17 Jūlijs 2008 @ 19:05
tā es vēl daru  
Nopērk Vidzemes tirgū jaunos kartupeļus. Mazie kartupeļi man patīk labāk nekā lielie. Nomazgā un vāra ar visu mizu, var pusizvārīt. Cepeškrāsns pannā izkausē sviestu. Izvārītos vai pusizvārītos kartupeļus saliek pannā. Katru vārīto vai pusvārīto kartupeli iegriež. Nu līdz pusei varbūt. Iegriezumā liek sviestu, kurš jau iepriekš sajaukts ar zaļumiem un ķiplokiem. Citreiz, kad nesataisu to zaļo sviestu, ielieku kausēto sieru. Pēc tam cep cepeškrāsnī, kamēr smuki. Loģiski, ka piecep klāt kādu gaļu - kakla karbonādi vai ribiņu. Tad vēl zaļie salāti, biezpiens vai viskautkasdaudz.
Tags:
 
 
( Post a new comment )
UWA[info]uwa on 17. Jūlijs 2008 - 19:30
izklausās baigi garšīgi. es vē tieši neesmu paēdusi un pilna mute siekalām.
(Atbildēt) (Link)
oblica[info]oblica on 17. Jūlijs 2008 - 19:51
Jes, es taisni tāpat esmu darījusi. Uz laukiem ņemu līdzi jau novārītus, lielus kartupeļus, tādu pašu sviestu ar zaļumiem un ķiplokiem un foliju - tinu iekšā un uz grila vai oglēs - arī labi.
Tagad nav man cepeškrāsns, abet tāpat izvāru tos mazos ar mizu, kad gatavi, turpat katlā lieku sviestu, uzberu dilles, piespiežu ķiploku un katlu sakratu - ar labi.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
dzīvosim gultā[info]lux_y on 18. Jūlijs 2008 - 14:37
Man patīk tie, kas tā dara :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)