Kuģis - [entries|archive|friends|userinfo]
Kuģis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 16th, 2009|11:26 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 17th, 2009 - 12:08 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Ar 11 gadu stāžu un noīsināja?! Nu gan. Eu, bet tad jau konkurenti agrāk bijām :) SEBam arī ir attīstīta corporate bullshit kultūra? Nu, tur, ķipa, pacilājoši uzsaukumi par mūsu dižajiem mērķiem, pārdošanas kampaņas, uzlīmes atejās "Pasmaidi kolēģim", šausmu pastāsti, kas notiek, ja neievēro procedūras?

Un kādi jums kolorītākie klienti bija? Atkal, tas stipri atkarājas no tā, kur strādā, bet es biju pavisam mazā filiālē pašā Rīgas centrā, un mums pats spilgtākais tēls bija Ģeds, ko mēs visi godājām par mūsu VIPu. Viņš bija krievvalodīgs kungs stipri gados (tāpēc Ģeds) ar lielu mīlu pret alkoholu visā mūža garumā, no kā diezgan organiski izrietēja, ka diemžēl prāta spējas jau sen vairs nebija viņa stiprā puse — gluži tāpat kā fashion sense vai personīgā higiēna (tāpēc VIPs — viņu vienmēr ņēma bez rindas, bet pēc tam tāpat bija jātur durvis vaļā). Viņš vienmēr staigāja vienā un tajā pašā autfitā — nospeķotā žaketē, izplūkātā džemperī, nošļukušās biksēs, kas, spriežot pēc smakas un traipiem, vienlaikus kalpoja arī par ērtu pisuāru, un mājas čībās. Acīmredzot viņam tur kaut kur Rīgas centrā bija dzīvoklis, kas, protams, ir ievērojams sasniegums, jo viņa vienīgais ienākumu avots bija samērā niecīga pensija. To viņam pārskaitīja uz banku, un viņš regulāri nāca no tās izņemt pa piecītim. Tieši tā — pa piecītim, lai gan 5 lati ir mazākā summa, no kuŗas sākas komisija. Tolaik laikam bija 50 santīmu, neatceros. Viņam vairākreiz mēģināja ieskaidrot, ka var taču ņemt 4.99, kas ir pilnīgi bez komisijas (SEBam taču arī, vai ne?), bet, ak, prāts vairs nebija tik ass, lai spētu aptvert šādu augstāko matemātiku.

Nu, un, saprotams, tāpēc, ka centrā, visādas slavenības nāca. Pašpasludinātais miljonārs Henrijs Buks-Vaivads regulāri nāca un sauca mani par "draudziņu", Znaroks vienreiz bij atnācis (viņam gan visas lietas kārtoja sieva), un vienreiz Tatjanai Karginai pārskaitīju valsts nodevu par prasības uzturēšanu laulības šķiršanas lietā.
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:June 17th, 2009 - 12:31 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Uzlīmes atejā gan es neesmu pieredzējusi, bet ideja laba :D Korporatīvais bullshits plaukst un zeļ vēl joprojām. Pateicības un diplomi par labi paveiktu darbu, utt. :D
Kolorītākais personāžs - kāds somu pensionārs, kurš dzīvoja Latvijā. Pēc apraksta ļooti atbilda Ģedam, tikai viņam pensiju skaitīja no Somijas un dzīvoja viņš šeit, jo šmiga lētāka. Regulāri pirms pensijas nāca no meitenēm aizņemties latu, divus vai piecus, bet vienmēr arī atdeva :D Tāpat arī divi ebŗŗŗeju brāļi, kuriem bija kkāda nauda, bet ne pārāk milzīga, toties galvassāpes viņi sagādāja visiem - sākot ar parastajiem KASiem, beidzot ar juristiem un vadību (cik zinu, tad visās bankās). Tb, plāns parastais - beidzās depozīts, viņi ņem līgumu, griež otrādi un pa punktam lūdz izskaidrot visus līguma noteikumus, piekasījās katram punktam, katram vārdam... īsāk sakot, gandrīz katrs no tālaika KASiem ir raudājis šamo dēļ :DDDD aaa, vēl bija viens klients, kurš bija uz Nigēriju pārskaitījis ciktur štukas, lai dabūtu to lielo "karaļa mantojumu", uz banku čutj ne ar šaujamo nāca, jo domāja, ka mēs viņu čakarējam, nevis pats lohanulsja. Puisis, kurš ar viņu strādāja, tiešām baidījās uz ielas iet ārā... :(
tagad, vismaz SEBā, komisiju par 4.99ls izņemšanu neņem tikai tad, ja Tev ir ATM karte, ja kartes nav, tad pofig, ņem kaut 50 santīmus, bet 80 sant. komisija ir jāmaksā :)
VIPi gan man vienmēr tādi lādzīgi ir trāpījušies + visi arī turpina darboties, tāpēc uzvārdus nesaukšu. Jo vairāk naudas, jo vieglāk ar cilvēku visu sarunāt. Štruntīgākie klienti ir tie, kuri iz grjazji v kņazji :)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 17th, 2009 - 01:12 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Skat, un es domāju, ka Nigērijas mantojumu saņēmēji ir pasaku tēli, bet nē, izrādās, tiešām tie ir īsti cilvēki, kas skaita īstu naudu.

