Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Hmmm...tvaicētā merluzas fileja ar dillēm, sviesta-baltvīna mērcē? Garnīrā zaļie zirnīši ar garnelēm...hmmm...
  • Vata tā nav tā pati menca?;)
    Izklausās gan ššššausmīgi gardi!
    • Rimi ir skaidri un gaiši rakstīts "Merluza"! ;)
      Tiešām tā pati menca? :)
      Tāpat kā skumbrija = makrele?
      • Vot nezinu. Bet kad savulaik braucu uz Sicīliju, viens no diviem vārdiem itāliski, kurus zināju pirms tam, bija merluco (raksta savādāk), un tipa tā bija tā pati menca.
      • Tas ir heks. Izklausās, ka varbūt importējuši no Spānijas, kur šis ir ultramegapopulārs.
        • Nē, heks bija turpat blakus - tāds drusku garenāks un virsū rakstīts "heks".:)
          Pēc garšas, manuprāt, arī atšķiras. Kaut gan es nezinu, vai pamanītu šo atšķirību, ja nosaukumi būtu vienādi.:)
          • Man arī būtu grūtības izsekot garšas finesēm. :) Bet es iedomājos tāpēc, ka Spānijā populārākā zivs ir "merluza" un droši vien to arī ekspotē - varbūt Rimi to uzskata par jaunu sugu?
Powered by Sviesta Ciba