Saspēra velns to zaļo krūzi - Veicam rakšanas darbus [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Veicam rakšanas darbus [Jan. 14th, 2008|08:52 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Izrādās, rakšanas darbus it sprauni veic ne tikai birokrāti Latvijā un viņu cunftes brāļi visā plašajā pasaulē, bet arī operatīvie aģenti amīšu serčikos.

Skatoties serčiku "24", nevaru vien beigt uzjautrināties par varoņu saziņas šortkatiem un profesionālo žargonu. Lūk, protagonists aģents Džeks Bauers. Kā jau aģentam, kurš operatīvi, es pat teiktu, reaktīvi darbojas apstākļos, kur situācijas mainās nevis pa minūtēm, bet sekundēm vai pat to daļām un kuros vienīgais nemainīgais lielums ir ārkārtīgie draudi paša, ģimenes loceļu, kolēģu un visu ASV un pat visas pasaules iedzīvotāju dzīvībām, viņam neapšaubāmi jāspēj sazināties ar kolēģiem ātri un bez liekvārdības. Tādēļ mums ir pilnīgi skaidrs, ko aģents Bauers ir domājis, interkomā satraukti saucot: "I need 20 on Almeida!!!". mums, attapīgajiem skatītājiem, ir skaidrs, ka Bauera kungs, bijis viņam vairāk laika, būtu sacījis: "Lūdzu, pavēstiet man precīzu Almeidas kunga atrašanās vietu un pie reizes esiet tik laipni un viņu aizturiet! Jau iepriekš pateicos." Taču Bauers ir operatīvais pretterorisma vienības līdzstrādnieks, visoperatīvākais no visiem operupolnomočennijiem, un tādēļ viņš saka "I need 20 on Almeida!!! Now!!!!!"

Tādēļ jo īpaši mani no maksimāli koncentrētas saziņas viedokļa iepriecina brīži (un tādu seriālā ir daudz), kad aģents Bauers nevis redz vai ierauga objektu, bet objekts nonāk Bauera redzamībā jeb, tiešāk, taču neliterārāk tulkojot, Bauers iegūst objekta redzamību. Tādējādi brīdī, kad daudzu miljonu kādas Amerikas lielpilsētas iedzīvotāju dzīvības vai nāves jautājums izšķirsies dažu minūšu vai pat sekunžu laikā, caur operatīvajiem saziņas līdzekļiem koordinējot Ļaunā aizturēšanu, aģents Bauers kolēģim, partnerim un vzjaķam vienā personā pavēsta, ka nevis "i see you on the stairs", bet gan "i've got a visual of you on the stairs".

"vizuāļa dabūšana" ir kļuvusi par ļoti iecienītu frāzi mūsu ģimenē.

keep me posted.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:January 14th, 2008 - 04:49 pm
(Link)
Tikko laikam te sāka rādīt jaunu materiālu. Arians jau iešedulējis logus pusgadu uz priekšu! Kaut arī nedaudz neērtā laikā demonstrē. Apsveru iegūt priekšlaicīgi kopotos rakstus priekš viņa. Lai nodragā vienu diennakti pie monitora!
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 04:58 pm
(Link)
man ir kopotie raksti (1.-5.sez + šis tas no 6., cik nu vispār ir out). bieži 24 sakarā iedomājos par tēti, bet kopotie raksti ir pa ingliš, un tas viņam diez vai derēs. paši esam iesākuši 4.sez lūrēt, bet kaut kā neiet uz priekšu - nav forša galīgi, vismaz, pagaidām.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 05:06 pm
(Link)
un tad vēl mana visbiežāsk lietotā frāze, lūrot 24, ir viszinīgi un bezrūpīgi sacīts 'she (he) will be dead. everybody will die.', un tā tiek attiecināta katrai darbojošai personai (individuāli).
[User Picture]
From:[info]starro
Date:January 14th, 2008 - 04:55 pm
(Link)
Vakar sāka rādīt te nedemonstrētu Lost. Bet laikam laidīšu garām. Jo nākamnedēļ sāksies Desperate Housevives. šitas laiks man būs aizņemts turpmāk.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 05:01 pm
(Link)
Losti man ir, bet līdz tiem neesmu tikusi. Housewives (un arī Hausu) visas, cik ir, esam nolūrējuši, tagad tik jāgaida, kad tie scenāristi beigs streikot, lai varam šos apzagt tālāk (viens pirātātiskais DVD šeit maksā 40 santīmus, hottest stuff aizvelk pat līdz 50).
[User Picture]
From:[info]starro
Date:January 14th, 2008 - 05:11 pm
(Link)
nu ko, parīt mārupē būs nets, šodien jau iegādāju ārējo storidžu...
Būs jāizveic savstarpējs transfērs.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 05:16 pm
(Link)
V-pilī vaig netu tak beidzot.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:January 14th, 2008 - 05:19 pm
(Link)
mēs strādājam pie tā.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 05:33 pm
(Link)
veicat rakšanas darbus, jā
[User Picture]
From:[info]starro
Date:January 14th, 2008 - 05:40 pm
(Link)
šahta drīz jau nāk gatava
From:[info]fanija
Date:January 14th, 2008 - 05:16 pm
(Link)
Nu, tajos 24 mums frāze numur vien likās ā kōl jū ez sūn ez pasibel vai arī vienkārši - ez sūn ez pasibel;)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 14th, 2008 - 05:17 pm
(Link)
i promise