chatsurmatable - [entries|archive|friends|userinfo]
lilja_brik

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Dec. 18th, 2017|02:07 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

iegāju Rimi, gribēju nopirkt olas- izgāju bez.
pilnīgs šoks, ka bio olas maksā 6 eur/6gb. Somijā ir 2 EUR.
toties nopirku spaini bio skàbēto kāpostu nedaudz virs eiro. Somijā viñi maksā apm 4reiz dārgāk, un visi tàdus arī pērk, jo vini pašlaik ir superfood topå. ēdiet draugi skābos kāpostus! ne tikai izārstēs vēzi, bet arī aktuāli tiem, kas neēd piena produktus.
vēl bija super atlaides sushi nori lapām un rīsa papīriem. apmēram par 50% lētāk kā Somijā.īstenībā daudz labu lietu tālajos plauktos. liels piedāvājums ar koko ełłām un bio produktiem.

par dzeršanu un pīpēšanu savukārt varētu formulēt tā, ka es to šobrīd nedaru, jo nevaru atlauties.
linkpost comment

Comments:
From:(Anonymous)
Date:December 18th, 2017 - 05:29 pm
(Link)
Bio olas jau ir izvirtība.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:December 19th, 2017 - 04:32 pm
(Link)
izvirtība ir veselīgi barot dzīvniekus un turēt tos komfortablos apstākļos?
un kā ar cilvēkiem?
From:[info]9h8p26gv
Date:December 19th, 2017 - 06:14 pm
(Link)
Brīvi skraidošo vistu, bet nebio, ir ap trīnīti.
Bet arī tā ir izvirtība, jo divreiz, divreiz dārgāk kā nebrīvo vistu!!
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:December 20th, 2017 - 02:46 am
(Link)
tu sauc par izvirtību to, ka dzīvnieki dzīvo normālu dzīvi, nevis pavada dzīvi ciešanās? nezinu, vai tu šeit rādi savu nezināšanu, vai arī pie tās lepni turies. otrajā gadījumā lūdzu vairs nekomentē
From:[info]9h8p26gv
Date:December 20th, 2017 - 09:39 am
(Link)
Industrijas metodes zinu, visādas dok filmas esmu redzējis arī pirms relatīvi nesenās vietējo aktīvistu izglītojošās kampaņas par vistu sūro dzīvi. Par izvirtību es saucu to, ka jebkāda "bezgrēka" (bio, fair trade, free range, utjpr) paika ir DAUDZ dārgāka par "parasto" un cilvēkam ar vidējo Latvijas algu ēst tikai tādu paiku ir finansiāli jūtama atšķirība. Bet ja gadījumā tu esi apmēram tāda karojošā vegāne kā jūzere romija, tad gan labāk beidzam šo diskusiju pirms esam viens otru nosaukuši par muļķi vai cilvēku bez sirds un par apmātu sektanti attiecīgi.
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:December 20th, 2017 - 02:50 pm
(Link)
es neesmu pat veģetāriete, toties Tu laikam gan esi karojošs naudists - viss atduras pret cilvēku parasto un spēja kaut ko atļauties ir kaa galējais dzīves izdošanās rādītājs.
kad dzīvoju LV, es šo te sāpi ņēmu nopietni, bet tad iepazinos ar cilvēkiem, kas izvēlas dzīvot bez naudas, dampsterdaivo, shēmo, kur ko pirkt, brauc ar riteni sniega vētrā 5 kilometrus, lai ietaupītu vienu eiro, vai ceļas svētdienas rītā un ar omīšu ratiņiem iet uz tirgu, nekad dzīvē nav ēduši ārpus mājas un nevienā acī nejūtas pazemoti, jo dzīvo saskaņā ar savām ētikas normām, politisko pārliecību un uzskatiem par veselīgu uzturu.
From:[info]9h8p26gv
Date:December 20th, 2017 - 10:08 pm
(Link)
Respekt cilvēkiem, kas tā var, bet vairākums tomēr ir cilvēki parastie, kuri ir par slinku vai neorganizētu priekš tiešās pirkšanas pulciņiem utt.
Man patīk ēst lokāli un ne-intensīvi audzētu jebko, ciktāl tā iegūšana mani pārāk neapgrūtina vai nav ievērojami dārgāka par intensīvi audzēto. Āboli no radu vai draugu dārziem vasarā - jā. Tiešās pirkšanas pulciņi vai vietējie āboli tirgū ziemā pa 5€/kg (nopietni, nesen redzēju Matīsa tirgū par šādu cenu) - nē (poļu āboli ziemā arī nē, jo kur prikols, kad mandarīni ir lētāk). Brīvo vistu olas lielveikalā 2x dārgāk par sprostu olām - arī nu nē. Baltais eko jogurts - jā, jo garšo, un nav necik dārgāks par citiem. Cilvēki parastie brīvo vistu olas lielveikalos masveidā pirks tad, kad to cena nebūs pārāk atšķirīga no nebrīvo (t.i. brīvās būs kļuvušas lētākas, vai nebrīvās dārgākas dēļ, iedomāsimies, kaut kāda dzīvnieku nelabturības akcīzes nodokļa). Kaut kā tā. A dampsterdaivot Rīgā tupa nav kur, ja neskaitam tādu trešu kā centrāltirgu.
From:[info]9h8p26gv
Date:December 19th, 2017 - 06:14 pm
(Link)
Kas skābos kāpostos ir tāds, kas ir piena produktos?
[User Picture]
From:[info]lilja_brik
Date:December 20th, 2017 - 02:42 am
(Link)
From:[info]9h8p26gv
Date:December 20th, 2017 - 09:40 am
(Link)
kruta!
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:December 21st, 2017 - 11:51 pm
(Link)
es padomāju, ka skābi kāposti aizvieto piena produktus pirdienu izraisīšanā
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:December 21st, 2017 - 11:51 pm
(Link)
pat pārspēj