same shit - [entries|archive|friends|userinfo]
Lote

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[2. Feb 2013|21:42]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
otrā diena kā bāra menedžerei. viss notiek, spēju sevi kontrolēt, gatavojos. problēmas šoreiz bija ne ar mani, bet ar darbiniekiem. nu kā var nākt uz darba smirdīgs kā miskastnieks? vai tiešām to mārciņu žēl iemest koplietojamajā veļasmašīnā, lai zinātu,ka darbs būs nākotnē VĒL? protams, žēl puiša, ka šī bija pirmā un pēdējā reize šajā iestādē, bet nu primitīvaas lietas tomēr ir jāprotās.
kas nākamais? nākamais ir audzēt mugurkaulu, grūti aprast ka visiem nav jaizdabā, muzlimu meitene nebija priecīga, par uzdevumu tīrīt jel ko, tā pat puisis, kam izpalīdzeju palaizdama mājās ātrāk kā nepieciešams. mani nerespektē, bet te nu es atkal saskaros ar apjukumu - iepriekšējo reizi, kad visiem godīgi atzinos, ka man pirmā reize, visi klausīja uz vārda, man vārds bija likums un tecēja kā bitītes, pēc katra mana lūguma (jo paveles es nemāku dot). šoreiz - ignorance. izrunājos ar savu menedžeri, nākamreiz būs kliedziens rācijā un viss saliksies pa vietām, varu atļauties, šodien pierādīju pati sev, ka tas ekstra darbinieku skaits nav nozīmīgs manai spējai dot labu servisu. manuprāt ignorance skaidrojama ar to pašu kas Ascot - nerunāju bezakcenta angļu valodā, tad nu var neņemt mani vērā tie, kas lepni nēsā britu pases. tādēļ šodien arī izskanēja jauns mērķis - mācīties un apgūt, lai es varētu iegūt britu pasi ar tautību : latviete.

mēneša laikā esmu sasniegusi pārāk daudz manuprāt, bet tas ir lēni nācis. cik neesmu plēsusies, cik neesmu centusies, visur tupiks, bet te.. mēnesis un man ir 8 padotie, respekts un viss pārējais. lietas notiek, tas nav fināls, man ir vēl daudz kas sasniedzams. nu tik jauzkāpj mazliet augstāk iekš Newbury Racecourse, te varu ietipināt, ka nedrīkst aizmirst pieteikties Royal Ascot, bet pieteikties tam ko gribu, ja atteiks, tad "paldies, uz neredzēšanos". man ir pieaugusi vērtība, par kuru esmu cīnijusies.
Linkpateiksi ar?

Comments:
From:[info]kaukau
Date:3. Februāris 2013 - 00:14
(Link)
Tu esi reāls malacis! :)
From:[info]lotele
Date:3. Februāris 2013 - 13:35
(Link)
paldies :) to man būtu gribējies dzirdēt no mammas, bet tā vietā saņēmu "jā, baigi labi. mums gan nekā jauna nav"
From:[info]kaukau
Date:3. Februāris 2013 - 13:54
(Link)
Tu pati noteikti zini, cik grùti ir mainìt savas nostàjas 'redzamo' dalju. Tava mamma jùt Tev lìdzi, domàs atbalsta, pat tad, ja neizdodas to izràdìt:)
From:[info]lotele
Date:3. Februāris 2013 - 22:53
(Link)
viņa nenovērtē to, lai arī cik viegli nācis, kā es esmu centusies un pelnījusi :(
[User Picture]
From:[info]neviens
Date:20. Marts 2013 - 23:29
(Link)
No 25.marta viņi maina jautājumus eksāmenam - Life in the UK, ja vēl nesāki mācīties, tad vnk jāiegādājas pēdējā izdevuma grāmata. Daudz vairāk teksta par vēsturi utt, bet tā kā eksāmenā tikai 24 jautājumi testa veidā un var būt 6 kļūdas, tad ja nedaudz pamācās, grūtībām nevajadzētu būt.
From:[info]lotele
Date:20. Marts 2013 - 23:38
(Link)
es laikam pat esmu ieinteresēta :) paldies par info
[User Picture]
From:[info]neviens
Date:20. Marts 2013 - 23:49
(Link)
Vienīgi aplikācijas process izmaksā ap 850 gbp. Taču pati aplikācijas forma ir vienkārša, vajag divas references no angļiem un jābūt nodzīvotiem 5 gadiem, lai pieteiktos un tad vēl viens gads jānotur statuss:

http://lifeintheuktest.ukba.homeoffice.gov.uk/htmlsite/self_10.html

http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/applying/applicationtypes/naturalisation/

Tur vajag sekot līdzi izmaiņām, no oktobra būs vēl papildus eksāmens nepieciešams angļu valodas pārbaudei, un šķiet, ka arī fees palielinās nedaudz.
From:[info]lotele
Date:20. Marts 2013 - 23:51
(Link)
man pat 2 gadi vēl nav, references bez problēmām, kādas vien vajag un 850 ir daaaudz, bet tas laikam ir tuvāk manam mērķim par pilsonības iegūšanu, jo šādu vēlmi izteicu pirms mēnešiem 2iem
[User Picture]
From:[info]neviens
Date:20. Marts 2013 - 23:55
(Link)
If you are a national of a country in the European Economic Area (EEA) or Switzerland, or you are the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the UK for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not need to apply for leave to remain. You should have held permanent residence status for 12 months before you apply for naturalisation.

Man ir trīs gadi, bet tā kā tas ir diezgan laikietilpīgs process, tad jau laicīgi sāku gatavoties. Galvenais, ka samācījos no vecās grāmatas eksāmenam, bet nepaspēju dabūt eksi pirms 25. marta, pirmais pieejamais datums 6.aprīlis, tad nu mācos par jaunu. Taču, kad noliek to eksāmenu, viņam nebeidzas termiņš, jebkurā laikā var likt un tas eksis maksā tikai 50 gbp, taču tā ir būtiska daļa no visa citizenship iegūšanas procesa.. :)
From:[info]lotele
Date:21. Marts 2013 - 00:05
(Link)
šis varētu būt mans vasaras projekts, šobrīd taupības režīms, jo jābrauc uz LV + mamma brauks ciemos un tur aizies visa mana krāta naudiņa, jo gribas visu to labāko viņai, tad nu pēc maija jāstrādā cītīgi un lielais kāposts var iet šajā lietiņā