June 2011

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Powered by Sviesta Ciba

(Anti) Piraatisms

Iesaakumam pazinjoshu, ka glabaat visu savu naudu lielaa bruunaa somaa kautkur zoologjiskaa daarza teritorijaa NAV nekaads great success. Keep that in mind...

Un par teemu ir shitaa te: Visa taa rosiishanaas par un ap piraatismu manupraat ir kinda retardeeta jau pashaas saknees. Izdeveejs (muuzikas, filmu, speelju, w/e) ir diezgan ieatpalicis pagaatnee. Saliidzinaajumam vareetu mineet pasta pakalpojumu sniedzeeja sashutumu par telefona aparaata ievieshanu, kas tipa tagad ar savaam jaunajaam tehnologjijaam kaitees vinju biznesam. Nu sorry, bet veids kaa cilveeki sazinaas, dziivo, apmainaas ar infu nepaartraukti mainaas. Shobriid mees dziivojam laikaa kad es varu iedot savus muuzikas ierakstus chomam vieglaak kaa jeb kad agraak. Un shis "vieeglums" to padara par nelegaalu ? GTFO nigga. Kas tieshi sho vienmeer piekoptu apmainjas procesu padara par neveelamu? Tas ka es iedodu savu muuziku ljoti daudziem? Jeb tas ka es to iedodu cilveekiem kurus nemaz nepaziistu? Vai arii, tas ka sho apmainju varu veikt nepieceljot savu peecpusi no sava kreesla? Viss ieprieksh uzskaitiitais ir irelatiivs... Aizdoshanas/apmainjas konceptuaalaa ideja nekur nav pazudusi.
Veel viena fishka ko jamie atsakaas saprast. Visi kas pumpee ar autortiesiibaas aizsargaato mantu nekad taa pat to nepirktu taados daudzumos. Muljkjiigs ir uzskats ka ja kaadam maajaas ir 5TB muuzikas kolekcija, tad shiis muuzikas izdeveejiem ir gaajushi secen n'tie simti tuukstoshi, ko par to visu buutu jaamaksaa.
Maaksliniekiem bij jaamaina pelniishanas mehaanisms liidz ar platjoslas interneta ievieshanu. Jo ilgaak vinji spiitiigi pretosies tam, jo dziljaak dirsaa iesliidees. Izdeveeji vienkaarshi saaks vinjus slaukt veel vairaak. Nu un nebuus vairs "taa kaa agraak". Samierinieties. Radiohead lieliski nodemonstreeja ar savu peedeejo ripuli kaa tas daraas. Kur ir paareejie kas sekotu shim piemeeram?

Comments

tur jau ir tas ļaunums ka šie nesaprot, ka:

1. cilvēce/cilvēks savos pamatos tomēr ir egoistiska.

2. zinātne savos pamatos tomēr ir komunistiska

3. ekonomika savos pamatos tomēr ir kapitālistiska.

4. ???????

5. PROFIT

tikai cilvēki nesaprot, ka, ja pasaulē turpināsies amerikāņu "visu var pārdot, visu vajag pārdot" modelis, tad nākotnē nāksies par absolūti visu maksāt (iekš to scifi maksāšana par gaisu usually, var reizēm būt arī ekstrēmāki scifi gadījumi - maksāšana par telpu, maksāšana par laiku).

demokrāti grib štatos ievies universal health care, kas nozīmē valsts apmaksātu medicīnu (tā jau nav ka valsts neko, tur kaut kādiem irākas veterāniem jau jā). un tad nu republikāņi pretojas sauc šo demokrātu ieceri par socialism un ko tik vēl ne.
Mietpilsonisks viewpoints.
reply comments youtubes vai delfu līmenī.

nekādu pretargumentu vai savas teroijas izklāsta.
Mietpilsonisks viedoklis.
now youre just being childish