Kurvjzieža kontemplācijas

Mundus Masculinum II

Krāšņais Kurvjziedis

Mundus Masculinum II

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Darbs pie klasifikatora turpinaas. Aizvien skaudraak apzinos, ka teorijaa allazh esmu bijusi stipraaka nekaa praksee. Visaas dziives jomaas.:)

Un taatad:
Kategorija Nr.3

Pashpaarliecinaatie viirieshi.
Viirieshi, kam pieder vara un nauda. Plashi izplatiiti politikaa un t.s. “biznesa aprindu” augstaakajos plauktinjos. Intelekta amplituuda shai kategorijai gana plasha – no visnotalj garlaiciigiem, pat truliem indiviidiem, kas zhurnaalu intervijaas ar pashapmierinaatu smaidu baarsta nozheelojamas trivialitaates, ko deevee par “savu dziives filozofiju” liidz diezgan interesantiem, ar labu gaumi apveltitiem ljautinjiem. Peedeejos no FV (manas pagaidaam miiljaakaas viirieshu sugas) atshkjir gk. koncentreeshanaas uz iespaidu, kas jaaatstaaj uz aarpasauli, kameer FV paarsvaraa introspektiivi tiiksminaas par sevi, taadeejaadi ietinoties smalkas nosleepumainiibas pliivuraa.
PV savaa buutiibaa ir treneets ciinjas suns. Vinjam gana cieshi ir iedziita paarlieciiba, ka nauda un vara ir viirishkjaas identitaates stuurakmenji. Sievieti uztver funkcionaali – kaa iipashumu, kam jaabuut veertiigam. Gatavs daudz investeet gan sievaa, gan miiljaakajaa/-aas, ja taas statusam atbilstoshaa kvalitaatee pilda savas funkcijas. Kurviishus sanjem mieriigi un racionaali, jo apvainoshanaas ir lieka emociju shkjieshana.
PV ir sievieshu zhurnaalu meerkjauditorijas iekaarotaakais mediijums. Vinjam nenoliedzami piemiit falls (nejaukt ar kraaninju – fallam ir arii sociaalaa dimensija!), tachu gotiskaas vertikaales nav.:( Iedvesmot nespeej. Toties speej uztureet, kas lielai daljai sievieshu shkjiet daudz noziimiigaak. Meedz buut darbaholisma un stresa izraisiitas veseliibas probleemas.


Kategorija Nr.4

Jaukie viirieshi
Pamatpaziimes, kas aizeeno paareejaas – vinji ir labsirdiigi, gaadiigi un kautriigi. Par sho pasugu man negribas ironizeet, jo man vinji allazh ir likushies miilji un aizkustinoshi un, atshkjiriibaa no paareejiem, sagaadaajushi tikai pozitiivas emocijas.
Romantiskaakie JV speej buut perfekti “klusie pieluudzeeji”. Vinji sveetkos daavina ziedus, laiku pa laikam uzaicina uz kaadu ekskluziivu izklaides pasaakumu, uz kuru “nejaushi gadiijusies lieka biljetiite” un NEKO NEGAIDA PRETII. Pat nemeegjina noskuupstiit, kad pavadiijushi tevi maajaas peec elitaara kamermuuzikas koncerta. Nelaime taa, ka agri vai veelu es saaku justies kaa paraadniece.
JV atbrunjoshojaa biistamiiba sleepjas apstaaklii, ka uz vinjiem aktiivi reagjee sentimenta un nerealizeeta maates instinkta stiigas, atmodinot ligzdotaajas sindromu. Paaris reizhu shaadu eksemplaaru sabiedriibaa pat taadu cinisku libertiini kaa mani ir paarnjeemushas ilgas apsieties cakainu priekshautinju un mietpilsoniskaa virtuviitee trallinot maisiit pankuuku miiklu.
Kaut gan JV pirmajaa acu uzmetienaa shkjiet ideaali piemeeroti kopdziivei, jaaatziist, ka vinju piejauceeshanai ir arii savas eenas puses. Pirmkaart - pat gauzhi attapiigas sievietes saskarsmee ar vinjiem meedz sajaukt iemiileeshanos un aizkustinaajumu. Peec kaada briitinja vinjas patiesi iemiilas - kaada cita tipa paarstaavii - un piespamo “Delfu” Forumu ar jautaajumiem: “Kuru no vinjiem abiem lai precu?”
Otrkaart – diemzheel jaasecina, ka JV ljoti reti ir apveltiiti ar mutuljojoshu fantaaziju, un speeju iedvesmot, taapeec daudzaam sievieteem vinju bezgalmiiljaa sabiedriiba ar laiku kljuust stipri garlaikojosha un atmodina snaudosho stervozumu. Tad vinjas izmanto kaadu no JV sleeptajaam vaajiibaam (arii vinjiem taadas ir – piemeeram, pliisha laaciisha njemshana liidzi gultaa vai kaut kas pat mazaak nevainiigs) kaa argumentu un metas kaada FV vai Macho apskaavienos, kursh neatgriezeniski saboja vinju dziivi.
Ideaali piemeerots mieriigai un maatishkjai sievietei, kura noleemusi atlikusho muzhu veltiit gjimenei, kaa arii trauksmainai darbaholikjei, kurai nepiecieshams, lai maajas buutu miera osta.
Taapat JV ir ideaali kaa draugi, ar kuriem var cauru nakti nopljaapaat krodzinjaa vai virtuvee. Visu saprot, neko neuzspiezh, ir uzticami...Vinji ir stabilas veertiibas atshkjiriibaa no sirdi plososhajiem miiljaakajiem, kuri naak un iet.
JV raksturiigaakaa kljuuda ir noteiktu vecuma kriizhu posmos peekshnji izlemt mainiit teelu un saakt liidzinaaties FV vai Macho. Taa kaa vinjiem truukst attieciigo talantu, shie meegjinaajumi parasti izgaazhas, vinji kljuust smiekliigi un sievas vai miiljaakaas vinjus pamet.


