Lailais domu gājiens

Lielais dubultnieks


12. Janvāris 2017

māksla nav domāta māksliniekiem @ 23:50

Man šķiet, ka mākslu paliek grūti baudīt tajā brīdi, kad saproti, kā tā tikusi veidota. Kad saporti filmas montēšanas specifiku, kad saproti mūzikas māsteringa un miksēšanas trikus. Manuprāt makslas darbs kalpo tik ilgi kamēr spēj uzburt mazu pasaulīti ap uztverošo būtni. Protams ir vēl tas brīdis kad tu māsklas veidā esi tik ļoti iebraucis, ka vari sākt to kritizēt, vai vari iespaidoties no tā detaļām, paņēmieniem. Tomēr mākslas radītāji nevar baudīt otru tāda paša virziena mākslas darbu. Protams var runāt par pēdu atstāšanu zemapziņā, tomēr tādu gadījumu uzsvēršana būtu, kā pieminēt masu slepkavu labo īpašību druskas.

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]methodrone
Date: 13. Janvāris 2017 - 00:33
(Link)
jaa man tas pats, bet tad es atceros, ka pirms veel monteeshanas, kaut kaada maaksla bija tikai spontaana eureka! nenokurienes ideja viena cilveeka praataa, vai vairaaku cilveeku praatos, un vinji speeja to sintezeet kopiigi. tas, manupraat, ir nemirstoshais maakslas elements. protams, ir meerkjtieciigi radiita 'maaksla', teiksim generic filmas naudas iekaseeshanai, kas nav iipashi forsha 'maaksla'
[User Picture Icon]
From:[info]paralellograms
Date: 13. Janvāris 2017 - 12:35
(Link)
Pievienojos. Mākslas radītājam ir jābūt spējai radīt radošu stāvokli mākslas uztvērējā, likt domāt, turpināties. Uz šī fona klausos interviju ar kādu dzejnieci. Viņa saka, ka mēdzot pirkt un lasīt citu "kolēģu" darbus, taču nemēdzot biedroties ar viņiem saviesīgos pasākumos.
Un mākslas darba konstrukcijas paņēmienu redzēšanas brīdī mēs vairs īsti neesam mākslas darba uztvērēji. Mēs vairs tajos nedzīvojam, bet atkāpjamies no tiem. Esam no attāluma.
[User Picture Icon]
From:[info]nistagms
Date: 22. Februāris 2017 - 10:25
(Link)
bulšits

Lailais domu gājiens

Lielais dubultnieks