Kurvjzieža kontemplācijas

Starp citu

Krāšņais Kurvjziedis

Starp citu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Izlasiiju Velbeka "Elementardaljinjas" un atzinu par gana labu esam. Kaut gan nepameta deja vu sajuuta. Liekas, ka par vientuliibu un absurdu tachu jau pirms pusgadsimta visu iespeejamo ir pateicis Albeers Kamii. Un Kamii teiktais man shkjiet daudzdaudzkaart traapiigaaks. Ai, protams, - tad, kad es lasiiju Kamii, es biju ljoti jauna un meiteniigi nepraatiigi vinjaa samiileejusies, jo Kamii nepaarprotami bija Fascineejoshais Viirietis, kameer Velbeks driizaak velk uz Gurdeno, par spiiti savai iespaidiigajai erudiicijai. Un taalabad saliidzinot es joprojaam esmu sievishkjiigi subjektiiva.
Vai varbuut pie vainas fakts, ka es joprojaam narcistiski miilu savu kjermeni? Un arii tas, ka jeedzienus "sekss" un "tuviiba" esmu beidzot iemaaciijusies noshkjirt pietiekami skaidri, lai vareetu netrauceeti izbaudiit gan vienu, gan otru. Tad kad nejaushi pagadaas - viens vai otrs. Un nenomoku sevi ar ilgaam peec "divi vienaa".

- Francijaa dziivo visvientuljaakie cilveeki, vinji tik ljoti miil dziivi un tik ljoti nemiil cits citu, - man reiz teica mazaa, apburoshi gudraa Liza.
  • Biju gaidījusi ko citu no tās grāmatas.Citu fīlingu.Par daudz GAĻAS.Nopirku kā duma.Līdz pusei tiku,pieriebās.Varu atdot kādam.Citādi man pret viņu rodas slepkavnieciskas tieksmes dēļ šīs vilšanās-iztēlojos kā to skaisti atstāt kādā publiskā,labi redzamā peļķē.Lai sanāktu vismaz kāds action.
    • Nu nez, man tā likās skumja. Un ar pēcgaršu, atšķirībā no Amerikāņu psiha, kur GAĻAS arī bija daudz bet pēcgaršas nekādas.
    • Nezinu, man GALJA kaut kaa netrauceeja - peec lielaas azhiotaazhas biju gatavojusies uz kaut ko daudz naturaalistiskaaku un nezheeliigaaku.:)
      Graamata par skumjaam, vilshanos, izmisumu un tukshumu. Skarba ironija par "iespeejamo zinatnisko risinaajumu".
      Valoda vareeja buut labaaka - nezinu, autora vai tulkotaaja vaina...
  • Es tak teicu, ka baabieshiem nevajag to Velbeku lasiit - tikai nokaitinaas un viss. Tur vairaaki liimenji paarklaajaas, ij tikai dzilaakais parauj (un arii tikai viirishkjkus peec 30).
    Nu tas ir liidziigi kaa ja kaads sievishkjis gana ciniski ij bez sentimenta aprakstiitu beerna ienemshanas, izneesaashanas un dzemdeeshanas procesu ar visiem blakusefektiem, depresijaam ij paardomaam. Ja to viirishkjis lasiitu, tad labaakajaa gadiijumaa uztvertu cinisko valodinju un virspuseeji fiziologisko procesu aprakstu, tak nekad un nekaadi nespeetu iebraukt, lai kaa arii veeleetos, tajaa, kas patieshaam sievieshkjim galvaa un sajuutaas shajaa laikaa. Ij pat nedzemteejis meitietis nespeetu to uztvert.
    • Eeeeeeeeeeeee...

      Bet es tak NEnokaitinaajos...Jebshu Tu mani par baabieti neturi - par bazaru vispaar atbildi?!!!
      Un visus tos eksistences absurdus un seksaa projiceetaas veelmes, atljaushos aizraadiit, var uztvert ne tikai caur kraaninju!
      Es, protams, neapgalvoju, ka saskatiiju romaanaa tieshi to pashu, ko Tu, tachu - taapat kaa es nevaru spriest par Tavaam izjuutaam un secinaajumiem un to adekvaatumu autora teiktajam, taapat Tu nevari spriest par maneejiem!
      BTW - iisteniibaa man patika. Kaut arii, protams, Nobelis shitam nespiid. Ašhkjiriibaa no Kamii.
Powered by Sviesta Ciba