Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Hmmm...tvaicētā merluzas fileja ar dillēm, sviesta-baltvīna mērcē? Garnīrā zaļie zirnīši ar garnelēm...hmmm...
  • Nu, ja! Čubras jau šeit nevar nopirkt!
    • Vata tā nav tā pati menca?;)
      Izklausās gan ššššausmīgi gardi!
      • Rimi ir skaidri un gaiši rakstīts "Merluza"! ;)
        Tiešām tā pati menca? :)
        Tāpat kā skumbrija = makrele?
        • Vot nezinu. Bet kad savulaik braucu uz Sicīliju, viens no diviem vārdiem itāliski, kurus zināju pirms tam, bija merluco (raksta savādāk), un tipa tā bija tā pati menca.
        • Tas ir heks. Izklausās, ka varbūt importējuši no Spānijas, kur šis ir ultramegapopulārs.
          • Nē, heks bija turpat blakus - tāds drusku garenāks un virsū rakstīts "heks".:)
            Pēc garšas, manuprāt, arī atšķiras. Kaut gan es nezinu, vai pamanītu šo atšķirību, ja nosaukumi būtu vienādi.:)
            • Man arī būtu grūtības izsekot garšas finesēm. :) Bet es iedomājos tāpēc, ka Spānijā populārākā zivs ir "merluza" un droši vien to arī ekspotē - varbūt Rimi to uzskata par jaunu sugu?
Powered by Sviesta Ciba