Witch-queen of Angmar [userpic]

May 7th, 2012 (11:55 am)
ausis glauda: Califone – Buñuel

Un starp citu tieši dienā, kad sabruka skapis, uzzināju, ka drīzumā vajadzēs atrast vietu, kur grūst vec-vecāsmātes pūra skapi, kurš labus ~40 gadus ir turēts ne tajos labākajos apstākļos bēniņos. Visticamāk, ka jāņem pie sevis un jārāda kādam vecu mēbeļu dakterim, jo stāvoklis šamam ir maigi izsakoies "čābīgs". Vispār reizēm nemaz nav jāprasa ar kuru galu domā mani dārgie augšupējie radinieki, jo tas tā pat ir skaidri redzams. Vispār jau jaunajai paaudzei vajadzētu būt tai, kas nospļaujas uz senču mantojumu un pērk visādus i-padus.

Un tas noved pie problēmas - es neko nesajēdzu no restaurācijas, un ja es kaut ko tādu taisos pasūtīt, tad tomēr vajadzētu kaut ko bišķi apjēgt, lai mani galīgi napčakarē. Venīgais skaidri redzams, ka bez uzņēmuma līguma nekādīgi (vismaz tie, kas gribēs bez, varēs iet pa taisno dirst).

Comments

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: May 7th, 2012, 02:21 pm

Teorētiski varētu ar šo to palīdzēt. Ja ne tīri praktiski tad vismaz ar padomu vai konsultāciju.
Darbā ir drusku sanācis ar restaurāciju un restauratoriem iepazīties.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: May 7th, 2012, 03:22 pm
voodoo

Mani interesē kontakti un aptuvenās cenas (ja negrib pilnīgi jauna - lakota paskatu ar atjaunotiem apkalumiem u.tml - vnk savest kārtībā tā lai nebojājas tālāk un var funkcionāli lietot)

Vai arī padomi - kādas ir pazīmes, pēc kurām var noteikt, ka mēbele vairs nav glābjama (jo negribētos izsviest naudu transportējot to kluci, ja beigās izrādās, ka nav glābjams)

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: May 7th, 2012, 04:41 pm

To vai vispar ir vērts ķerties klāt var pateikt tikai redzot to skapi. Varbūt uzprasi, lai kāds viņu nobildē?

Ja nav baigi sapuvis vai satrunējis tad nav tik traki.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: May 7th, 2012, 05:07 pm
voodoo

Šonedēļ nobildēšu. Bet vai tiešām to varēs pateikt pēc bildes, vai arī kaut ko bildēt īpaši tuvu - jo sabrucis nav, kopā turās, pa gabalu izskatās vnk vecs. Pēc baterijas gaismā redzētā viņā dzīvo kāds ķirmis (ar savu ģimeni droši vien), vēl man nepatika kā izskatās viena dēļu salaiduma vieta sānos un tas, ka viens no dēļiem virs skapja durvīm "raud" (nezinu kā to fenomenu īsti sauc - sveķi moš kaut kādi, bet reāli izskatāps pēc asaras), kas arī ir atbilde kāpēc man viņu (šo skapi vnk nevar uztvert kā to) tik ļoti gribas glābt - nošņurcis, vecs, raudošs skapis - tieši kā radīts manai nedzīvo lietu antropomorfizēšanas tieksmei.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: May 7th, 2012, 05:09 pm
voodoo

(pēc ilgiem mmeklējumiem un salīdzinājuma ar manu atmiņas tēlu varētu būt līdzīgs vai pat precīzi šāds http://www.mebele-e.lv/upload/kompanijas/63/produkti/401/img_1.jpg)

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: May 7th, 2012, 05:17 pm
voodoo

Vispār ārkārtīgi neprakstisks salīdzinot ar ietilpību - neproporcionāli liels, tēpc arī nonāca bēniņos, kamēr pa istabu dzīvojās derdzīga paskata padomju laika ražojums :(

Posted by: Bezjēgas orākuls ([info]windrider)
Posted at: May 7th, 2012, 10:11 pm

Glīts 19/20.gs. mijas skapis. Man arī viens līdzīgs pie vecmammas stāv.
Viņi tiešām nav sevišķi praktiski mūsdienu apstākļiem. Diezgan šauri un neērti, bet toties kārtīga mēbele.

Vari tās šaubīgās vietas nobildēt atsevišķi.
Un ķirmju gadījumā svarīgākais ir noskaidrot vai viņi tur joprojām dzīvo vai ir dzīvojuši kādreiz.

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: May 7th, 2012, 10:55 pm
voodoo

aha it kā internetā jau atradu, ka jāuzklapē un jāskatās vai put, ja put tad dzīvo, bet tas skapis nav kustināts n-tos gadus, so nobiris tur nekas nevar būt tad putēs tā pat, vai kāda tam visam ir loģika?