Un vēl nesen atklāju, ka lēcu virums - ja to gatavoju es, nevis cienījama korsikāņu matrona - tiešām ir labāks par patriarha pirmdzimtību. Atslēgas vārdi ir nedaudz apcepti dārzeņi.
Mīļā Krii, kas ir lēcas un ko ar tām darīt? Es ar lēcām esmu pazīstam tikai tik, cik Bībelē rakstīts. Bet tur nav recepšu. Atvaino, ka bieži apjautājos par receptēm. Man tas ir kļuvis svarīgi.
:) Lēcas ir par zirņiem sīkāki pākšaugi, kas garšo druku interesantāk, jo faktūra maigāka. Es parasti pērku ātri vārāmās, čehu, jo tās nav jāmērcē. RIMI putraimu plauktos ir tādas sarkani-dzeltenas paciņas ar uzrakstu "ČOČKA". Uzvāras viņas 10-15 minūtēs. Labi garšo zupās (var aizstāt zirņus, grūbas u.c.), karstajos salātos, sautējumos, kā piedeva pie gaļas ēdieniem. Esmu ēdusi arī tāpat novārītas, ar garšvielām un tējkaroti eļļas. Apjūsmotais virums tika pagatavots, uzvarot lēcas pabiezā zupā, kopā ar kubiņos sagrieztiem un apcepinātiem burkāniem, papriku un cukīni. Itālijā mēs ar S reiz ko līdzīgu sautējām uz pannas, pievienojot vēl smalki sagrieztu žāvētu desu, sanāca ļoti labi.
Es ar lēcām esmu pazīstam tikai tik, cik Bībelē rakstīts. Bet tur nav recepšu.
Atvaino, ka bieži apjautājos par receptēm. Man tas ir kļuvis svarīgi.
Lēcas ir par zirņiem sīkāki pākšaugi, kas garšo druku interesantāk, jo faktūra maigāka. Es parasti pērku ātri vārāmās, čehu, jo tās nav jāmērcē. RIMI putraimu plauktos ir tādas sarkani-dzeltenas paciņas ar uzrakstu "ČOČKA".
Uzvāras viņas 10-15 minūtēs. Labi garšo zupās (var aizstāt zirņus, grūbas u.c.), karstajos salātos, sautējumos, kā piedeva pie gaļas ēdieniem. Esmu ēdusi arī tāpat novārītas, ar garšvielām un tējkaroti eļļas.
Apjūsmotais virums tika pagatavots, uzvarot lēcas pabiezā zupā, kopā ar kubiņos sagrieztiem un apcepinātiem burkāniem, papriku un cukīni.
Itālijā mēs ar S reiz ko līdzīgu sautējām uz pannas, pievienojot vēl smalki sagrieztu žāvētu desu, sanāca ļoti labi.
Un ČOČKA ir super nosaukums!
Paldies!