Turpinaajums sekos.
  • es vairs neko nesaprotu... kurā kategorijā esmu es? nē, nē, es patiesībā nemaz negribu zināt... ja sākumā bija tikai divas kategorijas, es vēl varēju bezcerīgi ierindot sevi vienā no dramatiski atšķirīgajām pusēm, bet tagad... ne šis ne tas... ...nekad jums, sievietēm, neizdabāsi...
    • :))))
      1)Ierindoshanaas kaadaa no kategorijaam veel ir ljoti taalu no izdabaashanas.
      2)Vienmeer jau paliek iespeeja tikt iekljautam kategorijaa "klasifikatoraa neiekljautie viirieshi", kura tiks aprakstiita peedejaa...
  • Arī jaukie vīrieši mēdz pamest sievas vai mīļākās, kad viņiem beidzot viss piegriežas :P

    Tāpēc ka JV apziņu mūžīgi smeldzē sajūta, ka viņš ir nekas vairāk, kā ērts krēsls, kurā apsēsties, nevis personība, kura tiek mīlēta.

    Tāpēc arī krīzes brīžos mainam savu tēlu. Vai no tā kļūstam smieklīgi vai nē - nezinu.

    Dzīvot nozīmē mainīties un mainīties nozīmē dzīvot. Nemainās tikai fosīlijas reljefs slāneklī ...
    • Ai, bet kam tagad viegli!:) Tur jau taa lieta, ka no Jaukajiem Viirieshiem parasti nesanaak augsti kvalificeeti Macho vai Pashpaarliecinaatie viirieshi - nu, vismaz es taadus precedentus nezinu. Parasti sho ieksheejo dumpju rezultaataa rodas tikai nikjiigs, leciigs viirelis, kuru iisti neiekaaro ne JV, ne PV meerkjauditorija...
      Taapeec, manupraat, racionaalaak ir vienkaarshi pamekleet sievishkji, kas juusmo tieshi par JV. IMHO taadu ir gana daudz...
      Labjaulab, tuuliit veel saakshu arii sheit teelot Maatishkjo Padomdeveeju.:) Taadaa gadiijumaa - plz., aizvediet mani iemidzinaat!:)
      • Juusmo?

        Juusmo draudzenes, kuraam liekas ka vinjai ir ideaals viirietis blakus.

        Pati par savu JV atceraas, kad noskreejusies savaa dziivee meklee vietu kur atpuusties un palutinaaties.

        Un patiesiibaa tie maatishkjie instinkti nemaz tik spilgti nestraadaa, jo ir labi taapat.

        Nu tas JV jau laikam arii tas pats JV paliks tikai ar dazhaam nianseem ...
  • manii ir pa bishkjim no katra. ja kaads no naakamiem entrijiem nebuus spilgts mans piemeers, buushu ideaalais viirietis.

    pabriidini, kad tas buus iepousteets, mans fredblists ir dzilji privaats, ok?

    respekts tev
    • :)
      A kaapeec Tev liekas, ka ideaals vareetu buut mikslis no visiem tipiem? Vai tad ideaalu alkoholisko dzeerienu mees ieguustam sajaucot brediju, alu, viinu un viskiju?:P
  • Es ar pievienojos [info]karmabanda ij gaidu turpinaajumu. :)

    p.s.
    Kuraa kategorijaa esmu es? Ja kaadaa labaa kategorijaa, tad pasaki, ja sliktaa, tad labaak nesaki. ;)
    • Manuprāt nav labu kategoriju :)

      Dzīves pieredze rāda, ka ideālu cilvēku nepastāv ... katrā ir kaut kas labs un kaut kas slikts :)
    • Vai tad ir labas un sliktas kategorijas? Dem jeden das seine - kaa meedz citeet a.god. Mdog.:)

      Starp citu - es neticu, ka Tev vareetu pietruukt atjautiibas pasham noprast, kuraa kategorijaa es vareetu ierindot Tevi. Ja nu tomeer peec klasifikatora pilniigas publiceeshanas nebuusi ticis skaidriibaa, bet tas Tev liksies aktuaali - dod zinju. Var gadiities, ka naaksies veikt papildus izpeetes darbus. Nedaargi.:P
  • Kaut gan es neciešu visādas sistematizācijas un klasifikācijas, odnako - itin viegli "iesistematizēju" muuku un vēl dažus te sastopamos vīrišķus pie attiecīgām minētajām grupām.