Ģeds ar vienreiz desmitnieku gribēja aizņemties, bet mēs, nelieši, nedevām. Bet viņam vēl bija mazdēls, tas drošvien varēja piepalīdzēt. Tas mazdēls vienreiz Ģedam pa visu bankas filiāli skaļi žēlojās, kā viņš naudu no bandītiem aizņēmies, lai Ģedu piedzirdītu, un tagad nevar atdot. Kolorīti personāži bija.

Un, ja par īsināšanām — SEBam kaut kādas prioritātes, ko īsina? Lielākā Latvijas komercbanka tagad izdomājusi šitā — ja tu divus mēnešus pēc kārtas neizpildi plānu, tu nonāc sarakstā, no kuŗa vispirms ņem tos, ko īsināt. Un plāns skaitās neizpildīts, ja nav izpildīta kaut vai viena pozīcija. Ja plānā joprojām ir kredīti, es nebrīnītos, ja lielākā daļa KASu sēdētu tajā sarakstā :(
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:June 17th, 2009 - 01:22 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Nav, nav pasaku tēli :) reālas personas un tādu ir gana daudz :( Tik šitais bija tāds, kurš par to arī bļāva, nevis aiz kauna klusēja.

SEBam prioritātes bija - backoffice darbinieki, tie (no filiālēm) patrāpījās pirmajā atlaišanas tūrē, tagad īsina gan KASus, gan kredītniekus... no lielās mājas laida vaļā, šķiet, ka visus pēc kārtas - pēc deguniem.

+ kredīti neskaitās KASu plānā, bet kredītniekiem. katrai pozīcijai ir savs plāns + filiāles plāns + reģiona plāns.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 17th, 2009 - 01:40 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Patēriņa kredītus arī kredītnieki dod? Hanzene viņus visiem meta pakaļ, tāpēc tur tos deva KASi — atnāk tev jaunietis pēc kartes, a tu viņam — ziniet, karte jums tagad ir, bet vēl tak lieti noderētu daži simtiņi, ko ar viņu tērēt, vai ne?
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:June 17th, 2009 - 01:43 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
ne, ne... to gan KASi vēl joprojām dod ;)

kredītniekiem ir pārējie kredīti :)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 17th, 2009 - 01:47 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Makes sense.

Paldies par sarunu! Bij tiešām interesanti atminēties savus karjēras pavērsienus. :) Vispār KASiem ir aizraujoša dzīve, kaut grāmatu raksti. :)
[User Picture]
From:[info]kakje
Date:June 17th, 2009 - 03:04 pm

Re: Klientu apkalpošanas speciālists bankā.

(Link)
Vienmēr laipni ;)
From:[info]kangaroo
Date:June 17th, 2009 - 02:04 pm
(Link)
Te vēl viens no ex-konkurentiem. Izmucis no bankas tad, kad krīzes smaka sāka kļūt stiprāka- pirms gada.