Ceturtdiena, 12. Jan 2012, 12:12

Šodien biju repera atvēršanas pasākuma galvenais fotogrāfs.
Konkrētais dziļurbuma reperis ierīkots 70to gadu sākumā un tā mērķis ir precīzi kontrolēt vertikālās kustības un būt kā stabilam augstuma nesējam Rīgas pilsētā.
Par cik cm iegrimis Ganību dambis uzzināsim mazliet vēlāk.
Profesoram uzprasījos līdzi Nepālas ekspedīcijā. Tur mērīšot kādu tūkstošiem gadu vecu klosteri 4000 mvjl. Neteica, nē...

Ceturtdiena, 12. Jan 2012, 12:49
[info]savanna

"Šodien biju repera atvēršanas pasākuma galvenais fotogrāfs."
Divreiz lasīju pirmo teikumu un domāju - interesanti - reperiem pasākums, atvēršana. Neskan loģiski, bet ir interesanti. Tikai nav manīts, ka par repu interesējies :D

Tālāk lasot gan tapa skaidrāks tas pirmais teikums.

Ceturtdiena, 12. Jan 2012, 12:50
[info]mako

Reperi - tie ir tie, nošļukušās biksēs un ar naģeni otrādi?
Mēģinu iztēloties tādu dziļurbumā...

Ceturtdiena, 12. Jan 2012, 12:51
[info]mr_nobody

Tūkstošiem gadu vecs (bet varbūt jauns?) klosteris Nepālā izklausās trakoti labi! Daba un patiesības, kas izdzīvo par spīti mūžīgo pārmaiņu karuselim... Kaut kādas tur standarta "ceļojumu" paketes liekas TIK plastmasīgas un klišejiskas pret kaut ko tādu, kas absolūti lielākajai cilvēku masai paliek ārpus apziņas... Un labi vien ka tā - vismaz cerība, ka vēl kādu laiciņu saglabāsies šīs paralēlās dimensijas.

Otrdiena, 31. Jan 2012, 06:46
[info]indulgence

Vai kas var būt klišejiskāks par vidējā rietumnieka mēģinājumiem idealizēt vīziju, kā izskatās klosteris Nepālā?

Otrdiena, 31. Jan 2012, 10:11
[info]mr_nobody

Ok, varbūt uzrakstīju tā, ka izklausās gana klišejiski. Savā mūžā tikai 1 reizi esmu braucis tūrfirmas organizētā ceļojumā - paldies, nevajag. Man patīk, cik vien' tas iespējams, izvēlēties no tūrisma "mekām" nomaļākas vietas, atstāt savu auto kādā miestā un tālāk doties ar velo- pa mežiem, pa ganu takām. Lai savām acīm redzētu neizskaistinātu, globalizācijas neizbojātu vidi ir vajadzīga veiksme vai arī jāpavada tur ilgāks laiks, nevis tikai cauri skrienot. Pēdējo variantu man vēl nav bijusi iespēja realizēt.

Ceturtdiena, 12. Jan 2012, 13:42
[info]perfekta

es arī ilgi iebraucu par to "reperi" :))