chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 6th, 2023|10:11 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atgriežoties pie pelēkajiem zirņiem, šo to izdomāju.

1) Ir labi jāizvāra, tāpat kā jebkuras pupiņas. Ar garšvielām (piem. lauru lapa, kanēlis, pipari), ilgi, un, kaut kur uz beigām pievieno ēdamkaroti taukvielu (liku gī sviestu), tā lai viņi beigās peld un arī glabājas garšīgā buljonā, nevis bļodā kalst. Tad viņi goda vārds ir garšīgi vieni paši savā buljonā, un šai zupai var pievienot jebko, kas piestāv.
2) Garšīgākā recepte pagaidām: buljonā kopā ar jau izvārītiem zirņiem iemet sautēties saldo kartupeli kubiņos, kad tas mīksts - tomātu pastu vai passatu, īsi pirms servēšanas / atkalsildīšanas - lielu kaudzi ar svaigiem spinātiem.
3) nevis "garšīgākā", bet patiesībā vienīgā, nekādu citu kombināciju, kā viņi varētu būt garšīgi, es neizdomāju.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 6th, 2023 - 12:16 pm
(Link)
zirņu pikas ar kazas siera pildījumu. Bet tas nevegāni

Savukārt vegāni var hummusu, falafeli vai jebko tml. kā no pelēkajiem zirņiem, tā no jebkurām pupām u.c. pākšaugiem.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:December 6th, 2023 - 01:51 pm
(Link)
nu manā uztverē šādi kombo viņus padara vēl nesagremojamākus, skābākus, blīvākus (neesmu vegāns, pat ne veģetārietis)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:December 6th, 2023 - 02:19 pm
(Link)
ja tas ir pamata ēdiens, - nav ne vainas.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:December 6th, 2023 - 01:52 pm
(Link)
bet paldies