    Bet paradokss ir tāds, ka, piemēram, Krii vai vēl kāda cita tikla jaunuve viņus ieklasificēs pavisam pie citas grupas, jo katrai no mums ir dažāds priekšstats par šīm personām.
    Un kas ir priekšstats? Būtībā jau tikai iedomas, kas dzīvo mūsu galviņā, un personas būtību jau nu nekādā ziņā tās neatspoguļo:)

    Un vispār - mēs tak ne visai gribam, ka mūs saskaita un spurojamies pretī jebkuram citas personas mēģinājumam to darīt vai arī meklējam jebkuru iemeslu, lai sevi pievienotu visjaukākajai grupai;)P

    Galu galā tas tik tāds jauks un absolūti apburošs (cepuri nost!) autores mēģinājums sistematizēt savas dzīves laikā sastaptos vīriešus, tb, dziļi subjektīvs, nevis objektīvs klasifikators. ..par ko neviens arī nešaubās...:)

    Krii - bija interesanti palasīt un Tavs izteiksmes veids ir publicēšanas cienīgs:)
    • "...Krii vai vēl kāda cita tikla jaunuve... " - Saule, buushu Tev allazhinj pateiciiga par shiem vaardiem!:))))))))))))))))
      • nu, ja jau Tu pati par sevi raksti "Jaapieziimee, ka shaada slaveeshana var slikti ietekmeet manu tikumu cildenaako peerli - jaunaviigo kautriibu!:)", tad jau man jātic vien ir;)
  • Apraksts gana atraktīvs, tomēr tam trūkst jebkādu pētījuma iezīmju, nemaz nerunājot par klasifikāciju.
    Vēl jāņem vērā, ka Tavs vecums - ar ko Tu nesaprotamu iemeslu dēļ dižojies - ne Tuvu nav pietiekams pētījumam piemērotas statistiskās grupas sasniegšanai.

    No otras puses - Tu daudz vairāk pasaki par sevi nekā iepriekšējos ierakstos kopā.
    • A par klasifikaaciju neuzbrauc! Savlaiciigi esmu noraadiijusi atsauces uz klaifikatora izveides principiem!!!!
      Tu tieshaam tureetu mani aizdomaas par taadu bezgaumiibu kaa statistikas vaakshanas principu izmantoshana? Esmu Tevii viilusies...:P
      Ij kas vainas manam vecumam? Protams, sveetajaa peecklimaksa mieraa, kad shuupuljkreeslaa dikteeshu memuaarus jaunam, gliitam asistentam, aprakstinji sanaaks gana viedaaki - ja vien marasms nebuus piezadzies... Bet manupraat triisdesmitgadnieces skatiijumam ir savas priekshrociibas, kuras nebuutu gudri ignoreet.;)
      • Nu, man domāt, FV Tu pazīsti 1 vai 2, DV - iespējams, ka daudz, tādu netrūkst, bet ne pārāk dziļi, jo dziļumi tādā gadījumā nav iespējami, JV - īsti nevienu, jo pirmais priekšstats, kas Tev izveidojas, izraisa pārāk lielas žāvas, lai censtos uzzināt ko vairāk, PV - dažus no attāluma vai nevienu, bet interese par šiem Tev ir, tieši brutālās taisnvirziena domāšanas dēļ, kas Tev īsti nav izprotama. Gaidu nākamās kategorijas, kurās būs Tev patiesi tuvie.

        Tev gan aprakstus vajadzētu papildināt ar savu sirrealitātes elementu, lai greizā bilde kopā līmētos kā boša glezna, nevis greizais spogulis :)
        • A nafig man jaataisa Bosha gleznas - jamais visu savu jau uzziimeejis, ij nomiris!
          BTW - Tavi priekshstati par manu pazinju loku un tuviibas liimeni ar tiem ir gana nepilniigi - bet tam iisteniibaa nav noziimes...
          Laagaa nesaprotu, ko Tu man gribi pieraadiit? Ka pasaulee ir viirieshi, kurus es neesmu iepazinusi? Tak nestriidos! Ij Tu noteikti piederi tiem...:/
  • jaukie viirieshi
    njaa...
    arii es savu lodi nedzirdeeju
Powered by Sviesta Ciba