Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar gāju mājās un sapratu, ka pavasaris ir atnācis. Patiesi, patiesi! Tik vien no melanholijas atlicis kā gļotu pika sūrstošā aizdegunē. Tieši tāds vakars bija, lai ietu mājās, klausītos veco, sentimentālo Koenu with it's very own breath of brandy and death, smēķētu, blenžot mijkrēslī un lasītu ko skaistu vai gudru, ne ta Prustu, ne ta Mamardašvili.
Bet es uztaisīju savus smiltsērkšķu-dzērveņu-piparmētru-medus kokteiļus kā atveseļojošai nūģei pieklājas, un pēc karstas vannas ielīdu gultā ar Mariņinas poketbuku. Arī, ziniet, ne vainas!
  • drīkst palūgt kokteiļa recepti, ja nav noslēpums? izklausās gardi.
    • Nav jau nekādas receptes. Paņem puspaciņu dzērveņu, puspaciņu smiltsērkšķu (manai māmuļai ir pilna saldētava ar mazās paciņās safasētām dzērvenēm un smiltsērkšķiem, viņa man tās izsniedz ik pa laikam, kad uztraucas, ka bērns varētu savārgt, bet man nav ne jausmas, cik tur ir iekšā), saber blenderī, uzvāra pāris krūzes piparmētru tējas, pieliek tai pāris ēdamkarotes medus, uzlej pa virsu ogām, sablenderē un iet uz istabu, lai, lasot grāmatu, lēnām izdzertu.
Powered by Sviesta Ciba