June 2011

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Powered by Sviesta Ciba
[info]kukainis wrote
on April 25th, 2009 at 09:44 pm

(Anti) Piraatisms

Iesaakumam pazinjoshu, ka glabaat visu savu naudu lielaa bruunaa somaa kautkur zoologjiskaa daarza teritorijaa NAV nekaads great success. Keep that in mind...

Un par teemu ir shitaa te: Visa taa rosiishanaas par un ap piraatismu manupraat ir kinda retardeeta jau pashaas saknees. Izdeveejs (muuzikas, filmu, speelju, w/e) ir diezgan ieatpalicis pagaatnee. Saliidzinaajumam vareetu mineet pasta pakalpojumu sniedzeeja sashutumu par telefona aparaata ievieshanu, kas tipa tagad ar savaam jaunajaam tehnologjijaam kaitees vinju biznesam. Nu sorry, bet veids kaa cilveeki sazinaas, dziivo, apmainaas ar infu nepaartraukti mainaas. Shobriid mees dziivojam laikaa kad es varu iedot savus muuzikas ierakstus chomam vieglaak kaa jeb kad agraak. Un shis "vieeglums" to padara par nelegaalu ? GTFO nigga. Kas tieshi sho vienmeer piekoptu apmainjas procesu padara par neveelamu? Tas ka es iedodu savu muuziku ljoti daudziem? Jeb tas ka es to iedodu cilveekiem kurus nemaz nepaziistu? Vai arii, tas ka sho apmainju varu veikt nepieceljot savu peecpusi no sava kreesla? Viss ieprieksh uzskaitiitais ir irelatiivs... Aizdoshanas/apmainjas konceptuaalaa ideja nekur nav pazudusi.
Veel viena fishka ko jamie atsakaas saprast. Visi kas pumpee ar autortiesiibaas aizsargaato mantu nekad taa pat to nepirktu taados daudzumos. Muljkjiigs ir uzskats ka ja kaadam maajaas ir 5TB muuzikas kolekcija, tad shiis muuzikas izdeveejiem ir gaajushi secen n'tie simti tuukstoshi, ko par to visu buutu jaamaksaa.
Maaksliniekiem bij jaamaina pelniishanas mehaanisms liidz ar platjoslas interneta ievieshanu. Jo ilgaak vinji spiitiigi pretosies tam, jo dziljaak dirsaa iesliidees. Izdeveeji vienkaarshi saaks vinjus slaukt veel vairaak. Nu un nebuus vairs "taa kaa agraak". Samierinieties. Radiohead lieliski nodemonstreeja ar savu peedeejo ripuli kaa tas daraas. Kur ir paareejie kas sekotu shim piemeeram?


(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: