriņa" kuslās rokas?!
Teiksim, starp visām tām jaunu auto, mobiļņiku, alus un tūrisma braucienu reklāmām iespraust ik pa laikam kaut ko audzinošu, vēršot uzmanību pašam uz savu uzvedību, sak, kaut kā tā, "vecīt, neaizmirsti samīļot šodien sievu un bērnus, atceries, ka jābūt iecietīgam un saprotošam, atceries, ka tev nav tiesību izrēķināties fiziski, esi veselīgas ģimenes galva, cieni savu partneri, un tavi bērni ir personības", vai kaut kā savādāk, kaut kā tamlīdzīgi!! Nu, vai tad man tas jādomā, es neesmu psiholoģijas speciāliste, ir takš kāds, kas prastu atrast pareizo pieeju, pareizo punktu, kur uzspiest!!
Ir takš reklāmas par to, ka mūzikas pirātisms ir slikti, pārmērīga alkohola lietošana ir slikti, braukt uz ārzemēm strādāt ir riskanti, smēķēt nav ne labi, ne forši, utt., nu tādā pašā garā vajadzētu arī par attiecībām ģimenē, cik lieta ir nopietna!
Daudzi jūs to neredzat un nejūtat (un paldies Dievam, ka tā), bet ir apkārt slimas, nu slimas ģimenes, kas turpina ražot tādus pašus indivīdus ar tikpat slimu dzīves uztveri un vīziju par ģimeni!



Vienkārši lasīju tikko to rakstu trešdienas Dienā, 7.lpp. Nu murgs, kas notiekas atkal.
Garastāvoklis:: [mood icon] sore
Tags:

(3 teica | saki)

Comments:


[User Picture]
From:[info]fadrian
Date:17. Marts 2006 - 22:55
(Link)
Es tik ļooti tev piekrītu.
Tas ir idiotisms.

Nesen pa 'Degpunktu' rāda vienu video. Kaut kāda stulba māte finansiālu grūtību dēļ piedzerās un piekauj savas meitas.
I mean, šitādus tak jānošauj uz vietas.

Bet vispār jā, pārsvarā tie ir vīrieši. Šovinistiski bastardi, kas grib iegūt kontroli pār savas sievas dzīvi, un retākos gadījumos tie ir vienkārši slimi un pretīgi kropļi.
From:[info]anilirem
Date:20. Marts 2006 - 00:40
(Link)
Tik sen nebiju lasījusi Tavus cilvēcīgos rakstus. Iedomāju, ieskriet un palasīt :)

Davai dibinam partiju un ņemamies?Neviens jau cits to nedarīs...
Es jau ar neesmu 100% droša vai tie, kas tur augšā sēž paši nesit utt, bet tās tik tiešām ir šausmas.Laikmets, laikmets tādus cilvēkus izaudzina...
nu ja, no mežoņiem nākam, pie tādiem arī nonāksim beigās...

Vēl viens aspekts tas, ka māca jau, ka nevar utt ( lab, ko es te muļķoju? neviena mamma nejies un nemācīs dēlam un neteiks ; nesit savu sievu, nepacel rokas pret viņu, pret bērniem....)Gribēju pateikt, ka māca jau ko un kā, bet mīlēt & cienīt pats iemācās...
[User Picture]
From:[info]lyrfeel
Date:20. Marts 2006 - 08:42
(Link)
Paldies Tev, ka atbalsti.

Vispār, ja godīgi, man vienkārši "aiziet ciet", kad tā kārtīgāk par visu šo aizdomājos un paanalizēju, es nevaru ar vēsu prātu padomāt par šo tēmu. Es gribētu, bet diezvai spētu kaut ko saturīgu padarīt, tieši iepriekšminēto iemeslu dēļ. Rrrr

> Go to Top
Sviesta Ciba