Witch-queen of Angmar [userpic]

March 8th, 2012 (10:20 am)
ausis glauda: Dernière Volonté – Les Armes du Temps

Jā, un ar pilnmēnesi nekas vēl nebeidzas, jo Laura Dreiže ir sarakstījusi kārtējo romānu.
Man nav nekas pret vampīriem, pūķīšiem un stīmpanku, bet knapi pilngadīga filoloģijas studente, kas raksta par darbu "kriminālmeklēšanā" izraisa vēlmi pārvērsties par Berserkeru. Kaut būtu iegūglējusi kriminālprocesa likumu un izlasījusi, ka nav tādas "kriminālmeklēšanas". Ir kriminālvajāšana, kas ir pirmstiesas kriminālprocesa daļa nevis darbavieta bļe.
Tas pat nav kaitinoši bet vienkārši pretīgi - ja grāmata tiek rakstīta jauniešiem, tad varma atļauties štancēt nekvalitatīvus sūdus. "Rakstnieks" var izdomāt: "o pie mums klasesstundā bija uzaicināts policists un esmu redzējusi piecas CSI sezonas, tagad es esmu tik gudra, ka varu sarakstīt kriminālromānu".

Vispirms tā gnostiskā kriminoloģija un tagad šis... pasaule tiešām iet uz galu.




P.S. Čī, Valkīre - cikos mēs satiekamies?

Comments

Posted by: the lament configurator ([info]morloku_karalis)
Posted at: March 8th, 2012, 02:02 pm

tas gan - ar šādas kategorijas šarmu bieži nepietiek, lai normālu B filmu izturētu, kur nu vēl grāmatu.

tā revjū citētā ideja par pieradumu, pēc kura beidzas īstums, gan ir skaista - pierodi, ka esi iedzēris, un vari droši sēsties pie stūres, pierodi pie cigaretēm un beidz uztraukties par plaušu vēzi, sasodīts, pamanies gana fiksi pierast pie durtas brūces un staigā tālāk!

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 8th, 2012, 03:17 pm
...

Pieradums nevar padarīt kaut ko neīstu. Kaut vai pats triviālākais - narkomāni. Pieraduši pie narkotikām, pamēģini vienreiz nedabūt un diez vai tās liksies neīstas.
Tad jau drīzāk pieradums padara kaut ko īstu - ja tu nekad neesi dzēris (droši vien kā pati Dreižes jaunkundze), tad alkohola reibums un atkarība ir kaut kādi dūmi iztēlē.

(Bet tās ir manas domas, citātu droši vien nebūtu pamanījusi, ja tur nebūtu tā šausmīgā mērenība - nepriecāsimies, jo daudz priecāties ir slikti. Fui vienkārši! Atgādina reliģiozitāti viduslaikos. Vienojos remdenības nīšanā ar Nīči)

Posted by: the lament configurator ([info]morloku_karalis)
Posted at: March 8th, 2012, 06:07 pm

nu ja, nu ja, es biju domājis tā, ka būtu kruti, ja tā būtu. dzīve atgādinātu kaut kādu plottvistiem bagātu šausmeni, kurā viss visu laiku izrādās neīsts, nomurgots vai spoks.

"daudz priecāties ir slikti", savukārt, atgādina 4:06 no http://www.youtube.com/watch?v=MjMMTkrgcgw (atvainojos par specifisko kvalitāti).

Posted by: Witch-queen of Angmar ([info]lenora)
Posted at: March 8th, 2012, 09:34 pm
balodis

:D "If you're happy and you know it, it's a sin!"

Jā, starp citu [spoileris] vampīrs grāmatas beigās kļūst atkal par cilvēku, jo... dramatiska pauze... ļauj sevi kristīt!

Posted by: the lament configurator ([info]morloku_karalis)
Posted at: March 8th, 2012, 11:23 pm

vai cik jauki :)