Ctrl + Alt + Delete - Un tomēr retorisks jautājums... [entries|archive|friends|userinfo]
LiZii

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Un tomēr retorisks jautājums... [Sep. 30th, 2013|10:24 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

Mani jau gadiem nodarbina jautājums: "Kāpēc lielākā daļa man apkārt esošo cilvēku atsakās pieņemt kā normālu, nepārsteidzošu, nenosodāmu un akceptējamu atzinumu: "Man nepatīk bērni!"?
Kādēļ tas ir tik neticami, nedabiski un visādi citādi ne...

Līdzīgā veidā atzīstot, ka kādam nepatīk krievi, vācieši, ebreji, latgaļi vai kāda cita cilvēku, dzīvnieku vai kukaiņu suga, tas nebūt neizraisa tik pretdabisku, neticamu vai kādā citā veidā nelāgas apbrīnas vērtu atzinumu (ar nosacījumu, ja cilvēkam šī nepatika nav tik saasināta, ka viņš ir gatavs galēt un kaut, pieņemot, ka tas ir cits stāsts).
Kādēļ būtu jāpieņem, ka cilvēkiem būtu jāpatīk bērni tikai tādēļ, ka viņi ir mazas, itkā nevainīgas būtnes, un tādēļ mistiskā kārtā iegūst tādas kvalitātes kā - jauki, mīļi, pūkaini, "gribu tādu sev!"
Katrā ziņā no visām "bērnu īpašībām" man visvairāk tīk tā, ka tos var izvēlēties neradīt!
linkCtrl+Alt+Delete

Comments:
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:September 30th, 2013 - 11:25 pm
(Link)
Nu kā, sabiedrībā tas ir normāls viedoklis, ka tas ir normāli gribēt bērnu un vairoties. Un, ja tu atšķiries no sabiedrības, sekos nosodījums.
[User Picture]
From:[info]miss_doherty
Date:October 1st, 2013 - 12:48 pm
(Link)
Gribēju teikt to pašu. Norma taču ir heteroseksuāla sieviete augstapēžu kurpēs, mazāku atalgojumu un zemāku amatu kā vīrietim, kuras dzīves sūtība ir radīt bērnus un radīt vidi savam partnerim/vīram, ja viņš bijis tik laipns un šamo apprecējis.
Principā tikko iedomājos, ka bērni iespējams ir viens no elementiem, lai vīrietim būtu šī patīkamā vide sev apkārt. Darbs - ček, mašīna - ček, sieva, bērni, māja - ček, ček, ček! Vīrietieša ego var justies pabarots.